Opskrift: Tærte med gedeost, spinat og karameliserede løg

Tærte med gedeost, spinat og karameliserede løg

DSC_1480

Hej derude! Beklager jeg har været så stille herinde, men der er kommet gang i min kostvejledning, PLUS, jeg er blevet fast blogger på: MyDailySpace. Så har haft ret så travlt!
Her skal jeg blogge mindst 2 gange om ugen om emnerne sundhed og mad – Jeg glæder mig utrolig meget og glæder mig til at se hvad der kommer til at ske i fremtiden. Håber i har lyst til at følge med på den nye hjemmeside også, som henvender sig til kvinder.

Men men men, i skal lige have denne lækre opskrift på en hjemmelavet tærtedej med gedeost, spinat og karameliserede løg. Mums 😉

Vi delte denne tærte i 2, men den kan snildt gå op til 4 personer, hvis der bliver lavet en lækker salat til!

Opskrift:

Dej: 

  • 100 g grahamsmel
  • 50 g havregryn
  • 1 håndfuld hvedemel
  • 5 spsk olie
  • 1 spsk græsk yoghurt/skyr
  • Salt og peber

Fyld: 

  • 2 løg
  • Olie
  • 2 tsk sukker
  • 1 gederulle (fra netto)
  • 1 pose frisk spinat (250 g)
  • Tomater efter eget behov
  • Evt. lidt frisk rosmarin på toppen

Æggemasse: 

  • 2 æg
  • 2 spsk creme fraiche med lav fedtprocent (jeg bruger creme fraiche, da jeg synes at skyr etc. er svært at arbejde med, da det bliver for tykt)
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

  • Start med at lav din dej og tænd ovnen på 180 grader, varmeluft.
  • Dejen kan være lidt tricky fordi den kan smuldre let. Hav tålmodighed og brug fingrene!
  • I et smurt tærtefad med dejen (godt op på kanterne), og i en varm ovn i 10 min
  • Mens du venter, snitter du dine løg i skiver, og damper din spinat i en gryde med låg på
  • Hæld olie på en varm pande og i med de snittede løg
  • Tilsæt salt, peber og sukker og lad dem stå i 10 min. med svag varme. Husk at rør rundt i ny og næ
  • Husk din tærte i ovnen. Kun 10 min!
  • Pres evt væden ud af spinaten når det er klasket helt sammen og tilsæt dine løg.
  • Fyld din tærte med din blanding af spinat og løg, tilsæt tomat, hæld din æggemasse udover og gedeost i skiver på toppen
  • I ovnen i ca. 30 min og server!

DSC_1479

Velbekommen – Håber i kan lide tærten!

Camillemaja

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.