Opskrift: Hønsesalat med syltede svampe - en sundere version

Hønsesalat med syltede svampe – til julefrokosten

IMG_0339

Hønsesalat er som skabt til et ristet stykke rugbrød – og nu har jeg en mega nem, og også sundere opskrift til dig. Jeg har lavet min med syltede svampe, men du kan sagtens stege dem, så det går endnu hurtigere. Men så er det ikke helt det samme – den syrlige smag, går ind og løfter smagen på salaten. Mums! Desuden er det jo tid til julefrokoster, og der er denne perfekt til anledningen.

Find opskriften på syltede svampe her!

Hønsesalat plejer at være rigtig fedt, og fyldt med mayonnaise. Hvis du spørger mig, er det helt unødvendigt med alt den mayo (siger jeg ellers ikke så tit). For meget mayo er både ekstremt fedt, men tager også meget af den lækre smag fra kødet, og de øvrige ingredienser, og det er virkelig en skam!

Opskriften er til 4 personer.

Opskrift

  • 250 g kyllingefilet
  • 200 g svampe (syltede eller stegt)
  • 1 pakke bacon
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1.5 dl creme fraiche 5%
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • Evt. asparges
  • Salt & peber

. .Mangler du inspiration til en sund livsstil med nemme opskrifter ? så læs lidt om mit opskriftshæfte her!

Fremgangsmåde

  • Start med at kog din kylling i lidt saltet vand. Lad kyllingen koge i ca. 20 minutter til kødet er hvidt og mørt (kogetiden afhænger af fileternes størrelse). Tjek eventuelt undervejs om kyllingen er gennemkogt
  • Brug to gafler til at trække kødet ud i mindre stykker og lad det køle af inden anretning.
  • Hak din bacon i stykker og steg den helt sprød
  • Steg eller sylt dine svampe (opskrift her
  • Bland kylling strimler, svampe, mayo, creme fraiche, dijonsennep og krydr med salt og peber
  • Tilføj evt. asparges og frisk persille

Velbekomme!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.