Hjemmelavet tærte med kartofler, asparges og gedeost

Tærte med kartofler og asparges

En rigtig forårstærte er klar til jer. Nemlig en tærte med kartofler og asparges, og selvfølgelig med hjemmelavet tærtedej. Jeg har efterhånden en del tærter på bloggen, men det er noget jeg aldrig bliver træt af. En tærte er perfekt til hvis du har lidt kedeligt grønt som skal spises, eller hvis du har rester fra dagen før. Der er ingen grænser for, hvad der kan komme i en tærte. God fornøjelse med kokkeriet! 

Denne opskrift er lavet i samarbejdet med Ost&Ko, med billeder fra Signe Bay, som jeg har lavet nogle opskrifter for. Jeg har før delt to andre opskrifter med jer; Squashkage med ostecreme, samt nogle lækre spinatboller med laksemousse. I har taget så godt imod begge opskrifter, så jeg håber i også kan lide den her.

Alle tre opskrifter er nogle der er kommet i et magasin kaldet Ostekultur. Squashkagen var i vinterbladet, med fokus på krydderier og jul, hvor både spinatbollerne, samt denne tærte, er kommet i forårsmagasinet. Du kan se bladet her, hvor du også kan finde mange andre lækre opskrifter, med osten i fokus. Det er jo lige et blad efter min mave!

Opskriften her er nem, ligesom det meste andet på bloggen, og er fyldt med lækker smag fra gedeosten. Hvis du ikke er så meget til gedeost, så kan du snildt erstatte den med almindelig parmesan. Velbekomme.

Tærte med kartofler og asparges

Forb. tid15 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 t
Ret: Hovedret
Antal: 4 personer

Ingredienser

Dejen

  • 180 g hvedemel
  • 80 g grahamsmel/speltmel
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1/2 dl vand
  • 85 g koldt smør (skåret i små stykker)
  • 1 tsk. salt

Fyldet

  • 350 g kogte kartofler
  • 6 grønne asparges
  • 1 porre
  • 10 cherrytomater (eller flere)

Æggemassen

  • 3 spsk. friskost (kan erstattes med flødeost)
  • 80 g fast gedeost (eller en anden fast ost)
  • 4 æg
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. mælk

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bland alle ingredienserne sammen til din dej og ælt den med hænderne.
  • Smør en passende form (til 4 personer), og rul dejen ud. Placer dejen i formen og prik huller med en gaffel. Forbag den 10 minutter i den forvarmede ovnen.
  • Kog kartoflerne i ca. 7 minutter (fra når vandet koger). Skyl asparges, porre og tomater. Skær ud i den ønskede størrelse. Skær kartoflerne i mundrette stykker.
  • Bland alle ingredienserne til æggemassen
  • Bland alt fyldet til tærten sammen, og fordel det jævnt over den forbagte dej i tærteformen. Hæld æggemassen over fyldet.
  • Bag i ca. 30 minutter ved 200 grader i en forvarmet ovn. Server evt. sammen med en let salat

Jeg håber i kan lide opskriften. Hvis du er en oste-elsker ligesom mig, så smid endelig en kommentar til andre retter med ost, som du selv holder af. Dejlig dag til jer!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.