Rejseguide til Sicilien

img_3524

Annonce for Eliza was here

Efter en uge på Sicilien, ved jeg næsten ikke hvor jeg skal starte. Jeg føler mig næsten stadig mæt, ovenpå alt det pizza, gelato, pasta, cannolis og arancinis. Det var virkelig en smuk og fantastisk tur, og jeg nød hvert øjeblik. Det var første gang jeg var afsted med et rejsebureau, og Eliza was here gjorde det så godt.
De havde planlagt tre forskellige hoteller til os, med ca. 1 times kørsel, mellem hvert sted. Det var en rigtig fed måde at se lidt mere af øen på, og vi fandt nogle smukke steder, bare ved at køre fra det ene sted, til det andet.

I denne guide vil jeg starte med at fortælle om Eliza was here, hotellerne, og derefter vil jeg inddele indlægget op i de byer, vi besøgte. Her vil jeg dele tips og tricks, spisesteder, samt steder jeg synes var værd at se.

Jeg vil altid anbefale at undersøge lidt om det land/by, man rejser til, inden man ankommer. Det er jo hvordan man selv har det – men jeg synes det er rigtig rart at danne sig et overblik over stedet. Sicilien var f.eks. lidt større end jeg troede øen var, så derfor blev vi kun på øst siden. Ellers kunne vi bruge alt tiden i en bil, og det var vi altså ikke interesseret i. Men det betyder jo bare, at man har noget til gode!

Rigtig god læselyst.

Selve øen

Sicilien var en super smuk ø, og vi oplevede det ”oldschool” Italien, med vinmarker, bakker og grønne områder. Vi stoppede også bilen et par gange, på vores rute, for lige at suge lidt til os.
Udover den smukke natur, så har de også byer, som er ældre end os alle sammen til sammen. Vi undersøgte sagen nærmere og opdagede, at der fandtes over 4000 år gamle bydele.

Sicilien er også lidt af en spøgelses-ø. Der er sikkert mere gang i den, når sommeren er på sit højeste, men vi oplevede rigtig mange lukkede butikker/nedlagte bygninger. Det havde faktisk sin charme, og det var kun i udkanten af byerne, som var på denne måde. Vi fandt utrolig mange lækre delikatessebutikker, restauranter og meget mere. Men husk at italienerne holder siesta midt på dagen – så mange restauranter har lukket i et par timer fra 14 tiden.

Hvis du skal til Sicilien, vil jeg kun anbefale at man lejer en bil, ellers er det nærmest umuligt, og meget besværligt, at komme rundt. Hos Eliza fulgte der en bil med i dealen, og vi kunne ikke have undværet den! Vi brugte den hver eneste dag, da offentlig transport ikke rigtig er noget, der bruges så meget på øen.

Et lille tip til jer der skal køre på Sicilien: Sicilianerne kører lidt, som det passer dem, så hold øje med andre biler, og hver forsigtig på landevejen. I skal dog ikke være bange for at kører rundt dernede, vi klarede det helt fint!

snapseed

Eliza was here

Eliza was here* er et bureau, hvor deres rejser er inkl. fly, indkvartering og billeje. Jeg var meget positiv overrasket over deres priser, da jeg synes det faktisk er rigtig billigt, når man tænker på, hvad man får ud af det. Der er priser til omkring 3000-7000 kr., for en uge, og det er da for vildt.

Det er helt unikke ferieboliger og destinationer, ved middelhavet, som alle er besøgt og udvalgt, af rejsebureauet selv. Det er de uspolerede, autentiske steder, væk fra mængden og masseturismen, som der er i fokus her. Det oplevede vi også selv, da vi kom ned til vores hoteller, som lå midt i det italienske landskab. Der var så smukt.

På hendes hjemmeside finder du både rejser med børn, bæredygtige ophold, bryllupsrejser, og kulinariske rejser – alle til middelhavsområdet. Jeg elsker personligt selv det område, og har været en del i Grækenland, og nu også Italien.

Du kan tjekke rejsemål & priser ud lige her*.

Hotellerne

Etna Hotel

Første stop på rejsen var Etna Hotel, som ligger i Giarre. Hotellet befinder sig i smukke omgivelser, midt i eksotiske plantager, og med udsigt til Mount Etna, som er en vulkan på øen. De tog rigtig godt mod os på hotellet, og jeg var vild med den afslappede stemning, som der var her. Selvom vi kom sent, så var det stadig muligt, at få lidt mad i restauranten. De sørgede også for en lagkage til min kæreste, som havde fødselsdag om søndagen. Jeg var vild med det, og jeg var vild med maden, og den service de gav.

