Is med grapefrugt – Is uden ismaskine

Jeg har netop kastet mig ud i hjemmelavet is, og uden ismaskine endda! Det var nemt nok og hvad er bedre, end en frisk is her i sommervarmen? En is med grapefrugt er dejlig syrlig og smager så skønt. Opskriften er nem og med ganske få ingredienser. I kan også sagtens bruge appelsin, citron eller andet frugtsaft, hvis I har lyst til en anden smag. I finder opskriften lige herunder.

Hvis I mangler andre desserter her i sommervarmen kan jeg også anbefale en lækker og nem jordbærdessert, eller disse skønne rabarbersnitter.

Endelig skinner solen igen! Er jeg den eneste der har ventet lidt på den? Jeg er virkelig afhængig af sommervarmen, så jeg har især set frem til lidt højere grader og mere solskin. Derudover har jeg også lidt ventet på at solen ville titte frem, så jeg kunne udgive denne opskrift på is. Jeg synes ikke helt det var så oplagt at udgive sådan en opskrift, når temperaturen kun sagde 13 grader. Og så i juli??! Men nok om vejret og nu til opskriften!

Hjemmelavet is

Hvis I ikke har prøvet at lave hjemmelavet is, så frygt ej! Det er super nemt og man behøver heller ikke en ismaskine for at lave lækker is. Jeg har googlet mig frem til en masse forskellige tips og lavet min opskrift efter disse. En fejl mange begår når de laver hjemmelavet is, er at røre for meget i den undervejs. Hvis man rører for meget, kan man risikere at der opstår en masse iskrystaller. Det er lidt kedeligt at spise og det kan undgås. I denne opskrift skal isen vendes blot én enkelt gang. Hvis ikke det var fordi at der var frugtkød i opskriften, så havde jeg slet ikke rørt i den. Men frugtkødet falder til bunds i starten, og hvis man ikke rører i isen, så vil det stadig ligge i bunden, når isen er færdig. Det ser bare lidt flottere ud, når frugtkødet er spredt rundt i isen.

Rigtig god fornøjelse med isen. Jeg håber den kan bruges her i varmen!

Is med grapefrugt

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 5 timer
Samlet tid 5 timer 20 minutter
Ret Dessert
Antal 3 personer

Ingredienser
  

 • 1-2 grapefrugt
 • 1 dl flormelis
 • 3 æggeblommer
 • 1/4 l fløde

Topping:

 • Ekstra grapefrugt, rørsukker og mynteblade

Sådan gør du
 

 • Start med at find alle ingredienserne frem og skyl din grapefrugt. Find 2 skåle og pisk æggeblommer og flormelis til en luftig masse i den ene og pisk fløden til flødeskum i den anden
 • Riv skallen fra grapefrugten (ca. 1 spsk.), og tilsæt i skålen med æggeblommer. Del grapen i 2 og pres saften (ca. 1 dl). Skrab derefter frugtkødet ud, uden hinder. Tilføj både saft og kød til skålen med æggeblommer og vend forsigtigt rundt
 • Vend flødeskummen i æggeblandingen til det hele er blandet sammen
 • Kom blandingen i en lufttæt beholder og kom på frost i ca. 5 timer. Rør rundt i isen en enkelt gang, efter ca. 1 time. Lad den stå og sætte sig den resterende tid
 • Server med mynteblade, evt. lidt rørsukker og ekstra grapefrugt som topping. Tag gerne isen ud 20 minutter før servering

Læs også

3 Kommentarer

 • Svar
  Christian
  5. august 2020 at 14:33

  Hej Maja
  Hvad med os dovne personer, som gerne vil prøve din is af på en ismaskine? 😀
  Vil du stadig gå med samme opskrift eller ville du gå til opskriften på en helt anden måde?

  Uanset hvad, så ser isen utrolig lækker ud og skal helt klar prøves af. 🙂

  • Svar
   Camille Maja
   5. august 2020 at 14:41

   Hej Christian,
   Haha! Jeg tror sagtens den kan laves på ismaskine, men jeg må være dig svar skyldig! Jeg har aldrig prøvet på en ismaskine, men jeg tror da det er muligt? Prøv evt. at søg på hjemmelavet is på ismaskine og tjek efter tips. Jeg tror ikke du behøver at piske fløden i hvert fald.? Hmm. Det må jeg undersøge nærmere! Tak fordi du følger med – Håber du får lyst til at kaste dig ud i det!
   Vh Camille

   • Svar
    Christian
    6. august 2020 at 13:15

    Hej Camilla Maja. (beklager det forkerte navn tidligere)
    Det vil jeg helt sikkert prøve af. Måske det ender godt. I så fald skal jeg nok lige give en heads up. 🙂

    Selvfølgelig. Ser frem til mere godt indhold fra dig. 🙂

    Venlig hilsen
    Christian.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.