Jeg er en smule inspireret af det asiatiske køkken for tiden, hvilket resulterede i denne thai-inspireret laks i cremet rød karry. Retten tager lige under en halv time at lave, hvilket gør den perfekt i en travl hverdag. Desuden er kombinationen fantastisk!
I dette blogindlæg giver jeg også tips til det Thailandske køkken og selvfølgelig også opskriften på denne cremede karry med laks.
Vild med asiatisk mad? Find mere inspiration lige her. Du finder blandt andet lækre pokebowls, gryderetter og en guide til hjemmelavet sushi.
Thai-inspireret mad
Lad jer ikke skræmme af det thailandske køkken, selvom det nogle gange kræver et par ingredienser. Måske også nogle I ikke er vant til. Jeg kan med fordel anbefale jer at skaffe et par ingredienser til basislageret. Især hvis I også vil lave mere asiatisk mad i fremtiden.
Af de mest almindelig ting kan jeg nævne: soya, fiskesovs, østerssovs, chili/karry paste, hvidløg, frisk chili, ingefær, kokosmælk, sød chili sovs, tørret chili og jordnødder. Man kan komme rigtig langt med de førnævnte ting, og det meste holder sig i evigheder på køl. Du kan desuden fryse frisk ingefær og chili, hvilket jeg også selv gør.
Thai mad er fantastisk og jeg kan kun anbefale at man springer ud i det!
Men nu til opskriften: min version af en thai-inspireret laks i cremet rød karry. Velbekomme!
Thai-inspireret laks i cremet rød karry
Ingredienser
- 2 dl ris
- 2 laksefileter
- 2 fed hvidløg
- 3 cm. frisk ingefær, revet
- 3 forårsløg
- 1 spsk. rørsukker
- 2 tsk. rød karry paste
- 1 dåse kokosmælk
- 2 spsk. fiskesovs
- 2 spsk. soya
- 1 lime, saften heraf
- 2 spsk. olivenolie
Topping
- Top eventuelt retten med et par skiver lime, basilikum/koriander, frisk chili og snittet forårsløg
Sådan gør du
- Start med at find alle ingredienserne frem.
- Kog din ris efter anvisning på pakken.
- Snit forårløg, pres hvidløg, riv ingefær og hak lidt frisk chili (hvis du kan lide det stærkt).
- Fjern skinnet fra laksen og drys fisken med salt og peber på begge sider. Kom derefter 1 spsk. olie på en pande. Sæt temperaturen på middelvarme. Steg fisken i ca. 1.5 minut på hver side, og sæt til side.
- Benyt samme pande og tilføj 1 spsk. olie. Tilføj hvidløg, ingefær og forårsløg. Steg til blandingen er gylden. Tilføj så sukker og karry paste og giv det 2 minutter.
- Tilsæt kokosmælk, fiskesovs, soya og limesaft. Lad kokosmælken blive varm. Smag til.
- Placer laksen i den cremede karry. Husk at komfuret skal stå på middelvarme. Lad det simre i ca. 5 minutter.
- Server retten med kogte ris og top eventuelt med frisk basilikum/koriander, forårsløg, lime og chili.
Ingen kommentarer