Fyldte portobellosvampe

DSC_1239

Disse fyldte portobellosvampe er en af mine mest populære opskrifter på bloggen, og det er så dejligt at se, at det er en opskrift, der bliver kigget på hver eneste dag. Derfor ville jeg lige smide den op øverst på forsiden igen, så flere af jer ser den. Det er længe siden jeg har lavet dem, så det må snart være på tide!

Den store portobellosvamp passer til så mange forskellige retter, men også bare lækre i sig selv. Retten er hurtig og nem, og passer også godt til en travl hverdag. Det eneste du skal er bare at hakke de forskellige grøntsager, tilberede dem og ind i ovnen – dét er nemt!

Portobellosvampens sundhedsfordele: 

 • Der er kun lige knap 20 kcal i en almindelig portobello­svamp
 • Svampen er en fortrinlig kilde til kalium, et mineral, som blandt andet har gunstig indvirkning på dit blodtryk. Analyser viser, at en enkelt svamp dækker omkring 20 procent af hele dit daglige behov for mineralet
 • I lighed med andre svampe indeholder portobellosvampen en særlig aminosyre, som ifølge flere forskere kan beskytte kroppens dna mod iltskader. Andre stoffer i svampen udviser antiinflammatoriske egenskaber.
 • Der gemmer sig en lang stribe vitaminer og mineraler i svampen, blandt andet selen, som er en kraftig antioxidant, og B-vitaminet niacin, som spiller en central rolle i kroppens stofskifteprocesser.
 • Undgå, at svampen bliver fugtig, når du opbevarer den. Kom den helst i en papirspose, og placér den i køleskabet, hvor mørke og kulde sikrer bedst mulig holdbarhed. Lagret på den måde er den også lækkert frisk efter en uges opbevaring.

Vi lavede 4 stk og det blev til en vegetarisk version. Jeg er sikker på, at der sagtens kan tilføjes kyllingestrimler, hvis det er det du har lyst til. Den vegetariske version var super lækker og kan klart anbefales, hvis du slet ikke spiser kød, eller hvis du ikke har lyst til kød hver dag.

Opskrift:

  • 4 store portobello svampe
  • 2 fintsnittet fed hvidløg
  • 1 fintsnittet rødløg
  • 4 hakkede tomater
  • 1 fintsnittet porre
  • Citron saft
  • 1 håndfuld spinat
  • Frisk basilikum
  • Feta efter behov
  • 2 spsk oliven olie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

 • Varm ovnen på 200 grader, varmeluft
 • Start med at hak det grønne, og varm en pande med 2 spsk olie på
 • Tilsæt løg – når løget er klaret, tilsættes tomat, porre og spinat
 • Rør rundt indtil tomaterne er bløde og krydr med citronsaft, salt og peber
 • Når det hele er rørt sammen hælder du dit fyld op i de 4 svampe, sammen med lidt feta på toppen
 • Smid det hele ind i ovnen i ca. 12 minutter og server med frisk basilikum

DSC_1238-2

 

Læs også

2 Kommentarer

 • Svar
  Simone
  28. oktober 2018 at 20:54

  Kan de komme med på madpakke næste dag? 🙂

  • Svar
   Camille Maja
   28. oktober 2018 at 21:03

   Hej Simone, Det kan de bestemt 🙂 Rigtig god fornøjelse!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.