Bulgursalat med aubergine, myntedressing og sprød dukkah

Annonce, Eva Solo / En lækker bulgursalat med bagte og lune auberginer, gulerødder, frisk myntedressing og sprød dukkah. Lyder det ikke lækkert? Denne bulgursalat tager omkring 30 minutter at lave og smager af utroligt meget. Jeg forklarer længere nede i teksten hvad dukkah er for noget og hvor nemt det er at lave. Rigtig god fornøjelse. 

Opskriften er lavet i samarbejde med Eva solos Green tools-serie, der består af grønnere køkkengrej. I denne opskrift har jeg benyttet mig af deres nye salatslynge. Materialet er bæredygtigt, hvor greb og skaft er fremstillet af komposit, hvilket betyder at dele af kunststoffet er erstattet med hvedefibre. Jeg synes det er så fedt, at flere og flere virksomheder gør en indsats for vores klima. Det er så dejligt at se!

Smagen af mellemøsten

I sidste måned lavede jeg en lækker hjemmelavet dukkah. Dukkah består af ristede og knuste nødder og krydderier, hvoraf ordet dukkah (”at knuse”) er opstået. Drysset er fra Egypten, hvor det serveres sammen med fladbrød, yoghurt og olie. Utroligt lækkert og simpelt. Smagen af dukkah tænkte jeg ville gå super godt til den kombination salaten består af, og jeg fik ret. Heldigt! Kombinationen af krydderier og ristede nødder fungerer rigtig godt ovenpå sådan noget bagt grønt. Især når der også er myntedressing til. Hvis du ikke gider lave din egen dukkah, kan du også købe færdig. Du kan også hakke lidt nødder og drysse på salaten, for at gøre det ekstra simpelt. Men jeg vil altså anbefale at prøve jer frem med en hjemmelavet krydderiblanding. Det er så nemt og smagen er fantastisk!

Jeg håber I kan lide salaten. Rigtig god fornøjelse. 

Bagt grønt med myntedressing og dukkah

En simpel og lækker ret med smagen af mellemøsten. Retten tager ingen tid at bikse sammen og fungerer både som et let måltid, eller som tilbehør til middagen.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 1 aubergine
 • 2 store gulerødder
 • 3 håndfulde rucola/andet salat, skyllet
 • 2 dl bulgur (koges med 5 dl vand og 1 tsk. salt)
 • Salt, peber, olivenolie
 • Eventuelt ekstra mynte som topping

Myntedressing

 • 100 g græsk yoghurt
 • 1 fed presset hvidløg
 • 2 spsk. citronsaft
 • 1 håndfuld hakket mynte
 • Salt & peber

Dukkah

 • 130 g hasselnødder
 • 80 g sesam
 • 1 spsk. korianderfrø
 • 2 spsk. spidskommenfrø
 • Smages til med ca. 1 tsk. salt og friskkværnet peber

Sådan gør du
 

 • Start med at tænde ovnen på 200 grader, varmluft. Skyl det grønne og skær i stave. Det grønne vender du i lidt olivenolie, salt og peber, og giv det ca. 25 minutter i ovnen, til det er gyldent. Du kan også drysse det grønne med lidt spidskommen, hvis du har. Det kan sagtens undlades.
 • Skyl din rucola og stil til side
 • Mens du venter kan du koge din bulgur. Først skyller du bulguren i koldt vand. Kom bulguren i en gryde, sammen med 5 dl vand + salt. Bring gryden i kog og sæt derefter et ur på ca. 15 minutter. Det må gerne have lidt bid. Hæld vandet fra og lad det køle lidt af
 • Brug den yderligere ventetid på at lave din myntedressing og hjemmelavet dukkah. Du kan også undvære dukkahen og blot bruge lidt mandler/andre nødder som topping

Myntedressing

 • Bland alle ingredienserne sammen og smag til med ekstra citronsaft, salt og peber

Dukkah

 • Hasselnødder: Start med at riste dine hasselnødder på en tør pande. Det tager ca. 5 minutter. Kom dem i en rent viskestykke og gnid skallen af. Det gør ikke noget der sidder lidt skal tilbage. Hak dem mellemfint og kom i en skål.
 • Sesam: Rist din sesam på samme pande i 2 min., til de er gyldne. Tag halvdelen fra og mal dem fint, eventuelt i en minihakker. Tilføj alt din sesam i skålen med hasselnødder.
 • Krydderier: Rist dine hele korianderfrø og spidskommenfrø (i kan også bruge stødt) i et par minutter, til de har fået lidt farve. Kværn dem i en minihakker/morter og bland det hele sammen. Smag til med salt og peber og opbevar blandingen i et glas. Jeg håber I får lyst til at lave jeres egen blanding. Det smager så lækkert krydret og nødde-agtigt!

Servering

 • Bland rucola godt sammen og placer det lune grønne ovenpå. Top med lækker myntedressing, mynteblade og sprød dukkah. Velbekomme!

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.