Frokostsalat med smilende æg

Her får I lidt inspiration til en nem og let frokostsalat, med smilende æg og diverse grøntsager jeg havde på lager. Du kan skifte grøntsagerne ud med dine fortrukne, eller måske har du noget derhjemme, der skal spises? God fornøjelse.

Mindre madspild

Det er ofte vi har nogle grøntsager bagerst i køleskabet, som er blevet lidt kedelige. Det hænder i hvert fald hos mig og derfor startede jeg udfordringen #brugdinmad på Instagram. Udfordringen handler om at inspirere til mindre madspild og at bruge det, der allerede findes i køleskabet. Hvis I trykker på #brugdinmad kan I finde over 150 tips og tricks, til at pifte jeres kedelige rester lidt op. Det er både mig selv og MANGE andre, som har delt under hashtagget. Det gør mig så glad, at udfordringen er taget så godt imod.

Find inspiration til mange flere lækre salater lige her

Har du selv har lyst til at deltage i udfordringen? Post din næste tøm-køleskabet-ret og benyt #brugdinmad og vær med i det nye fællesskab med madinspiration på Instagram. I kan se min tidligere video på kanalen for en længere forklaring af konceptet. I kan selvfølgelig også bare nyde inspirationen, uden selv at poste noget.

En simpel frokostsalat

Min frokostsalat i dag er som sagt lavet med udgangspunkt i #brugdinmad. Salaten er simpel og utrolig smagfuld. Husk du altid kan erstatte de grønne elementer med hvad du selv har derhjemme. Salaten er blot til inspiration.

Jeg ønsker jer en dejlig torsdag og god fornøjelse med opskriften. Velbekomme.

Frokostsalat med smilende æg

Tilb. tid 10 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser
  

Frokostsalat

 • 2 æg
 • 2 håndfulde feldsalat
 • 1 avocado
 • 100 g cherrytomat
 • 50 g feta
 • 1 rødløg
 • 8 asparges
 • 3 spsk. vinaigrette
 • Topping: eventuelt frisk dild og syltede rødløg

Sennepsvinaigrette

 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. æblecidereddike/citronsaft
 • 1 tsk. honning
 • 1 tsk. dijonsennep

Sådan gør du
 

 • Kom æggene i en gryde og dæk med vand. Giv æggene 5 minutter når vandet koger og kom derefter æggene i koldt vand. Udskift eventuelt vandet, hvis det bliver for lunt.
 • Skyl alt det grønne og snit/skær det som du ønsker.
 • Rør din dressing sammen og smag til med salt og peber. Du kan også finde en større portion på vinaigretten her.
 • Anret salaten som du ønsker og top med smilende æg og dressing. Lidt syltede rødløg og frisk dild er også lækkert! Velbekomme.

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.