10 ting at lave i april

Foråret er på vej, og hvor er det fantastisk! Jeg har endnu engang samlet en guide til jer, med “10 ting at lave i april”. Guiden er fyldt med sjove og fede indsalg i København, med alt fra nye spisesteder, kagebord, forårsfornemmelser og musik. Jeg håber I kan bruge min april-guide til inspiration til jeres egen måned. Rigtig god læselyst!

Kredit til @Picopizza_cph for det fine billede. Du kan læse om dette nye pizzaria længere nede. 

Min april

Min april er faktisk ikke fyldt med så meget. Jeg har en del arbejde, lidt kvalitetstid med venner & familie, og ellers går turen til Bali d. 10-26 april. Og så er den måned jo nærmest gået. Jeg glæder mig dog helt utroligt, til at komme til Bali. Jeg har aldrig været der, og så skal jeg afsted med en, som jeg har mødt på nettet. Det er lidt vildt alt sammen, og jeg har delt mine tanker om det hele lige her.

Rigtig god fornøjelse med guiden, og kom endelig med mere inspiration i kommentarfeltet.

Find et nyt sted at spise morgenmad

Jeg har netop udgivet en morgenmadsguide, hvor der er fokus på spisesteder med lækker mad til under 100 kr. Den kan du læse lige her.

Hvem elsker ikke en god omgang morgenmad? Og hvis man kan sparre lidt penge samtidigt, kan det så blive bedre? Nej det tror jeg ikke. København kan være super dyrt, men du behøver altså ikke komme af med mere end 100 kr., for at få et lækkert måltid. I guiden finder du 11 forskellige spisesteder, med lækker økologisk mad, til fantastiske priser.

Det behøver slet ikke være så dyrt!

Nyt pizzasted i byen

Mine søde venner hos Sidecar har åbnet et nyt spisested på Nørrebro, som hedder Pico Pizza. Her står den på organiske minipizzaer (så kan man jo prøve flere slags!), pizzadips, lækre sides, samt kolde øl og cocktails. Jeg har netop været der henne og spise idag, og hvor var det lækkert! Sprøde skorper, enkelt fyld, men fuld af smag. Jeg var især fan af deres “Sweet Cheesus” med; mozzarella, ricotta, pecorino, basilikum, brunet smør og citronpeber. Muuums. Jeg bliver altså aldrig træt af ost….

Jeg kender menneskerne bag, og kan bestemt anbefale deres nye sted. Inden jeg kom forbi, hvor jeg selv smagte på sagerne, havde jeg bare savlet over deres billeder. Dejen er også lavet på surdej, og det giver bare en fantastisk smag. Så lækkert!

Adresse: Skyttegade 3, 2200 KBH N 

Kagebord i Tivoli

Her er lidt til den søde tand. Jeg er netop blevet gjort opmærksom på et fantastisk sted, hvor man kan komme og nyde lidt sødt.

Jeg taler naturligvis om Cakenhagen i Tivoli. Her er der et luksuriøst kagebord hver weekend, med de mest smukke og lækre kager. Du betaler 350 kr. for sådan en fornøjelse her, og så er der ellers lige så mange flødeskumskager, macarons, skærekager, tærter, småkager og petits fours, som du lyster. Derudover vil du få kaffe, the og kakao. Et sukkerorgie uden lige – og det skal der også være plads til.

Cakenhagen har kagebord hver lørdag & søndag fra kl.13.30 til 15.00, til 350 kr.. Børn under 8 år koster 175 kr. og det er gratis for børn under 3 årVær obs på, at det koster at komme ind i Tivoli, når de åbner her i april – uden for sæson er det gratis.

Fredagsrock begynder

Tivoli åbner op for en ny sæson, og det betyder Fredagsrock. Programmet er allerede online, og det kan du se lige her. Der er rigtig mange fede navne på plakaten synes jeg. Jeg skal da både se; MØ, Lauryn Hill, Phlake og så selvfølgelig Suspekt. Suspekt var nok – eller det er det – det bedste på plakaten! Jeg er så fan!

Jeg har allerede købt mit årskort, da jeg ved jeg kommer derind, mere end et par gange. Og så kan det godt betale sig. Fredagsrock er så fedt synes jeg, og du får så meget for pengene. Derudover klager jeg da ikke, hvis vejret bliver ligeså godt som sidste år, hvor man bare kan stå i en lille jakke, med en fadøl i hånden.