Vi havde to overnatninger her, og vi nåede både at besøg vulkanen, en vingård, samt Taormina. Det vil jeg beskrive nærmere længere nede.

Jeg var især vild med dette hotel pga. udsigten. At stå op til udsigten over citronplantager, og med en vulkan i baggrunden, er ikke noget man oplever så tit.

Billedet er fra vores terresse.

img_3278

Torre Dantona

Efter et par dage på Etna hotel, drønede vi 150km syd, hvor vi boede på Torre Dantona. Dette var en landejendom, som lå midt ude i landskabet, med udsigt til havet. Vi havde 3 overnatninger her, og vi nød stilheden rigtig meget. Vi lå ca. en halv til en hel time væk, fra Ragusa, Noto og Modica, som alle var byer, vi gerne ville besøge.

Stedet her er perfekt, hvis du ikke vil forstyrres, eller vil på romantisk kærestetur. Vi nød i hvert fald stedet rigtig meget. Derudover var det rart, at det lå i midten af de byer, som var værd at se. Selve byen omkring vores hotel var også rigtig hyggelig. Vi var nok de eneste turister i byen, og derudover var der kun 5 minutter til stranden. Vi nåede dog aldrig at hoppe i, da det regnede den dag, vi var forbi. Jeg tror dog også stadig, at det ville være for koldt til mig!

img_3418

Tenura Roccadia

Efter 3 dage på Torre Dantona, smuttede vi 100km nord igen, mod Catania. Her stoppede vi mellem Catania og Siracusa, hvor vi boede de sidste dage på Tenuta Roccadia. Hotellet ligger i landlige omgivelser, og der er den smukkeste udsigt over landskabet. Hele området var utrolig smukt, og havde en romantisk stemning over sig.

På selve hotellet er der en lækker restaurant, som også vil bringe til værelset. Vi havde et rigtig lang dag ude, en af dagene, hvor vi ikke rigtig gad at sidde i pænt tøj, på restauranten. Derfor bestilte vi en pizza til vores værelse, og det var lige det, vi var i humør til. De lavede super lækker mad, og derudover havde de et stort udvalg af italienske vine, som vi også smagte lidt af. Virkelig et lækkert sted.

sicilien

Hvad skal man opleve og spise?

Mount Etna

Du kan finde utrolig mange ture til vulkanen, og jeg vil helt sikkert anbefale, at du får et lift derop. Det kan være dit hotel kan sørge for det, og ellers er der utrolig mange guidede ture dertil. Vi havde først tænkt os at kører derop, men ombestemte os derefter, da vi hørte hvor små og snoede vejene var. Da vi derefter kom på den guidede tur, og kørte på de små veje, vidste vi at det var den rette beslutning. Jeg ville i hvert fald ikke have været tryg, ved at køre på den strækning.

Du kan både booke ture omkring vulkanen, men også op af den. Hvis du har meget tid, og er frisk på en lang vandretur, vil jeg helt sikkert anbefale den lange! Jeg ville så gerne have set vulkanen tættere på, men der var desværre ikke flere pladser, den dag vi var der. Uanset hvad, var det utrolig smukt deroppe, og jeg er glad for, at vi så området. Det kan helt sikkert anbefales.

Lidt praktisk info: Husk gode vandresko/sneakers og en trøje. Det blæser en del deroppe.

img_3699

Gambino Vini

Denne vingård var en af de bedste jeg har prøvet. Vi var der i flere timer, og nok flere timer, end nogle andre plejer at være. Vi faldt i snak med nabobordet, og så drak vi derefter vin med dem – det var virkelig en fed oplevelse og vi nød det så meget!

Selve vingården ligger omringet af plantager, og med udsigt til Mount Etna. De laver også meget af deres vin, på “vulkanjord”, som skulle gøre vinen helt special. Jeg må også sige, at det virkelig også var noget af det lækreste vin jeg har prøvet.
Udover vinen, kan du også vælge lidt forskelligt at spise. Vi valgte en menu til 29 euro, som inkluderede ost, pølser, salater og 5 glas vin. Udover de 5 glas, så fik vi også lov til at smage lidt mere. De var utrolig gavmilde, og de lod også flasken stå, så man selv kunne fylde glasset op derefter. Modigt.

