Pestosnurrer med mozzarella – Perfekte til madpakken

Jeg lavede de lækreste pestosnurrer med mozzarella igår og selvfølgelig skal de deles med jer. Opskriften er nem, og med lidt øvelse i at snurrer, så går det som en leg! Jeg ville anbefale at bruge disse pestosnurrer i madpakken, som tilbehør til måltiden, eller som et mellemmåltid. De er også gode at have med på farten, hvis sulten rammer.

Pestosnurrer, eller snurrer generelt, kan være lidt tricky at lave. Det syntes jeg i hvert fald i starten, men nu er det meget nemmere, da jeg efterhånden har prøvet det et par gange. Det kræver altså blot lidt øvelse og så vil jeg også anbefale, at du ser et par videoer i snurrerteknik. Jeg var desværre alene hjemme, da jeg lavede disse, så jeg kan ikke smide en video op her. Men det kommer! Jeg har desuden skrevet en grundig beskrivelse i opskriften, samt smidt et link ind til snurrerteknikken! Så frygt ej – det er slet ikke så svært.

Hvis du er vild med snurrer, så har jeg også en sød udgave: Klassiske kanelsnurrer, med masser af remonce.

Opskriften er lige til at gå til. Du kan selvfølgelig også variere den med hjemmelavet pesto, grøn pesto, rød pesto, eller hvad du ellers kunne tænke dig. Så frem med din yndlingspesto! Jeg brugte derudover frisk mozzarella, men du kan også sagtens bruge noget der allerede er revet.

God fornøjelse i køkkenet og nu til opskriften.

Pestosnurrer med mozzarella

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Ret Bagværk, Madpakken, Tilbehør
Antal 12 snurrer

Ingredienser
  

 • 25 g gær
 • 3 dl lun mælk
 • tsk salt
 • 1 tsk. sukker
 • 3 spsk. olie
 • 400 g alm. hvedemel
 • 100 g grov hvedemel, eller andet groft mel

Fyld

 • 1 glas grøn/rød pesto (ca. 150 g)
 • 2 kugler frisk mozzarella drænet (du kan også bruge revet mozzarella)

Sådan gør du
 

Dejen

 • Start med at lun din mælk (den må ikke være varm!) og bland gæren heri. Når gæren er opløst tilføjer du resterende ingredienser
 • Ælt dejen i ca. 7-8 min til den er glat og slipper skålen. Jeg bruger en røremaskine på mellem hastighed. Hvis du ikke har en røremaskine, kan dejen også sagtens æltes i hånden
 • Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca 45 minutter under et klæde, og herefter 30 minutter i køleskabet. Dette gør at dejen er nemmere at snurrer.

Efter hævning

 • Når dejen er færdighævet vendes den ud på et meldrysset bord drysset. rulles ud i en rektangel med en tykkelse på ca. 1 cm. Fordel pestoen i et jævnt lag og tilføj mozzarellaen (enten i strimler, eller revet)
 • Hold på hat og briller! At snurrer kan lyde rigtig besværlig på skrift, og indtil jeg selv får taget billeder af processen, så kan du finde billeder af metoden lige her! Men du får naturligvis også en beskrivelse lige nedenfor
 • Fold en tredjedel af dejen ind over midten fra en af de korte sider, og fold den sidste tredjedel ind over den første, så der er 3 lag. Rul dejen igen med en kagerulle. Skær dejen i strimler (ca. 2 cm). Tag en dejstrimmel, og placer på bordet foran dig. Hold fast i den ene ende af strimlen med den ene hånd, mens du ruller strimlen med den anden hånd
 • Tag den snoede dejstrimmel op med begge hænder, og sno den et par gange om to fingre. Placer den sidste dejsnip hen over de to snoninger, og kom den mellem din pege- og langfinger. Snippen skal "hæftes" ind i snurren
 • Placer de færdige pestosnurrer på to bageplader med bagepapir. Max 9 stk. pr. plade. Lad dem efterhæve i 45 minutter
 • Efter hævningen pensler du snurrerne med et sammenpisket æg. Bages derefter i ca. 13-15 minutter, i en forvarmet ovn ved 200° varmluft
 • Brug dem i madpakken, til middagen eller som en lækkert mellemmåltid!

Jeg håber I kunne bruge opskriften og lad mig endelig høre om de smagte.
Dejlig dag til jer der læser med. 

Læs også

2 Kommentarer

 • Svar
  Emma
  3. november 2020 at 17:01

  Det skal jeg prøve!
  Kan de fryses?

  • Svar
   Camille Maja
   3. november 2020 at 18:07

   Hej Emma, det kan man sagtens! Jeg har selv taget et par stykker op fra fryseren igår. Du kan enten lune dem lidt inden de skal spises, eller bare tø dem op. Begge dele er godt 🙂
   Vh Camille

Skriv et svar

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.