Pærecrumble - En nem crumble med lækre pære og blommer

Pærecrumble – En nem & lækker dessert

Jeg har ikke prøvet at lave en pærecrumble før, men det smagte helt fantastisk. Personligt er jeg lidt mere til syrlige frugter i en crumble, men en kombination af pære & blommer, er både lidt syrligt & sødt på samme tid. Det er virkelig en lækker blanding, og så er crumble nok den nemmeste dessert i verdenen. Hvis jeg gerne vil servere en nem dessert, så er det oftest denne. Man har næsten altid ingredienserne på lager, og du får opskriften lige nedenfor.

Der findes selvfølgelig et væld af andre desserter, som også er nemme og lækre at servere for sine gæster. En pærecrumble er blot en ud af mange! Personligt tyer jeg ofte til en denne dessert, eller en lækker brownie, når jeg får gæster. Begge dele er utrolig nemme, og kan tilberedes inden gæsterne kommer.

En crumble er især god hvis du har lidt rester af frugt, som du gerne vil have brugt. Jeg elsker især en crumble med rabarber, eller en med æbler! Åh der er mange muligheder, og du finder flere crumbles lige her. I princippet er det kun fantasien der sætter grænser, og jeg håber I kan lide opskriften.

God fornøjelse!

Pærecrumble

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min
Ret: Dessert

Ingredienser

 • 2 pære
 • 2 blommer
 • 1.5 tsk kanel
 • 20 g havregryn
 • 50 g sukker
 • 50 g hvedemel
 • 60 g blødt smør
 • Nip salt
 • Creme fraiche eller vaniljeis til servering

Sådan gør du

 • Start med at tænde din ovn på 200 grader, varmeluft
 • Skyl din frugt, fjern kernehus/sten og skær pære & blommer i skiver. Bland med kanel og kom blandingen i en smurt form
 • Bland gryn, sukker, mel, og blødt smør godt sammen. Brug gerne hænderne, for at få det delt helt ud
 • Fordel din crumble ovenpå frugten og giv den ca. 20 minutter, til den har den gylden overflade
 • Nydes lun med lidt cremefraiche, eller vaniljeis

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.