Mørbradgryde er perfekt hverdagsmad, og især også til den kolde tid. Du får her en lækker og smagfuld opskrift, plus en mørbradgryde fyld med grøntsager.
En typisk mørbradgryde er faktisk med oksekød, men jeg havde en svinemørbrad i fryseren, og det smager også helt fantastisk. Plus det er meget billigere! Hvis du hellere vil have oksekød, så er det samme fremgangsmåde.
Det er faktisk ikke særlig tit, at jeg spiser kød. Ikke fordi jeg ikke kan lide det, men pga. økonomien. Men når jeg så laver kødretter, er det oftest retter som disse. Jeg elsker simpelthen sådan nogle her simreretter. Det er så lækkert til denne årstid, og så tager det ingen tid at lave. Tror det tog mig ca. 30 minutter, og det var kun pga. kartoflerne/jordskokkerne skulle koge.
En mørbradgryde er typisk også lidt fed. Jeg fandt dog en madlavningsfløde, på under 10% fedt. Jeg er overhoved ikke fedtforskrækket, men hvis jeg kan få en god cremet smag, med lav fedtprocent, så er jeg solgt! Desuden har jeg tilføjet en masse grøntsager, og du kan også sagtens tilføje flere end jeg har.
Rigtig god fornøjelse 🙂
Opskriften er til 3-4 personer
Opskrift
- 300-400 g svinemørbrad
- Olie til stegning
- 1 bouillonterning til 3 dl vand
- 2.5 dl madlavningsfløde/alm. fløde
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 spsk. tomatpure
- 250 g svampe
- 2 store håndfulde frisk spinat
- 1 rødløg
- 1 hvidløg
- Salt og peber
Kartoffel/jordskokkemos
- 500 g kartofler
- 300 g jordskokker
- Salt & peber
Fremgangsmåde
- Start med at skyl dine kartofler og jordskokker. Jeg plejer aldrig at skrælle dem, hvis de er danske/økologiske. Så længe jorden er af, så er du sikker
- Skær dine kartofler og jordskokker i halve, og kom dem i en gryde. Dæk dem med vand, tilføj lidt salt, og giv dem ca. 20 minutter, når vandet koger
- Skær din mørbrad i strimler, krydr det med salt og peber, og brun det på en varm pande (husk fedtstof). Det skal kun brunes. Stil derefter kødet til side
- Rens dine grøntsager og pluk din timian
- Gør alle grøntsagerne klar: Skyl din spinat, skær løg i tynde skiver, pres hvidløget, og skær svampene i skiver
- Bland 1 bouillonterning med 3 dl kogende vand. Det gør ikke nogle forskel i, hvilket du bruger
- Start med at svitse dine løg, på en varm pande. Tilsæt dine svampe efter 1-2 minutter
- Tilsæt spinat, når svampene er bløde
- Tilsæt timian og tomatpuré. Rør godt rundt
- Når det hele er blandet sammet, tilsætter du din fond og lader det koge op. Tilsæt herefter din fløde og lad det småbuldre i 5 minutter
- Krydr med salt & peber, og andre krydderier, hvis du har lyst til det. Lad det stå og simre
- Jeg ville anbefale at lave din mos, inden du tilsætter dit kød, da mosen sagtens kan holde sig varm imens
- Hæld vandet fra kartoflerne og mos det med en stavblender. Prøv at gør det til mos, før du tilføjer mælk og evt. smør. Ellers kan det godt blive for flydende. Krydr med salt og peber
- Giv din svinemørbrad 2-3 minutter i gryden, så det bliver tilberedt helt inden i midten
- Server sammen med kartoffelmos
Velbekomme 🙂
2 Kommentarer
Clara
9. januar 2018 at 20:26Åhhh har altid elsket mørbradgryde 🙂 mums mums
Det er ufatteligt hvor lækkert man kan få den til at blive, din opskrift er lidt anderledes fra mi egen, så må lige se at “tage” det bedst derfra når jeg prøver i weekenden 🙂
Camillemaja
9. januar 2018 at 21:11Det er altså også en lækker, og ikke mindst, nem ret!
Hvordan plejer du da selv at lave din? 🙂
God fornøjelse!