Kulinarisk oplevelse på Sicilien – Forberedelserne

900x600-1-50-1f3f010bae255fe4cbef4399ee989bc3

Om 1 uge smutter jeg til Italien med Eliza was here, og jeg glæder mig helt vildt meget. Denne tur er sponsoreret af Eliza was here, og jeg vil rigtig gerne fortælle lidt om min planlægning mm. Derudover må i endelig gerne skrive en kommentar her, hvis i har tips til Sicilien.
Jeg har personligt aldrig selv været i Italien, hvilket er en kæmpe fejl, da jeg elsker det italienske køkken. Nu går turen endelig til Sicilien, hvor mit fokus bliver på mad, kultur og det italienske folk. Jeg tror faktisk at det italienske mad, er det jeg holder allermest af. Jeg elsker den enkelthed de har, men samtidig er der så meget smag, i deres mad. Derudover er det jo også pizzaens land, og hvem elsker ikke en god pizza?

Eliza was here startede i 2001 og alle hendes rejser er inkl. fly, indkvartering og billeje. Jeg var meget positiv overrasket over deres priser, da jeg synes det er en rigtig god pris, når man tænker på, hvad man får ud af det. Der er priser til omkring 3000kr, for en uge, og det er da for vildt.
Det er helt unikke ferieboliger og destinationer, ved middelhavet, som alle er besøgt og udvalgt af rejsebureauet selv. Der er de uspolerede, autentiske steder, væk fra mængden og masseturismen, som der er i fokus her. Jeg er vild med det, og jeg glæder mig!

På hendes hjemmeside finder du både rejser med børn, bæredygtige ophold, bryllupsrejser, og kulinariske rejser – alle til middelhavsområdet. Jeg elsker personligt selv det område, og har været en del i grækenland. Nu kommer turen til Italien, og jeg ved allerede nu, at det ikke bliver min sidste tur dertil.

Du kan tjekke rejsemål & priser ud lige her.

Alle billeder i dette indlæg, er lånt fra Eliza was here’s hjemmeside.

Mine tanker om rejsen

Da jeg snakkede rejsebureauet, om mine ønsker omkring rejsemål, strikkede de fluks noget spændende sammen til mig. Mit eneste ønske var faktisk at det skulle være en kulinarisk oplevelse, og jeg er sikker på, det lever op til mine forventninger.

Når alle andre drejer til højre, drejer jeg til venstre. På den måde opdager jeg de mest ekstraordinære destinationer og indkvarteringer – Citat: Eliza was here

Dette citat er jeg helt vild med, og det er også det jeg bedst kan lide ved at rejse. Det med at leje en bil, og bare køre derud af. Eller finde en restaurant ned af en sidegade, væk fra menneskemængden. Det er oftets her, at du får de fedeste oplevelser.
Mit hovedmål med denne rejse er, at jeg simpelthen skal opleve så meget som muligt, men stadig slappe af. Jeg skal prøve så meget forskelligt mad som muligt, og også deltage i et madlavningskursus. Alt dette vil jeg nemlig bruge, som inspiration, til min egen madlavning. Jeg vil gerne have lært mere om det italienske køkken, og få nogle flere grundteknikker i ærmet – mon ikke denne tur hjælper på det! Og desuden skal jeg spise så meget pizza, at i slet ikke forstår det.

Jeg plejer at være en meget strukturet person, og jeg elsker at planlægge. Når det komme til at rejse, har jeg det lidt blandet. Jeg kan godt lide at danne mig et overblik af landet/byen/øen hjemmefra, og så tage det som det kommer, når jeg er på selve ferien.

På en ferie har jeg mest lyst til at “go with the flow”, og ikke planlægge alt for meget. Denne gang har jeg blot planlagt selve roadtrippen, da vi skal besøge 3 forskellige steder i østområdet af Sicilien. Dette leder mig til næste afsnit, om planlægning af en roadtrip.

Planlægning af en roadtrip

Sicilien er på sin vis en ret lille ø, men samtidig er den for stor, til at besøge alt på en uge. Efter lidt research, ville jeg ikke anbefale mere end 3 steder på en uge. Tag stilling til, før du tager afsted, hvor meget du vil køre, og hvor mange steder du vil besøge. Planerne kan selvfølgelig altid ændres, men jeg synes det meget rart, at have en ide, før man tager afsted.

En anden anbefaling jeg vil give er at slukke gps’en. Kør ud af landevejen, og se hvor den tager dig. Du finder oftest de smukkeste steder, når man kører modsat, end andres anbefalinger. Her finder man ofte helt uspolerede og mindre turistede områder. Derudover har jeg fundet nogle af de lækreste spisesteder, på denne måde. Det kan jeg kun anbefale!

