Efterårsgrød – Bagt grød med figner og granola

Annonce

Bagt grød er simpelthen så nemt, og kan passe sig selv, mens du ordner resten af dine morgenrutiner. Jeg synes især det er lækkert med en bagt grød de morgener, hvor jeg lige har 10 minutter ekstra.

Mine morgener er meget blandede ift. hvor lang tid jeg bruger på maden. Det vigtigste for mig er dog at få noget ordentlig at spise. Her mener jeg noget morgenmad der er sundt, og noget som holder mig mæt. Her får jeg rigtig ofte grød, og især nu her, når det er blevet lidt koldere om morgenen. Grød er perfekt til morgenmad, og giver en rigtig god start på morgenen.

Grød for mig behøver ikke være fyldt med sukker. Du kan søde med mange andre naturlige ting, så som frugt, honning & krydderier. Derudover kan du altid gøre en grød ekstra lækker, ved at være lidt kreativ med din topping. Her kan det være alt fra revet gulerod til søde figner, kanel, mørk chokolade og/eller granola.

Denne version er lavet i samarbejde med AXA – Simple Great produkterne, som byder på to slags granola uden tilsat sukker. Den ene er med “Hazelnut & Cashew”, og den anden er med “Cacao, Almond & Blueberry”. Begge versioner var virkelig lækre, men i denne opskrift har jeg valgt at gå med “Hazelnut & Cashew”, da jeg syntes den passede bedst til denne grød. Derudover er jeg helt vild med, at man kan finde lækre alternativer til morgenmaden, uden tilsat sukker, hvis man ikke lige orker at stå i køkkenet.

Opskriften passede rigtig fint til 2 personer. God fornøjelse: 

Opskrift

 • 3 dl havregryn
 • 5 dl mælk
 • Nip salt
 • 1 banan, most
 • 1 tsk. kanel
 • Nip kardemomme
 • 2 figner
 • 1/2 æble
 • Hazelnut Cashew Granola til topping

Fremgangsmåde

 • Start med at tænd din ovn på 180 grader, varmeluft
 • Bland havregryn, mælk, kanel, most banan, og salt i en passende form. Jeg brugte en støbejernspande
 • Skær dine figner & æbler ud i skiver og læg dem på toppen af din grød
 • Drys med granola på toppen
 • Giv din grød ca. 20 minutter
 • Server med lidt yoghurt og ekstra granola

Rigtig god morgen til jer, og rigtig god fornøjelse med denne bagte grød!

 

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.