Go Back

Syltede bolsjebeder

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Tilbehør
Antal 1 glas

Ingredienser
  

  • 4 bolsjebeder eller alm. rødbeder
  • 4 dl lagereddike
  • 1 dl rørsukker
  • 1 håndfuld frisk timian eller andre krydderurter
  • 3 laurbærblade
  • Nip salt og 1 tsk. peberkorn

Sådan gør du
 

  • Start med at bland lagereddike, timian, salt, laurbær, peberkorn og rørsukker i en gryde, og lad det koge op. Lad det derefter stå og boble i 5 minutters tid
  • Mens din lage står på komfuret, skrubber du dine bolsjebeder og skærer dem i tynde skiver (så tyndt som muligt). Jeg brugte et mandolinjern
  • Kom bederne i et atamonskyllet glas, hæld væsken over og luk glasset til. Bolsjebederne må gerne trække et døgns tid, før anvendelse
  • Brug de syltede bolsjebeder som tilbehør til diverse kødretter, som topping til rugbrødet, i salater m.m.