Har I prøvede at lavede syltede bolsjebeder? Det er super nemt, og opskriften kræver ikke mange ingredienser. Du kan også bruge almindelige rødbeder, fremfor bolsjebeder. Du kan bruge de syltede beder ovenpå en leverpostej, til aftensmaden eller som lidt topping til salaten. Få opskriften lige her.
Hvis I er vilde med syltede elementer, så har jeg både syltede svampe og agurker. Svampene er for eksempel helt fantastiske i en hønsesalat!
Hvis I ikke har forsøgt jer med at sylte før, så er det bare om at prøve det! Jeg synes det er så nemt, og så kan sådan et glas holde sig i nogle uger. Jeg elsker at komme syltet grønt i en salat, på en avokadomad, eller hvad jeg ellers lige kan finde på. Det kan også fungere til de lune retter, som eksempelvis kylling, gris eller andet lyst kød. Jeg synes I skal prøve det!
I får opskriften lige herunder. Rigtig god fornøjelse!
Syltede bolsjebeder
Ingredienser
- 4 bolsjebeder eller alm. rødbeder
- 4 dl lagereddike
- 1 dl rørsukker
- 1 håndfuld frisk timian eller andre krydderurter
- 3 laurbærblade
- Nip salt og 1 tsk. peberkorn
Sådan gør du
- Start med at bland lagereddike, timian, salt, laurbær, peberkorn og rørsukker i en gryde, og lad det koge op. Lad det derefter stå og boble i 5 minutters tid
- Mens din lage står på komfuret, skrubber du dine bolsjebeder og skærer dem i tynde skiver (så tyndt som muligt). Jeg brugte et mandolinjern
- Kom bederne i et atamonskyllet glas, hæld væsken over og luk glasset til. Bolsjebederne må gerne trække et døgns tid, før anvendelse
- Brug de syltede bolsjebeder som tilbehør til diverse kødretter, som topping til rugbrødet, i salater m.m.
Ingen kommentarer