10 ting at lave i januar 2019

2019 er igang og du er sikkert allerede i fuld gang med året. Jeg har samlet lidt inspiration til måneden med 10 ting at lave i januar 2019. Her vil du finde gode råd til måneden, madevent og andre fede oplevelser.
Rigtig godt nytår!

Mit januar er ikke så spændende synes jeg selv. Jeg går og venter på at jeg får en dato til min eksamen, som kommer til at være i uge 3 eller 4. Jeg vil egentlig bare gerne op og få det overstået.
Derudover har jeg ikke rigtig noget på programmet, udover eksamenslæsning. Ikke den vildeste måned for mit vedkommende, men det bliver rart når den eksamen er væk! Jeg går også stadig med tanker om at rejse lidt når eksamen er ovre, men det kommer virkelig an på hvornår den er færdig, eftersom studiet starter op igen omkring d. 30. Hvis den først ligger i uge 4, så bliver det bare til afslapning herhjemme. Har en masse praktiske ting der skal ordnes og det kunne jo også være rart at få styr på.
Kryds fingre for mig!

Mit første punkt på listen er omkring nytårsforsætter (hedder det det?), som jeg ved rigtig mange af os laver.
God læselyst. 

Drop de strenge nytårsforsæt

I januar starter mange inden for sundhedsområdet, med at bombarderer os med tilbud. Reklamerne er fyldt med budskabet: “Skal du ik’ tabe dig lidt efter julen?” etc., og det fylder utrolig meget, hos rigtig mange mennesker.
Jeg bliver så træt af den måde det hele er skruet sammen på ift. sundhed. Det handler om at finde noget der holder, og finde på noget der er overskueligt, samt fungerer for dig. Måske er du ikke fitnesstypen, og det er helt okay! Det handler om at holde sig sund, og det kan man på mange andre måde, end at stå og svinge med vægtene i fritteren.

Personligt synes jeg at et årsskifte, giver god mulighed for at overveje, hvad den næste tid skal bruges på. Men alt behøver ikke at ske på én gang. Lav nogle målsætninger, delmål eller andet der fungerer for dig i længden.

Alt sker ikke på en dag, og det er okay. Vælg din sundhed, efter dit behov. Hvis den nye vane så ikke lige var dig, så prøver du bare igen. Det er også okay at blive i dårlig humør, hvis det ikke lige går, som du synes det skal. Men så er der en ny dag i morgen!

Mit råd til dig er at finde ud af, hvad der gør dig glad. Find noget i hverdagen, du har overskud til. Implementer en ny vane af gangen, og find noget som du kan holde i længden. Og sidst men ikke mindst. Ros dig selv og ros dine nærmeste.

Sundhed er ikke nemt, og det hele handler ikke om at spise grøntsager, og træne 6 gange om ugen. Sundhed er forskelligt fra person til person. Men jeg synes primært at sundhed burde handle om det her: At man har det godt, at ens krop har det godt, og at man finder en livsstil, som virker for en selv.

Spise brunch med dem du holder af

Der findes jo hundredevis af forskellige steder, hvor du kan indtage din morgenmad. Men hvilken skal du vælge? Når jeg leder efter en god brunch, kigger jeg først og fremmest på, hvad jeg har råd til. Dernæst kigger jeg på, om prisen matcher kvaliteten.

Et af mine favoritsteder at spise brunch, må være Sidecar. De har den lækreste buffet i weekenden, og så bestiller man det varme seperat, og det er lige netop det jeg elsker. Så er det hele varmt, og der ligger ikke et kæmpe bjerg af æg og lunkne pølser, som jeg synes er lidt uappetitligt. Jeg har været på Sidecar så utrolig mange gange, og uanset om det er morgen, middag eller aften er det altid fantastisk. Blot en lille anbefaling herfra!

Men det har jo også lige været jul, så økonomien er måske ikke lige på dens højeste. Man kunne også aftale at mødes hjemme hos familien/vennerne, hvor alle har en ret med. Så ser du både nogle du holder af, og du slipper med et billigt beløb. Du kan finde inspiration til brunchbordet lige her.

Hvis du vil læse mere om morgenmad i KBH, så har jeg lavet en samlet guide her.

Turist i egen by

Har du nogensinde leget turist i egen by? Jeg gjorde det henover sommeren, og der opdagede jeg så mange ting, som jeg egentlig aldrig havde lagt mærke til.

Jeg kan kun anbefale man besøger de forskellige turistede sider, hvor man kan undersøge den by man nu bor.
Der findes forskellige aktiviteter og seværdigheder, alt efter hvilken årstid det er. I vil opdage så mange fine ting ved jeres egen by!

Tag ned i varmen

Jeg sidder selv og er helt desperat efter en tur til udlandet. Jeg venter stadig på at høre om jeg skal til eksamen i uge 3 eller 4, og hvis det bliver i den første uge, så er jeg smuttet.

