Dette er nok en af de mest enkle salater, jeg har lavet til dato. En grønkålssalat med ristede valnødder, syltede rødløg og en lækker cremet gedeost. Ja det var faktisk det hele! Jeg er virkelig vild med kombinationen, og salaten kan serveres til det meste kød. Du kan også holde det helt vegetarisk og tilføje noget mere fylde, så som søde kartofler, eller bagt græskar. Opskriften finder lige her, og jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse i køkkenet.
Du kan måske ikke se det, men denne grønkålssalat er faktisk lavet med grønkål, som skulle smides ud i landbruget. Jeg benytter mig af grøntsagskasserne fra Eat Grim (reklame), som leverer overskudsgrønt til døren, og jeg er utrolig glad for det! Grønkålen havde lidt gule mærker, og skulle derfor bare smides ud, pga. skønhedsfejl. Jeg synes det er en genial idé, med disse grøntsagskasser, som jeg gerne vil tippe videre om! Der er absolut intet i vejen med det grønt der bliver leveret, og det er lidt af et svineri, at så meget grønt bliver smidt ud.
Se flere opskrifter med overskudsgrønt her; Pærecrumble, Græskartærte, Bønnesalat m. sprøde croutoner, bagte blommer.
Nu til opskriften! Opskriften er som sagt lige til, og du skal kun have forberedt lidt syltede rødløg, som du også får med her. Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Grønkålssalat
Ingredienser
Syltede rødløg
- 2 rødløg
- 2 dl æblecidereddike
- 1/2 dl sukker
- 1 tsk. peberkorn
Grønkålssalat
- 4 stilke grønkål
- 1 håndfuld syltede rødløg
- 1 håndfuld ristede valnødder
- 40 g gederulle (jeg køber en cremet version i Meny)
- 1 spsk olivenolie
- smør (kan undlades)
Sådan gør du
Syltede rødløg
- Skær rødløg i tynde skiver og kom det i et rent skoldet glas. Kog derefter eddike, sukker og peberkorn op i en gryde. Hæld derefter blandingen over løgringene og opbevar på køl
- Du kan med fordel lave de syltede rødløg (evt. også en større portion) nogle dage før du skal bruge dem. Så smager de af mere
Grønkålssalat
- Start med at rist dine valnødder på en tør pande med lidt salt. Stil derefter til side
- Skyl din grønkål og riv bladene af stilken, i mundrette stykker. Tør dit grønkål i et klæde
- Kom lidt fedtstof (evt. en kombination af olie & smør), på en varm pande og steg dit grønkål i ca. 5 minutter. Jeg vendte mit et par gange ved mellemhøj varme, og kom derefter på et serveringsfad
- Tilføj valnødder, syltede rødløg, gedeost i små stykker, og server med det samme som lækkert tilbehør. Husk også lidt salt & peber
Ingen kommentarer