Asiatisk salat med entrecôte

IMG_0961

En asiatisk salat med entrecôte, er perfekt som et let måltid, og passer både til frokost og aftensmad. Den er dejlig fyldig og smager af ekstremt meget, pga. den syrlige dressing, samt de valgte ingredienser.

Det er ikke så tit jeg får rødt kød, men når jeg gør, skal det også være stegt helt perfekt, og må gerne være lidt rød indeni. Det med at stege kød er faktisk ikke min stærke side, og noget jeg virkelig øver mig på. Når jeg får en god bøf, så er det mere held, at den bliver stegt korrekt tror jeg. Jeg skal bare øve mig noget mere, og grunden til at jeg ikke gør det så meget, er også fordi det er skide dyrt. Især hvis man så ødelægger sin bøf – så det så ærgerlige penge, synes jeg! Men øvelse gør jo mester, som man siger.

Opskriften er til 2-4 personer. Hvis du servere lidt kartofler, quinoa, bulgur, linser eller andet ved siden af, kan det sagtens gå til 4 personer.

Opskrift

Salaten:

 • 2 stk. entrecote
 • 4 håndfulde salat, babymix
 • 2-3 håndfulde bønner, friske eller frosne
 • Cherrytomater, efter behov
 • 3 forårsløg
 • 1 rødløg
 • 1/2 agurk
 • 2 gulerødder
 • 5 radiser
 • 1 håndfuld peanuts
 • Salt og peber

Dressingen:

Husk at smag dressingen til undervejs. Start evt. med at hæld lidt i af det hele, og tilføj mere undervejs. Det vigtigste er at du kan lide smagen, og måske vil du have mere af noget i, end jeg ville. 

 • 1 lille fed hvidløg, finsnittet
 • 1/2-1 chili (kommer an på hvor stærkt du kan lide det), finsnittet
 • 2 tsk. honning
 • 2 spsk. fishsauce
 • Saften fra 1 limes
 • Peber

Mangler du mere inspiration til en sund og nem hverdag? Lige nu er der tilbud på min opskriftshæfte til kun 100kr – læs mere her!

Fremgangsmåde

 • Start med at lav din dressing. Brug evt. en morter, ellers ville jeg finsnitte alt, og røre det godt sammen
 • Sæt dressingen til side, så den kan trække
 • Forbered dit grønt
 • Halver tomaterne og finsnit dit rødløg & forårsløg
 • Skær enten gulerødderne i fine skiver eller brug en kartoffelskræller/mandolinjern.
 • Skær din agurk i halve og tag indmaden ud. Skær den derefter i skiver
 • Skær radisserne i tynde skiver
 • Smid det hele i en skål sammen med hele bønner & salat, og bland det hele godt sammen
 • Tilsæt et par spsk. af din dressing og rør godt sammen. Gem lidt til ovenpå salaten
 • Krydr din bøf med salt og peber
 • Steg din bøf: Varm en pande op med lidt olie, og smid først bøffen på, når den er brændvarm. Giv din bøf 1 minut pr. cm tykkelse og lad den hvile, ligeså længe som du steger den
 • Server din salat med tynde stykker bøf på toppen, resten af dressingen og peanuts

Velbekomme!

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.