Alt i alt var det en helt fantastisk oplevelse med god vin, god betjening, lækker mad og smukke omgivelser. Kan kun anbefale at man giver dem et besøg, eller i det hele taget besøger en vingård, hvis man er til den slags.

Du kan læse meget mere om deres sted lige her.

snapseed-2

Taormina

Taormina er en by liggende i bjergene, nord fra Etna-området. Det var virkelig en speciel by, og jeg kunne snildt ha’ brugt flere dage her. De har små fine stræder og gågader, og der er bare liv i gaderne. Da vi var der, var der musik på flere af torvene, og gadekunstnere over det hele. Det var virkelig en oplevelse, og hvis du er på Sicilien, så er det et must at tage til Taormina.

Hvad skal man se? 

Det du skal opleve i byen er helt sikkert deres smukke kirker, Greek Theatre, Piazza IX Aprile (en stor plads), og parken “Giardino Pubblico. Derudover kan jeg også anbefale deres lille idylliske strandområde kaldet Isola Bella.

Hvad skal man spise?

Vi fik den bedste pizza, på hele turen, hos Villa Zuccaro. Det var en restaurant, som lå på en terresse, en sidegade til gågaden. Der er jo en del turistfælder i byer som denne, men efter lidt googlesøgning, fandt jeg dette sted. Villa Zuccaro var beskrevet som havende den bedste pizza i byen. Vi fik i hvert fald ikke bedre pizza hele ugen, end vi fik her!

img_3713

img_3723Noto

Noto var en hyggelig by, og også utrolig smuk. Mange af deres byer i dette område (sydøst), er bygget i baroktiden, efter et stort jordskælv i 1600-tallet. De ser derfor alle meget storslåede ud, som var moderne i den tid. Vi var kun 1/2 dag i Noto, da vi skulle videre til Modica samme dag. Noto er også en lille by, og den er hurtigt set på en enkelt dag.

Hvad skal man se? 

Det du skal opleve i byen er deres kirker og gågaden. Der er blandt andet: Chiesa Santa Chiara & St. Nicholas Cathedral. Du finder deres smukke kirker, ved at være på gågaden. De har både almindelige kirker, og en domkirke. Jeg synes generelt, at alle de katolske kirker er utrolig smukke og storslåede. Det er helt sikkert en oplevelse at besøge kirker som disse, da de er meget anderledes end vores egne.

Hvad skal man spise?

Vi fandt en lækker lille delikatessebutik, midt på gågaden kaldet Sabbinirica. Der var helt pakket derinde, og man kunne tydelig se, at det var et sted de lokale kom. De havde ingen engelske menuer, men vi klarede os alligevel med håndtegn og lidt spansk. Vi valgte et bræt med ost, lidt forskelligt pølse, aubergine, soltørrede tomater og bruschetta, samt en sandwich til deling. Min kæreste kunne nok godt have spist mere, men jeg var meget tilfreds. Man fik også lidt brød til delebrættet, så jeg synes det var meget passende. Derudover kostede brættet kun 10 euro, og du fik altså en del mad. Jeg synes det var en rigtig god pris, især fordi det var så lækkert! Det kan helt sikkert anbefales, at tage et smut forbi Sabbinirica.
img_3577

Modica

Endnu en barokby blev besøgt, og på samme dag som vi besøgte Noto. Vi fik at vide, at byen ikke være særlig stor, men at det var et must at se deres domkirke, samt at spise deres chokolade. Især det sidste lokkede mig.

Modica er berømte for deres chokolade, da de bruger en metode tilbage fra 700-tallet. Chokoladen behandles ved en lav temperatur, der ikke tillader sukker, kakaopasta og naturlige indholdsstoffer at smelte. Chokoladebaren har en mat overflade, og der er ikke tilføjet kakaosmør, eller andre fremmede stoffer (vegetabilsk fedt, lecithin), hvilket resulterer i en nemmere fordøjelig chokolade. Chokoladen er derfor helt anderledes end man kender den, og er ikke “blød og lækker”, som man kender den herhjemme. Den er derimod knasende, MEN smager utrolig godt. Jeg købte i hvert fald et par plader med hjem med salt, kakao og pistacie. Mums!

Hvad skal man opleve? 

Modica er jo en by fra barokkens tid, så deres bygninger er utrolig smukke. Der var dog ikke særlig meget at opleve, udover deres kirker og deres lækre chokolade. Vi tog derfor en tur forbi kirken Chieasa Di San Giorgio. Her kunne man komme op i klokketårnet for 2 euro, og der var den smukkest udsigt oppe fra toppen.