Der er faktisk en hel del billetter, til en god pris både til Asien og Mexico. Sidste år tog jeg til Thailand alene, og det var det bedste jeg havde gjort længe (du kan læse en guide lige her).

Jeg kan anbefale i kigger på Rejsespejder, som ofte tipper om billige rejser omkring i verdenen. Så hvis du har råd og tid, så kunne det være en god idé med en tur ned i varmen. Din hud og din sjæl ville blive glad – sådan har jeg det i hvert fald!

Kælderfest – Boogielisten tema

På Rust, Nørrebro fyrer de den snart af til alle de sange du kender. Her er deres beskrivelse;

“I de glade 00’ere var Boogie-Listen fast inventar på DR1 fra klokken 16-17! Alle unge sad klistret til skærmen for at se, hvem der indtog førstepladsen!
De legendariske værter, der blandt andre talte navne som Huxi Bach, Lise Rønne, Saseline, Andrea Rudolph og Mikkel Herforth, guidede dig igennem seernes top10 over musikvideoer, som blandt andet var domineret af Tokio Hotel, Pink, Britney Spears, LOC, Linkin Park, Averil Lavigne, Shakira, Christina Aguilera og alle de andre superstjerner.
Til alles store ærgrelse lukkede progammet, så nu genopliver vi det med en udvide udgave! Fra midnat sørger vores DJ for en tur ned af memory lane for fuld musik.”
Se Facebook eventet her.

Praktisk; Rust d. 18 januar, 80 kr. i entré, 20+ for adgang.
Det bliver for fedt! Jeg skal i hvert fald afsted.

Absalons loppemarked

Lørdag d. 26 holder Absalon på Sønder Boulevard et stort loppemarked. Det vil være årets første loppemarked hos dem, hvor du kan finde alt mellem himmel og jord. Skal garderoben fornys, lampen skiftes ud, eller mangler du en krukke til samlingen, så er det måske her, du finder hvad du mangler.

Der vil også være noget at spise og drikke på stedet.

Adresse; Sønder Boulevard 72, 1720 KBH

Veras Market i Nørrebrohallen

Veras market er tilbage, og nu indendørs. Yay!
Du kender måske Veras market, som ligger under Buen på Frederiksberg. Men solen er væk, og derfor har Veras søgt i ly for kulden, og det er da kun en god beslutning, eftersom de altid har lækre loppefund!

Markedet afholden d. 20 januar, og også i februar og marts. Du kan se facebookeventet her.
Du kan, som mig, bare komme og se om du kan finde lækre loppefund, eller selv sælge dit tøj. Der vil være omkring 80 stande, så der er rigeligt at vælge i mellem.

Veras Market finder sted i Nørrebrohallen lørdag d. 20 kl. 10.30-17.
Køb early-bird billetter lige her, eller i døren til 35 kr.

Nytårskur på The Fat Pike

I hele denne måned kan du komme til middag, eller nærmere betegnet Nytårskur på The Fat Pike på Amager. Nytårskur betyder ganske enkelt; ”En festlig ceremoni, hvor en række fremtrædende personer mødes med regenten i anledning af årsskiftet”. 

The Fat Pike har sammensat en menu, som lyder for lækker! Menuen består blandt andet af østers, laks, krabbe, ribeye og chokolade cheekecake. Mums!

Pris 200 kr. + billetgebyr pr. person. Læs mere om arrangementet og menuen lige her

Tag på madkursus

På madbillet finder du diverse forskellige kurser med alt fra flødeboller til pizza og sushi. Personligt elsker jeg selv at være med til sådan nogle kurser, for at lære lidt ekstra. Måske er det noget for dig?

Du kan finde mange forskellige kurser lige her.

Royal Copenhagens lagersalg

Royal Copenhagen holder stort outlet i hele januar på Frederiksberg.. Du kan få 20% ekstra rabat på outletprisen i hele måneden, hvilket vil sige, at du sparer 36% i forhold til den vejledende udsalgspris.

Som jeg læser det så gælder den udvidede rabat gælder udelukkende på 2. sorteringsvarer i serierne; ”Blå Elements”, ”Sort Mega Riflet”, ”Multifarvet Elements” og ”Blå Mega Riflet”.
Selv om der er tale om 2. sortering, er det stadig smukke varer med minimale skønhedsfejl, som aldrig går ud over genstandens brugsegenskaber.

Praktisk: 20% rabat på outletprisen hos Royal Copenhagen Outlet. Hele januar mandag til fredag kl. 10-17:30, lørdag kl. 10-15, lukket søndag.
Adresse: Søndre Fasanvej 9, 2000 Frederiksberg

Tak fordi i læser med og rigtig godt nytår!

img-3524-680x850.jpg

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.