Det er påsketid, og dermed tid til lidt idéer til påskefrokost. Jeg har samlet lidt lækkert pålæg, som vil passe perfekt til påskebordet. Så hvis du mangler lidt inspiration, finder du det lige her.
Rigtig mange af os mødes over påsken, og spiser en lækker frokost. Her står den ofte på en masse sild, fisk, lune retter, hønsesalat, ost, og meget andet. I år er jeg faktisk slet ikke hjemme over påsken, fordi jeg ligger og soler mig på Bali. Jeg må derfor undvære den gode karrysild i år, men det går vidst nok. Men selvom jeg skal på Bali, så skal I jo ikke snydes, for lækker inspiration til påsken.
I dette indlæg vil du finde inspiration til, hvad du kan komme på rugbrødet. Udover disse opskrifter er der selvfølgelig meget andet, som hører til på et påskebord. Dette er blot lige de opskrifter, som jeg havde på lageret! 🙂
Du vil finde opskrifter på: karrysild, æggesalat, hønsesalat, tunmousse og laksemousse – rigtig god fornøjelse, og god påske til jer! Alle opskrifter er til 4 personer.
Karrysild med æble
Karrysild
Ingredienser
- 250 g sild i lage
- 3 spsk. creme fraiche
- 1.5 spsk mayonaise
- 2 spsk. lage fra sildene
- 1.5 tsk. karry
- 1/2 rødløg
- 1/2 æble
- 3 spsk. hakkede syltede agurker/cornichoner
- Salt og peber
- Purløg
- Serveres på rugbrød med kogte æg og purløg på toppen
Sådan gør du
- Start med at bland creme fraiche, mayonnaise og karry sammen
- Hak æble i små tern og snit løg og dine syltede agurker fint. Kom i din karry-blanding
- Tilføj lidt lage fra sildene og smag til med salt, peber, og evt. lidt citron
- Så nemt var det! Serveres med kogte æg og purløg på toppen, ovenpå et stykke rugbrød
Æggesalat
Æggesalat
Ingredienser
- 5 æg
- 4 spsk. hytteost
- 2.5 tsk. karry
- 2 spsk. mayonaise
- 1/2 finthakket æble
- Salt og peber
- Evt. lidt purløg og tomat på toppen
Sådan gør du
- Start med at kog dine æg. Jeg plejer at smide dem i fra starten og når de koger får de 10-11 minutter. Derefter smider jeg dem i iskoldt vand
- Når æggene er færdige, skal de hakkes i små stykker og i en skål
- Tilsæt de resterende ingredienser og rør rundt
- Du kan sagtens tilføje purløg i selve æggesalaten, det ville sikkert også være lækkert
- Server på et stykke rugbrød
Hønsesalat med syltede svampe
Hønsesalat
Ingredienser
- 250 g kyllingefilet
- 200 g svampe syltede eller stegt
- 1 pakke bacon
- 3 spsk. mayonnaise
- 1.5 dl creme fraiche 5%
- 1-2 tsk dijonsennep
- Evt. asparges
- Salt & peber
Sådan gør du
- Start med at kog din kylling i lidt saltet vand. Lad kyllingen koge i ca. 20 minutter til kødet er hvidt og mørt (kogetiden afhænger af fileternes størrelse). Tjek eventuelt undervejs om kyllingen er gennemkogt
- Brug to gafler til at trække kødet ud i mindre stykker og lad det køle af inden anretning.
- Hak din bacon i stykker og steg den helt sprød
- Steg eller sylt dine svampe
- Bland kylling, svampe, mayo, creme fraiche, dijonsennep og krydr med salt og peber
- Tilføj evt. asparges og frisk persille
Hvis du har lyst til at lave syltede svampe, så har jeg en opskrift lige her.
Tunmousse
Tunmousse
Ingredienser
- 2 dåser tun
- 2.5 spsk. græsk yoghurt/creme fraiche
- 1 spsk. mayonaise
- 1 spsk. citronsaft
- 1 håndfuld frisk spinat kan undlades
- 1 rødløg
- Evt. kapers
- Smag til med salt og peber
Sådan gør du
- Åben din tun og smid i en stor skål sammen med yoghurt, mayo og citronsaft
- Snit spinat og rødløg fint og tilsæt (spinat kan undlades)
- Smag til med salt, peber og evt. ekstra citronsaft
- Tilsæt mere yoghurt/creme fraiche, hvis der er behov for det. Det er en smagssag
- Server med rugbrød, grønt, eller hvad man ellers ønsker sig
Laksemousse
Laksemousse
Ingredienser
- 200 g røget laks
- 1 rød peberfrugt
- 1 rødløg
- 2 spsk creme fraiche
- 1 spsk mayo kan undlades
- Salt og peber
- Lidt citronsaft
- Dild efter behov ca. 1/4 bundt
Sådan gør du
- Hak: løg, porrer, rød peber og dild fint, og smid i en skål
- Tilføj hakket laks - den behøver ikke hakkes så fint
- Tilføj cremefraiche og mayo
- Smag til med salt, peber og citronsaft og server
Jeg håber i fik lidt ud af opskrifterne, og velbekomme. Rigtig god fornøjelse og god påske.
Ingen kommentarer