Bagte auberginer med myntedressing

IMG_0918

Bagte auberginer er blevet en ny hverdagsfavorit, og fungerer både godt som tilbehør & som hovedret. Hvis jeg får det som tilbehør, spiser jeg nok ca. en halv aubergine, hvorimod jeg spise en hel til hovedret. Jeg blev rigeligt mæt, men man kan også servere et lækkert fladbrød til, lidt couscous m.m., for at supplere lidt op.

Min sidste uge har været fyldt med kostvejledninger, og andre små projekter – men fra næste uge har jeg igen lidt huller i kalenderen. Så hvis du mangler en kostvejleder, eller personlig træner, så er jeg ledig. Du kan læse alt om de forskellige forløb & priser her. Derudover kan du også læse, hvad nogle af mine tidligere klienter har udtalt.

Når jeg laver denne opskrift er det ikke altid jeg er helt nøjagtigt, og derudover kan alle lide lidt forskelligt. Du kan selv vurdere hvor meget salat og tomat du vil have. Derudover så husk at smage dressingen til hele tiden. Jeg smider altid lidt af det hele i til at starte med, og smager derefter til. Rigtig god fornøjelse!

Opskriften er til 2 personer og tager ca. 40 minutter (den passer sig selv i ovnen):

Opskrift

 • 2 auberginer i halve (hvis den er meget bred, kan du skære den i 3 lige store stykker)
 • Salat
 • Cherrytomater
 • Evt. pinjekerner, couscous/bulgur/quinoa og feta
 • Olivenolie
 • Lidt mynte og persille som topping (kan udlades)

Dressing:

 • 4-6 spsk. creme fraiche 5%
 • Sqeeze lime/citron
 • 1/2 fed hvidløg, presset
 • 1 tsk spidskommen
 • 1 håndfuld mynte & persille, finthakket
 • Salt & peber

Fremgangsmåde

 • Start med at tænd din ovn på 200 grader, varme luft
 • Skyl og halver din aubergine. Hvis den er meget stor, så del den i 3. Jeg plejer at lave dem i ca. 2-3 cm tykkelse
 • Skær nogle riller i toppen af auberginen og gnid lidt olie ind i dem. Drys med salt og peber og i ovnen med dem. De skal have ca. 30-40 minutter – kommer an på tykkelsen. Du kan se det når de er gyldne og bløde
 • Mens du venter kan du lave din dressing og lade den trække
 • Server de bagte auberginer som tilbehør eller som hovedret – velbekommen!

PS. I resten af september får du 15% rabat ved brug af koden “CAMILLEMAJA”, på ure hos Daniel Wellington.

God dag! 🙂

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.