Påskefrokost: Inspiration til påsken med det lækreste pålæg

Påskefrokost – det lækreste pålæg

IMG_0338

Det er påsketid, og dermed tid til lidt idéer til påskefrokost. Jeg har samlet lidt lækkert pålæg, som vil passe perfekt til påskebordet. Så hvis du mangler lidt inspiration, finder du det lige her. 

Rigtig mange af os mødes over påsken, og spiser en lækker frokost. Her står den ofte på en masse sild, fisk, lune retter, hønsesalat, ost, og meget andet. I år er jeg faktisk slet ikke hjemme over påsken, fordi jeg ligger og soler mig på Bali. Jeg må derfor undvære den gode karrysild i år, men det går vidst nok. Men selvom jeg skal på Bali, så skal I jo ikke snydes, for lækker inspiration til påsken.

I dette indlæg vil du finde inspiration til, hvad du kan komme på rugbrødet. Udover disse opskrifter er der selvfølgelig meget andet, som hører til på et påskebord. Dette er blot lige de opskrifter, som jeg havde på lageret! 🙂

Du vil finde opskrifter på: karrysild, æggesalat, hønsesalat, tunmousse og laksemousse – rigtig god fornøjelse, og god påske til jer! Alle opskrifter er til 4 personer. 

Karrysild med æble

Karrysild

Tilb. tid10 min
Samlet tid10 min
Køkken: dansk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g sild i lage
  • 3 spsk. creme fraiche
  • 1.5 spsk mayonaise
  • 2 spsk. lage fra sildene
  • 1.5 tsk. karry
  • 1/2 rødløg
  • 1/2 æble
  • 3 spsk. hakkede syltede agurker/cornichoner
  • Salt og peber
  • Purløg
  • Serveres på rugbrød med kogte æg og purløg på toppen

Sådan gør du

  • Start med at bland creme fraiche, mayonnaise og karry sammen
  • Hak æble i små tern og snit løg og dine syltede agurker fint. Kom i din karry-blanding
  • Tilføj lidt lage fra sildene og smag til med salt, peber, og evt. lidt citron
  • Så nemt var det! Serveres med kogte æg og purløg på toppen, ovenpå et stykke rugbrød

Æggesalat

Æggesalat

Tilb. tid20 min
Samlet tid20 min
Køkken: dansk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 5 æg
  • 4 spsk. hytteost
  • 2.5 tsk. karry
  • 2 spsk. mayonaise
  • 1/2 finthakket æble
  • Salt og peber
  • Evt. lidt purløg og tomat på toppen

Sådan gør du

  • Start med at kog dine æg. Jeg plejer at smide dem i fra starten og når de koger får de 10-11 minutter. Derefter smider jeg dem i iskoldt vand
  • Når æggene er færdige, skal de hakkes i små stykker og i en skål
  • Tilsæt de resterende ingredienser og rør rundt
  • Du kan sagtens tilføje purløg i selve æggesalaten, det ville sikkert også være lækkert
  • Server på et stykke rugbrød

Hønsesalat med syltede svampe

Hønsesalat

Tilb. tid30 min
Samlet tid30 min
Køkken: dansk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g kyllingefilet
  • 200 g svampe syltede eller stegt
  • 1 pakke bacon
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1.5 dl creme fraiche 5%
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • Evt. asparges
  • Salt & peber

Sådan gør du

  • Start med at kog din kylling i lidt saltet vand. Lad kyllingen koge i ca. 20 minutter til kødet er hvidt og mørt (kogetiden afhænger af fileternes størrelse). Tjek eventuelt undervejs om kyllingen er gennemkogt
  • Brug to gafler til at trække kødet ud i mindre stykker og lad det køle af inden anretning.
  • Hak din bacon i stykker og steg den helt sprød
  • Steg eller sylt dine svampe 
  • Bland kylling, svampe, mayo, creme fraiche, dijonsennep og krydr med salt og peber
  • Tilføj evt. asparges og frisk persille

Hvis du har lyst til at lave syltede svampe, så har jeg en opskrift lige her

Tunmousse

Tunmousse

Tilb. tid15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dåser tun
  • 2.5 spsk. græsk yoghurt/creme fraiche
  • 1 spsk. mayonaise
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 håndfuld frisk spinat kan undlades
  • 1 rødløg
  • Evt. kapers
  • Smag til med salt og peber

Sådan gør du

  • Åben din tun og smid i en stor skål sammen med yoghurt, mayo og citronsaft
  • Snit spinat og rødløg fint og tilsæt (spinat kan undlades) 
  • Smag til med salt, peber og evt. ekstra citronsaft 
  • Tilsæt mere yoghurt/creme fraiche, hvis der er behov for det. Det er en smagssag
  • Server med rugbrød, grønt, eller hvad man ellers ønsker sig

Laksemousse

Laksemousse

Tilb. tid15 min
Samlet tid15 min
Køkken: dansk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 200 g røget laks
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 spsk mayo kan undlades
  • Salt og peber
  • Lidt citronsaft
  • Dild efter behov ca. 1/4 bundt

Sådan gør du

  • Hak: løg, porrer, rød peber og dild fint, og smid i en skål
  • Tilføj hakket laks - den behøver ikke hakkes så fint
  • Tilføj cremefraiche og mayo
  • Smag til med salt, peber og citronsaft og server

Jeg håber i fik lidt ud af opskrifterne, og velbekomme. Rigtig god fornøjelse og god påske. 

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.