Jeg har længe haft lyst til chiagrød og efter et par forsøg, fik jeg endelig konsistensen som jeg ønskede den. En chiagrød er nem fordi du kan sætte den over om aftenen, for at have den klar til morgenen efter. Opskriften her er en basis, hvor du kan tilføje diverse krydderier og toppe den med hvad du ønsker. Du får opskriften herunder.
Har du set min seneste opskrift? Det er en croque madame – verdens bedste toast! Det kunne altså også være et perfekt element til morgenbordet…
En chiagrød tager et par minutter at røre sammen, hvor du derefter bare sætter den på køl. Den skal lige røres rundt et par gange inden natten, og når du så står op, skal den bare toppes med hvad du ønsker. Er det ikke nemt? Jeg nød min chiagrød forleden med danske jordbær, müsli, og så en lækker iskaffe ved siden af. Ej det var sååå lækkert her i varmen.
Det er også ret lækkert med en frugtkompot, eller med kokos i, chokolade, eller hvad det nu kunne være. Det er i hvert fald super nemt at lave, og det er også en lækker omgang morgenmad at have med på farten. Jeg har forresten lavet en chiagrød før med chokolade – den finder du lige her. Opskriften er så gammel, men nu stadig ret god. Jeg har heldigvis udviklet mig en smule i forhold til billeder, og bloggen er generelt meget bedre end den var dengang. Der er da sket lige i hvert fald!
Jeg håber opskriften kan bruges. God fornøjelse!
Chiagrød
Ingredienser
- 3 spsk chiafrø
- 1,5 dl mælk rismælk, mandelmælk, havremælk etc.
- 1/2 tsk honning eller andet sødt eksempelvis vaniljepulver
- 1 tsk citronsaft
- 2 spsk. græsk yoghurt
- Topping: frisk frugt, kompot, kokos, müsli, etc.
Sådan gør du
Aftenen før
- Bland chiafrø, mælk, honning og citronsaft i en bøtte. Rør grundigt sammen og lad det stå i 10 minutter. Rør igen og kom den på køl natten over
På dagen
- Dagen efter kan du enten blande yoghurt i selve grøden, eller bruge det som topping. Top derudover med hvad end du ønsker. Velbekomme!
3 Kommentarer
Christina
9. september 2020 at 11:23Jeg er først lige hoppet på chiagrødsvognen om morgenen, og er allerede fan. Det er lækkert, det mætter og så er det en hurtig løsning, når der er travlt om morgenen. Har dog ikke prøvet det med honning, citronsaft og jordbær endnu, så det skal helt sikkert prøves. Tak for deling af opskrift. 🙂
Camille Maja
9. september 2020 at 11:24Kære Christina, tak for din besked og feedback! Det er altid dejligt at høre fra jer der bruger mine opskrifter, så tak for det. Er glad for du kan lide opskriften. Ha’ en skøn dag og tak fordi du læser med.
Kh Camille
Christina
9. september 2020 at 12:06Det er jo nogle lækre opskrifter, så det kommer jo helt af sig selv.
Tak og i lige måde.
Hilsen Christina