Hjemmelavet kanelsnurrer – Bløde og snaskede!

Mmhhh lækre kanelsnurrer! Nu kan I også få en opskrift på det lækre snurrede bagværk her hos mig, hvor der ikke er sparret på kanelen. Opskriften er nem, utrolig lækker og så er det slet ikke så svært at lave snurrer, som I måske tror. Jeg håber I vil kaste jer ud i projektet, og jeg lover I ikke bliver skuffet over smagen!

Jeg har længe udskudt at udgive en opskrift her på bloggen på kanelsnurrer, fordi jeg syntes at ALLE havde en opskrift på dem. Men nu skal det altså ikke holde mig tilbage mere, og derfor får I en virkelig lækker opskrift, på dette skønne bagværk. Jeg skulle lige se video eller to, før jeg fik snurret dejen ordentligt, men derefter gik det som en leg. Det er slet ikke så svært, og du får en detaljeret beskrivelse lige nedenfor.

De lækreste kanelsnurrer

Dejen er den samme som til min kanelstang, som bare sidder lige i skabet. Kanelstangen er en opskrift fra min familie, og behøver ikke at laves om. Den er blød, der er ikke sparret på fyldet, og så er dejen bare utrolig lækker at arbejde med. Derfor har jeg egentlig kun ændret fremgangsmåden. Så hvis du er vild med en blød og snasket kanelsnurrer, så læs du bare videre!

Som sagt er opskriften en fra min familie, og der bliver ofte serveret kanelsnegle/stang til fødselsdagene. Jeg skal selv holde fødselsdag her i weekenden, og jeg er allerede blevet spurgt om der kommer kanelstang. Selvfølgelig gør der det!

Men nu skal I da også igang med opskriften. Rigtig god fornøjelse med bagværket, og lad mig endelig høre hvad I synes.

 

 

Kanelsnurrer

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 40 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter
Ret Bagværk
Antal 14 snurrer

Ingredienser
  

Dej

 • 40 g gær
 • 2 dl lun mælk
 • 90 g blødt smør
 • 2 spsk. sukker
 • 2 tsk. kardemomme
 • 1/2 tsk. salt
 • 2 æg (1 sammenpisket til dejen & et til pensling)
 • 500 g hvedemel

Remonce

 • 150 g blødt smør
 • 150 g sukker
 • 3.5 spsk. kanel

Sådan gør du
 

 • Start med at lune din mælk, så den er fingervarm. Opløs gæren i mælken og bland det med alt undtagen mel. Bland det godt sammen og tilsæt mel.
 • Ælt i ca. 5 minutter og lad derefter dejen hæve i 30 min. Du kan med fordel stille den på køl i yderligere 30 minutter, så den er endnu nemmere at arbejde med derefter
 • Mens du venter på dejen, kan du lave din remonce. Husk smørret skal være lidt blødt, for at kunne blande det ordentligt sammen. Stil derefter på køl
 • Når dejen er hævet, rulles den ud med en bagerulle til en stor rektangel (50x30cm). Dejen skal være ca. 1 cm flad. Smør remoncen jævnt ud på hele fladen
 • Hold på hat og briller! At snurrer kan lyde rigtig besværlig på skrift, og indtil jeg selv får taget billeder af processen, så kan du finde billeder af metoden lige her! Men du får naturligvis også en beskrivelse lige nedenfor
 • Fold en tredjedel af dejen ind over midten fra en af de korte sider, og fold den sidste tredjedel ind over den første, så der er 3 lag. Rul dejen ud igen til ca. 30 x 40 cm og ca. 2 cm i tykkelsen.
 • Skær dejen i strimler (ca. 2 cm). Tag en dejstrimmel, og placer på bordet foran dig. Hold fast i den ene ende af strimlen med den ene hånd, mens du ruller strimlen med den anden hånd. Der skal ca. være 6 snoninger
 • Tag den snoede dejstrimmel op med begge hænder, og sno den et par gange om to fingre. Placer den sidste dejsnip hen over de to snoninger, og kom den mellem din pege- og langfinger. Snippen skal "hæftes" ind i snurren
 • Placer de færdige kanelsnurrer på en eller to bageplader med bagepapir. Max 9 stk. pr. plade. Lad kanelsnurrerne efterhæve i en 1 time
 • Efter hævningen pensler du snurrerne med et sammenpisket æg. Bages derefter i ca. 10 minutter, i en forvarmet ovn ved 200° varmluft

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.