Blåbærscones med citron

Jeg sidder i skrivende stund og nyder en lun blåbærscones med smør, sammen med en kop kaffe. Det kan faktisk ikke blive bedre. Her får du opskriften på min nyeste kreation: Scones med blåbær og citron. Lyder det ikke skønt? Scones er noget af det nemmeste du kan bage og du finder opskriften herunder.

Det bedste ved scones er nok, udover smagen, at de kan varieres i det uendelige. Tag udgangspunkt i min dej og varierer som du ønsker. Du kan fx. bruge tørrede bær, appelsin, chokolade, marcipan og meget mere. Jeg har også en opskrift på den klassiske version med mørk chokolade, hvis du ønsker at prøve den.

Har du lyst til meget bagværk her i weekenden, så kan jeg anbefale disse sprøde kerneboller. De kan laves med eller uden surdej. 

Jeg er personligt selv vild med de scones, der indeholder en god sjat citronsaft. Ligesom i denne opskrift. Den smørfulde dej kan tåle ret meget citron – også dem med chokolade. Mine blåbærscones indeholder en fantastisk balance af det søde, syrlige og frugtige, og jeg håber du selv har lyst til at kaste dig ud i det.

Husk at du også kan fryse dit bagværk. Det gør jeg ofte, hvis jeg ikke kan nå at spise dem. Rigtig god fornøjelse i køkkenet.

Blåbærscones med citron

Lækre scones med blåbær og citron. Perfekt til eftermiddagskaffen, som en del af morgenbordet, eller når du har lyst til lidt sødt. Velbekomme.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Bagværk, Brød, Dessert, Sødt
Køkken Engelsk
Antal 8 scones

Ingredienser
  

  • 260 g hvedemel
  • 3 spsk. rørsukker, eller alm. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 85 g koldt smør
  • 1.5 dl mælk
  • 1 økologisk citron, skal og saft
  • 80 g blåbær (frosne eller friske)

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål: hvedemel, sukker, vanilje, salt og bagepulver. Tilføj koldt smør i tern og bland sammen til en smuldret masse. Brug fingrene.
  • Tilsæt mælk, samt skal og saft fra en hel citron. Rør sammen med en dejskraber, til dejen er samlet. Det tager kun et øjeblik. Vend forsigtigt blåbær i dejen. Jeg bruger frosne, så de ikke splatter for meget ud.
  • Drys lidt mel på bordet og kom dejen ud derpå. Brug en rund udstikker eller en dejspartel, til at skære dine scones ud i 8-10 lige store stykker.
  • Bag dem i 13-15 minutter, til de er gyldne. Server dem lune med et lag koldt smør. Mums!

Læs også

1 kommentar

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.