CPH Art Space

CPH Art Space er kun over påsken, og holder til i Nordhavn. Det er et helt nyt koncept for at skabe rum og ramme, om kunst af høj kvalitet. Her vil der være lidt anderledes kunst, med mange kreative værker. Så hvis du er kunstinteresseret, så er dette en begivenhed for dig.

Ved denne udstilling benyttes vægge med målene 3,6 x 3,6 m., der i sig selv skaber et skulpturelt udtryk i rummet. Det lyder så flot. Så hvis du mangler lidt inspiration til påsken, er dette i hvert fald en idé.

Praktisk: 19/4-19 – 21/04-19 på Docken Nordhavn.

Know your ‘bro’ – Nørrebro gårute

Det her er en ny ting, jeg ikke vidste eksisterede. En gåtur i det lokale område, med en digital rute på din smartphone.

Ruten er ca. 5 km, og har 21 stop. Her gemmer der sig historiske begivenheder, som vises i den digitale guide. Det er da en for fed måde at blive klogere, på sit nærområde på. Turen fører dig forbi Assistens Kirkegård, Dronning Louises Bro, og forbi nogle af byens bedste shawarmasteder, som er noget nær nationalspisen på Nørrebro.

Besøg www.nbro.io på telefonen, og herfra er det blot at følge anvisningerne, når ruten popper frem på skærmen, og så ellers bare gå på opdagelse. Det er noget jeg helt sikkert selv skal have prøvet.

48 timers festival

Dette event finder sted på hele Nørrebro, og er (sjovt nok) over 48 timer. Festivalen beskriver sig selv som; En sprudlende og spraglet lokalfestival. Nørrebro byder altså op til fest og farver d. 26-28 april, og jeg er sikker på det bliver fedt. Her kan du se parader, talks, høre musik, deltage i aktiviter, spise lækker mad og meget mere. Du kan læse alt om festival, samt se programmet lige her.

Fælles for arrangementerne er, at de præsenterer et aspekt af Nørrebros kultur, som ikke er til offentligt skue hver dag. Folkene bag festivalen lover selv, at der er noget for enhver smag. Det er jeg sket ikke i tvivl om, ift. hvad jeg har set de andre år. Det er altid nogle fede dage.

Praktisk: Hele Nørrebro d. 26-28 april.

Street Food Festival

Så er det tid til endnu et madevent, og dem elsker jeg jo! Den 26 til 28 april, vil der være et stort marked, midt på Nørrebro. Her kan du spise dig mæt i en jungle af madboder, mens du også er til 48 timers Festival.

Street Food Festivalen holder til i den hyggelige Hans Tavsens Park, hvor du kan nyde mere end 25 lækre & interessante madkoncepter. Her kan du altså spise dig igennem en masse autentisk mad, fra alle verdenshjørner.

Jeg har været til mange af deres Street Food Festivaler, og jeg kan kun anbefale det!

Praktisk: Hans Tavsens Park på Nørrebro, d. 26-28 april. 

Påskefrokost i Absalon

I april er der jo, for mange af jer, et hav af påskefrokoster. Men måske kunne du også godt tænke dig, en festlig en af slagsen i år? Hos Absalon på Vesterbro holder de Påskefrokost, med alt det traditionelle og så med lidt ekstra festlig stemning.

Det koster 200 kr. for sådan en aften, og så bliver der ellers dækket op til højtiden, og selvfølgelig med lækker mad. Du finder alt info om selv eventet lige her. Udover påskehygge og lækker mad, vil der være fællessang, musikbanko og selvfølgelig også plads til dans senere på aftenen.

Jeg synes personligt at de holder de fedeste events hos Absalon, og der er altid mulighed for en fed fest. Så hvis jeg ikke var på Bali her, så havde du set mig til dette event!

Praktisk: Påskefrokosten holder til i Absalon på , og koster 200 kr. pr. person. 

Ølfestival

Sidste punkt på listen finder sted den 20 april, hvor der afholdes Ølfestival på Vesterbro. Her kan du smage, købe og blive inspireret af en masse forskellige bryggerier. Du kan se hele hele programmet lige her, med over 20 forskellige bryggerier.

Udover en masse lækker øl, vil der også være mulighed for at købe mad inde til selv festivalen. Selve eventet koster sølle 80 kr. som giver dig adgang til hele området. Så hvis du er vild med øl, så er dette event noget for dig!

Praktisk; 80 kr. i entré (købes her), og finder sted på Enghavevej 80, 2450 KBH V. 

Det var alt for denne gang! Jeg håber I kunne bruge min liste med “10 ting at lave i april” til noget. Rigtig god fornøjelse med det hele – og del endelig flere oplevelser i kommentarfeltet.

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.