Jeg sidder i skrivende stund og nyder en lun blåbærscones med smør, sammen med en kop kaffe. Det kan faktisk ikke blive bedre. Her får du opskriften på min nyeste kreation: Scones med blåbær og citron. Lyder det ikke skønt? Scones er noget af det nemmeste du kan bage og du finder opskriften herunder.
Har du lyst til meget bagværk her i weekenden, så kan jeg anbefale disse sprøde kerneboller. De kan laves med eller uden surdej.
Jeg er personligt selv vild med de scones, der indeholder en god sjat citronsaft. Ligesom i denne opskrift. Den smørfulde dej kan tåle ret meget citron – også dem med chokolade. Mine blåbærscones indeholder en fantastisk balance af det søde, syrlige og frugtige, og jeg håber du selv har lyst til at kaste dig ud i det.
Husk at du også kan fryse dit bagværk. Det gør jeg ofte, hvis jeg ikke kan nå at spise dem. Rigtig god fornøjelse i køkkenet.

Blåbærscones med citron
Ingredienser
- 260 g hvedemel
- 3 spsk. rørsukker, eller alm. sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1/2 tsk. salt
- 2 tsk. bagepulver
- 85 g koldt smør
- 1.5 dl mælk
- 1 økologisk citron, skal og saft
- 80 g blåbær (frosne eller friske)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål: hvedemel, sukker, vanilje, salt og bagepulver. Tilføj koldt smør i tern og bland sammen til en smuldret masse. Brug fingrene.
- Tilsæt mælk, samt skal og saft fra en hel citron. Rør sammen med en dejskraber, til dejen er samlet. Det tager kun et øjeblik. Vend forsigtigt blåbær i dejen. Jeg bruger frosne, så de ikke splatter for meget ud.
- Drys lidt mel på bordet og kom dejen ud derpå. Brug en rund udstikker eller en dejspartel, til at skære dine scones ud i 8-10 lige store stykker.
- Bag dem i 13-15 minutter, til de er gyldne. Server dem lune med et lag koldt smør. Mums!
1 kommentar
Hjemmelavet jordbæris - Cremet og lækker is med jordbær
21. maj 2023 at 20:32[…] Lyst til andet sødt? Jeg kan særligt anbafale min opskrift på blåbærscones! […]