Hvad skal man spise?

Vi besøgte et populært sted kaldet: L’arte Del Cioccolato Torrone Cannelo. Her kunne man smage den berømte Modica chokolade, samt købe cannolis med chokoladefyld. Det skulle vi selvfølgelig prøve, og mums det var godt. Jeg synes stadig at en almindelig cannoli med ricotta er bedst, men det var lækkert lige, at prøve noget andet.
Du kan tjekke deres hjemmeside ud her.

img_3774

img_3785Ragusa

Ragusa var min favoritby, sammen med Taormina! Byen var utrolig smuk bygget op, og bestod nærmest kun af gamle bygninger.

Ragusa er delt op i den nye og den gamle bydel, kaldet Ragusa Ibla. Ved Ibla sker der mest, og det var også her, vi fandt det bedste mad. Jeg kan anbefale at parkere i den nye bydel, omkring Ragusa Cathedral. Der ligger nemlig et turistcenter, hvor de tegner en rute for dig. Dette var helt gratis, og ruten viste alt det der var værd at se. Det var vel en gåtur på 5 km ned af bakke, og så skal du jo tilbage igen. Vi gik også tilbage, og det var helt overkommeligt. Så fik vi også bevæget os lidt ekstra, ovenpå alt det mad vi havde spist.

Det er også muligt at tage en bus/taxa tilbage. Derudover kan du godt glemme at parkere nede i Ibla-området. Vejene er smalle, og det er helt uoverskueligt at parkere. Jeg ville i hvert fald ikke anbefale det.

Hvad skal man se? 

Skaf jer et kort ved turistcenteren overfor Ragusa Cathedral, og gå den tur, som de anbefaler. På denne måde får du set alt det, som er værd at se. Det var en dejlig gåtur synes jeg, og man oplever byen på en federe måde, end hvis man kører rundt.

Udover de forskellige bygninger, og andre seværdigheder på ruten, så er der en utrolig smuk park ved Ibla, som hedder Giardino Ibleo.

Hvad skal man spise?

Der var utrolig meget mad at vælge imellem, og jeg kunne slet ikke bestemme mig! Vi endte dog med at finde de bedste arancinis, jeg nogensinde har smagt. Dem fandt vi hos Cantunérapå torvet ved Ragusa Ibla. Vi satte os i solen, nød en øl, sammen med lækre sprøde arancinis. De var faktisk det eneste de havde på kortet, og stedet var helt proppet – hvilket var helt forståeligt! De havde vel ca. 15 forskellige smage, alle til 2-3 euro. Virkelig lækkert!

Udover lækre arancinis, så fandt vi også en delikatesse butik, som både solgte til at tage med, og til at nyde hos dem. Stedet hedder Salumeria Barocco, og ligger på gågaden ved Ibla. Her kunne man købe det lækreste delebræt, hvor man fik mange forskellige små hapsere (ost, pølser, oliven etc.).
Jeg tror måske vi slap med 30 euro for os begge, inkl. vin. En ret god pris, synes jeg selv, for et lækkert måltid.

img_3757

img_3762

img_3739

Necropoli di Pantalica

Dette sted var meget specielt. Det er en helt anden oplevelse, end at besøge byerne. Necropoli di Pantalica er et område ca. 30 kilometer vest for byen Sicacusa. Det er et smukt klippefyldt område i ca. 400 meters højde mellem floderne Anapo og Cavagrande.

Området har været beboet siden 13. århundrede f.Kr., hvor folk fra kysterne flyttede hertil. Området har bevaret ca. 5000 grave, som er indhugget i klipperne. Du kommer ikke til at se nogle skeletter, bare rolig, men du kan gå ind i mange af grotterne. Det var noget af en oplevelse!

Husk gode sko og badetøj! Du kan nemlig hoppe i floden, som ligger helt nede i bunden af området, med det mest krystalklare vand.

Alle hullerne på billedet er gamle grave.

img_3674

Siracusa & Ortigia

Vi brugte en halv dag i dette område, og det var helt fint. Jeg har hørt at dette sted er utrolig populært for børnefamilier, da Ortigia har en utrolig lækker strand.
Vi så faktisk ikke særlig meget i dette område, men vi fandt den lækreste vinbar, hvor vi blev siddende, og oplevede solnedgangen. Det var noget vi også gjorde meget, da vi var i Thailand, og der er virkelig noget specielt over det.

