Bearnaisekartofler - Flødekartofler med smagen af bearnaise

Bearnaisekartofler – Flødekartofler med estragon

Har du prøvet at smage eller lave, bearnaisekartofler? Det er simpelthen så nemt. Det er blot en opgraderet og lidt frækkere version af flødekartofler, som du helt sikker godt kender. Opskriften er simpel, og du finder den ved at læse videre herunder. 

Disse flødekartofler med smagen af bearnaise er virkelig lige til, og kræver små 10 minutter at gøre klar. Derefter passer de sig selv i ovnen. Og det er altså ikke fordi jeg har smidt et brev bearnaise fra Knorr i. Nej nej. Det er med frisk estragon og bearnaiseessens.
Hvis du er rigtig vild, laver du en essens fra bunden. Det er også ret nemt, men det har jeg dog ikke en opskrift på. Og nogle ting, er altså bare lidt nemmere at købe færdigt. Am I right?

Bearnaiseessens plejer jeg at finde i Meny, hvor den står i nærheden af dressinger, olier m.m. Har endnu ikke spottet det i de billigere supermarkeder, men den findes i både Føtex, Meny og Irma. Den koster omkring 30 kr., og holder forholdsvis længe.

Du kan servere kartoflerne sammen med en helstegt kylling, som jeg netop har udgivet. Det ville passe eminent sammen. Dertil kan du også altid lave en salat – det er helt op til dig. Rigtig god fornøjelse med kokkeriet!

Bearnaisekartofler

Forb. tid10 min
Tilb. tid50 min
Samlet tid1 t
Antal: 3 personer

Ingredienser

  • 750 g kartofler
  • 1.5 dl morney sauce
  • 1.5 dl fløde
  • 3 spsk. bearnaiseessens
  • 2 spsk. hakket estragon + evt. lidt ekstra til topping
  • Salt & peber

Sådan gør du

  • Tænd din ovn på 200 grader, varmeluft
  • Start med at vaske dine kartofler rene for jord, og skær dem i skiver
  • Læg dem i et ildfast fad i rækker, og tilsæt en blanding af: fløde, morney, salt, peber, bearnaiseessens og hakket estragon. Sæt dem i ovnen i en lille time
  • Server sammen med lækker kylling (link i tekst længere oppe), eller noget andet spændende 

 

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.