Lækre citronmuffins med marcipan og kardemomme

Jeg har så længe tænkt på nogle citronmuffins som disse! Bløde, lækre og fuld af smag.
Jeg har sådan en tavle bag min dør, hvor jeg fylder den med idéer til opskrifter. Her havde jeg skrevet citronkage/muffins med glasur – så da min veninde Anna aka. Grødgrisen spurgte om vi ikke skulle lave citronmuffins i lørdags, så svarede jeg naturligvis hurtigt JA TAK!

Vi havde præcis samme tanke om disse muffins. Godt med citronsmag, lidt krydret fra kardemommen og marcipansmag – kan det blive bedre? Disse muffins er så lækre, at jeg lover du kommer til at bage dem mere end én gang!

Opskriften giver 6 muffins, men du kan jo snildt gange dem op, hvis du har brug for en større portion. Vi lavede en mindre portion i denne omgang, fordi vi begge kender os selv nok til, at vi ikke bare kan lade dem stå. Kender i det?

Rigtig god fornøjelse, og skriv endelig en kommentar hvad du synes om vores muffins.
Jeg har også allerede fortalt Anna, at jeg er nødt til at bage nogle flere snart – de var så gode..!

Opskriften er lavet i samarbejde med min søde veninde Anna aka. Grødgrisen og giver 6 muffins: 

Opskrift

 • 2 æg
 • 80 g. rørsukker
 • 80 g. smør
 • 60 g. marcipan, rives
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1 tsk. bagepulver
 • Skallen fra 1 øko. citron
 • Saften fra 1/2 citron
 • 80 g. hvedemel
 • Nip salt
 • Ristede hasselnødder eller mandler til topping, hakket

Glasur:

 • Flormelis
 • Kogt vand
 • Smag til med citronskal

Fremgangsmåde

 • Start med at tænde ovnen på 175 grader, varmeluft
 • Pisk æg og sukker til en luftig og hvid masse
 • Smelt smørret og lad det køle lidt af
 • Mens du venter kan du tilføje; kardemomme, salt, bagepulver, citronskal, citronsaft og revet marcipan
 • Tilsæt den smeltede smør
 • Sigt melen i massen, og vend melen med en dejskraber
 • Kom dejen i muffinsforme og bag dem ca. 15 minutter, i en forvarmet ovn
 • Lad dine muffins køle helt af, inden du kommer glasur på
 • Pynt med glasur, ekstra citronskal og lidt nødder på toppen

Velbekomme. Vi er sikre på du kan lide dem!

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.