Hvor skal man spise?

Vi var som sagt ikke ude at spise her, da vi fandt en vinbar, som serverede snacks. Vinbaren hedder Mikatu, og ligger ud til vandet, i Ortigia. Vi kunne ikke finde den på maps, men den ligger lige ved siden af Henry’s house, som jeg godt kunne finde.

Et lille tip: Mange steder i Italien serverer gratis snacks, hvis du køber vin/drinks. Dette gør de for at holde på jer længere, og også for at tiltrække flere kunder. Jeg er fan af deres metode, især fordi jeg fik lækre gratis snacks. Nogle steder får man faktisk så meget, at man går mæt derfra. Det var derfor vi endte med ikke at spise i denne by, selvom det ellers var planen. Vi var ikke længere sultne, da vi fik derfra.

Mikatu var virkelig et lækkert lille sted med gode drinks, smuk udsigt og gratis snacks. Win win!

snapseed snapseed

Catania

Sidste stop på vores rejse var hvor vi også startede: Catania. Vi skulle flyve herfra kl 21, og besluttede derfor, at bruge hele sidste dag, i denne by.

Hvad skal man opleve?

Catanias markeder er en helt speciel oplevelse. De har markeder flere dage om ugen, og det virker til, at de fleste bliver holdt på pladsen Piazza Duomo, lige bag kirken. Det er ikke til at tage fejl af, når du står der. Du kan høre markedet på lang afstand, og der er proppet med mennesker. Stemningen på det åbne marked var helt fantastisk og travl synes jeg.

Markedet vi besøgte hed: La Pescheria. Det er oprindeligt et fiskemarked, men nu er der også grønthandler, ostehandlere og meget mere på pladsen, og i gaderne omkring. Det er helt sikkert værd at undersøge, om der er nogle markeder, når du skal besøge Sicilien/Catania.

Udover det lækre madmarked, så er der sjovt nok flere smukke kirker i denne by. Det er egentlig bare en generel ting på Sicilien – at der er utrolig mange smukke katolske kirker. Du finder kirkerne langs gågaden, og de er ikke til at undgå.

Catania er en af de lidt mere større og moderne byer, og det er derfor også her, du kan ordne lidt shopping, hvis du har lyst til det.

Sidst men ikke mindst, så er der også en lækker strand, en kort gåtur fra centrum. Så husk badetøjet og et håndklæde, hvis du skal forbi Catania.

Hvad skal man spise?

Du kunne jo handle ind til en lækker frokost, med råvarer fra madmarkedet? Man kunne lave den lækreste picnic, med nogle få ting derfra.

Udover madmarkedet, så tog vi også forbi et bageri kaldet Savia. Der var pakket med mennesker, og man kunne tydeligvis se, at det var et populært sted. Her kunne du spise bagværk, cannolis, samt arancinis. Vi valgte 3 forskellige arancinis og en cannoli til deling. Vi kunne snildt have nøjes med 2 arancinis, men vi kunne ikke blive enige om hvilke vi skulle have!

5241f11a-dc45-4832-965d-ab093b9cf6d6 img_3726

Afrunding

Puha, sikke en lang smøre det blev til. Jeg håber i fandt guiden overskuelig, og at i kan bruge den! Derudover vil jeg slutte guiden med en kæmpe anbefaling til Eliza was here. Det var simpelthen en fantastisk oplevelse, og jeg nød hvert øjeblik. De havde virkelig sat det godt op til os, og selvom det er sponsoreret, så er det kun noget jeg kan anbefale. Jeg har aldrig noget herinde på bloggen, som jeg ikke selv kan stå inde for.

Jeg synes alt i alt, at de laver nogle lækre rejsemål, hvor der er fokus på det autentiske. Det er noget jeg holder utrolig meget af, da jeg godt kan lide at opleve netop det de tilbyder. Oplevelser væk fra masseturismen, er noget af det bedste jeg ved.

Skud ud til Eliza was here for deres lækre rejser og gode priser. Og også skud ud til Italien, for deres evige lækre mad. FOOD IS LIFE.

Lidt flere billeder fra turen nedenfor, og smid endelig en kommentar hvis du har lyst! God søndag!!

img_3728 img_3715 img_3672 img_3595  img_3815 img_3756 img_3749 img_3735 img_3316  img_3722 img_3246

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.