Bagt grød med blåbær og banan

Bagt grød er altså et hit hos mig for tiden, og jeg har efterhånden en del opskrifter herinde. Bagt grød er fantastisk fordi du kan blande nærmest hvad som helst i, samt det kan passe sig selv i ovnen, mens du ordner dine morgenrutiner. Så hvis du mangler inspiration til morgenmaden, så læs du bare videre lige her. 

Mine morgener er meget blandede ift. hvor lang tid jeg bruger på maden. Det vigtigste for mig er dog at få noget ordentlig at spise. Her mener jeg noget morgenmad der er sundt, og især noget som kan holde mig mæt. Her får jeg rigtig ofte grød, og især nu her, når det er blevet lidt koldere (og mørkere) om morgenen.

Har du prøvet nogle af mine andre opskrifter med bagt grød? Jeg har versioner med; Fignerrabarber, æbler & kanel og en med banan. Det er jo kun fantasien, der sætter grænser, så prøv jer endelig frem!

Opskriften er til 2-3 personer. Rigtig god fornøjelse: 

Opskrift

 • 3 dl havregryn
 • 5 dl væske (mælk/vand)
 • 1 tsk. kanel
 • 100 g blåbær
 • 2 spsk. kokosmel
 • 1 banan
 • Nip salt
 • Creme fraiche / yoghurt til topping

Fremgangsmåde

 • Start med at tænd din ovn på 180 grader, varmeluft
 • Bland havregryn, mælk/væske, kanel, most banan, blåbær, og salt i en passende form. Jeg brugte en støbejernspande
 • Du kan også sagtens bruge endnu flere farverige bær end jeg gjorde, så den får en endnu vildere farve. Derudover kan du også komme lidt æbler på toppen.
 • Drys med kokos på toppen og giv din grød ca. 20 minutter i en forvarmet ovn
 • Server med lidt creme fraiche eller yoghurt og drys evt. med lidt kanel og mandler på toppen

Velbekomme

Ps. Har du set jeg afholder en livsstilscamp i Portugal i august 2019? Du kan læse meget mere om det lige her

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.