Hjemmelavet dukkah

Reklame for Eva Solo // Hjemmelavet dukkah er et fantastisk krydderi og I kan selv lave det. Idag vil jeg gerne vise jer hvordan I kan lave en lækker krydderiblanding. Dukkah er perfekt ovenpå salater, kylling, bagte auberginer og squash og meget andet. Det er desuden super nemt at lave sine egne krydderier og nu skal jeg vise jer hvordan!

Blandingen består af ristede og knuste nødder og krydderier, hvoraf ordet dukkah (”at knuse”) er opstået. Drysset er fra Egypten, hvor det serveres sammen med fladbrød, yoghurt og olie. Utroligt lækkert og simpelt.

Opskriften er lavet i samarbejde med Eva solos Green tools-serie, der består af grønnere køkkengrej. I denne opskrift har jeg eksempelvis brugt deres nye krydderiknuser, til at kværne de ristede krydderier, for at få endnu mere smag i krydderiblandingen. I kan se krydderiknuseren lige herunder.

Hvorfor hjemmelavede krydderier?

Det lyder måske besværligt, når nu man kan købe en færdiglavet blanding nede i brugsen. Men det er altså super sjovt og ikke mindst lærerigt! Personligt synes jeg det er ret sjovt og spændende og lave sine egne blandinger. I kan lave jeres helt egne versioner, eller finde inspiration i opskrifter som denne. Oftest skal krydderierne, nødderne, eller hvad der ellers er i, ristes af på en tør pande og derefter kværnes eller hakkes.

Prøv jeres hjemmelavet dukkah ovenpå en salat med aubergine, eller denne med bagte gulerødder.

Denne opskrift er nem at gå til og det eneste I skal bruge er: sesam, hasselnødder, salt, peber, hele spidskommen og korianderfrø. I får opskriften på hjemmelavet dukkah lige herunder.

Hjemmelavet dukkah

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Antal 1 glas (2 dl)

Ingredienser
  

 • 130 g hasselnødder
 • 80 g sesam
 • 1 spsk. korianderfrø (i kan også bruge stødt)
 • 2 spsk. spidskommenfrø (i kan også bruge stødt)
 • Smages til med ca. 1 tsk. salt og friskkværnet peber

Sådan gør du
 

 • Hasselnødder: Start med at riste dine hasselnødder på en tør pande. Det tager ca. 5 minutter. Kom dem i en rent viskestykke og gnid skallen af. Det gør ikke noget der sidder lidt skal tilbage. Hak dem mellemfint og kom i en skål.
 • Sesam: Rist din sesam på samme pande i 2 min., til de er gyldne. Tag halvdelen fra og mal dem fint i en minihakker eller stavblender. Tilføj din sesam i skålen med hasselnødder.
 • Krydderier: Rist dine hele korianderfrø og spidskommenfrø (i kan også bruge stødt) i et par minutter, til de har fået lidt farve. Kværn dem i krydderiknuseren og bland det hele sammen. Smag til med salt og peber og opbevar blandingen i et glas. Jeg håber I får lyst til at lave jeres egen blanding. Det smager så lækkert krydret og nødde-agtigt!

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.