Personligt skal vi selv overnatte 3 forskellige steder, som alle er i østområdet. Efter at have studeret området nærmere, er der så meget at opleve, at jeg ikke vil køre andre steder hen end i øst. Der er så meget at se, at jeg tror det ville blive for presset, hvis man tog en længere strækning. Hvis jeg var der i to uger, var det en anden snak. Men jeg vil have tid til at suge alt til mig, nyde det, og ikke kun sidde i en bil.

Min tur

Jeg tænker jeg lige vil beskrive min tur overordnet. Jeg kan jo ikke anbefale nogle steder endnu, eftersom jeg ikke har været her. Det her er i hvert fald min overordnede plan, og så må vi jo se om den holder. Det eneste der ligger fast er, at vi flyver til Catania, Sicilien, lørdag d. 28 og er der en uge frem. Derudover er der også booket 3 hoteller til os. Derudover er intet fastlagt.

D. 28 flyver vi til Catania, hvor der står en bil til os i lufthavnen. Det giver altså virkelig en frihed, at have en bil, under ferien. Det har jeg ikke prøvet før, så det glæder jeg mig helt vildt til.

Første stop

Første stop på rejsen er Etna Hotel, som ligger i Giarre, hvor vi har to overnatninger. Hotellet befinder sig i pragtige omgivelser, midt i eksotiske planter og citrontræer. Herfra skulle der være udsigt over Mount Etna, som er en vulkan, vi helt sikkert skal have en køretur til. Turene til vulkanen er omkring 500kr, og jeg vil egentlig hellere udforske området selv, fremfor at have en guide i nakken på mig. Så kan vi også gå når vi vil.

Min rejsemakker har fødselsdag den dag, så jeg har planlagt lidt lækkert til ham om søndagen. Han læser heldigvis ikke dansk, så det kan jeg sagtens skrive her. Vi skal på en lækker vinplantage, kaldet Gambino Winery, som ligger en kort køretur fra hitotellet. Jeg glæder mig helt vildt. Da jeg boede i Australien besøgte jeg også vinplantager, og det er den fedeste oplevelse. Det kan jeg kun anbefale.
På Gambino Winery skal vi have lidt forskelligt vin, samt lidt frokost. Alt sammen til en sølle pris af 29 euro.

Udover Etna området, som vi bor i, kunne jeg godt tænke mig at udforske Taormina, som ligger lidt nord fra hotellet. Denne by skulle være fyldt med ruiner og være ekstrem smuk. Byen ligger ud til kysten, og er derfor også populær for sine strande.

Andet stop

Efter et par dage på Etna hotel, drøner vi 150km syd, hvor vi skal bo på Torre Dantona. Vi har 3 overnatninger i denne smukke landejendom fra 1882, med kun 5 minutter til stranden. Jeg tror dog stadig det er lidt for koldt vandet, men man skal aldrig sige aldrig!

Her befinder vi os tæt på byen Monica, som er kendt for berømte for deres chokolade. Dette behøver jeg ikke planlægge yderligere – der skal jeg bare hen…

Udover Modica, kunne jeg rigtig godt tænke mig at besøge Ragusa, og Noto, som er to byer som ikke ligger langt fra hvor vi bor. Disse områder ser utrolig smukke ud, og det ligner i hvert fald det er et besøg værd.
Jeg tænker også at spørge de lokale, samt vores hotel, om steder at spise, og områder at besøge. Det er altid de bedste tips, man får ud af de lokale, og jeg er sikker på vi nok skal finde noget lækkert!

Tredje stop

Efter 3 dage på det Torre Dantona, smutter vi 100km nord igen, mod Catania. Her stopper vi mellem Catania og Siracusa, hvor vi bor de sidste dage på Tenuta Roccadia. Tenuta ligger i landlige omgivelser, og er det hotel jeg glæder mig mest til at opleve. Det her hotel se meget specielt ud, og jeg elsker de omgivelser, det ligger i. Der er den smukkeste udsigt over landskabet, og det hele ser utrolig romantisk ud.

Mens vi er her skal vi også på et madlavningskursus, og det ser jeg utrolig meget frem til. Jeg håber de kan lære mig nogle flere tricks, som jeg kan bruge i mit eget køkken!

Eftersom vi både er tæt på Catania og Siracusa, tænker jeg at vi skal besøge begge byer. Vi skal jo flyve hjem fra Catania sent lørdag aften, så jeg tror vores sidste dag bliver brugt her. Her har jeg også fået anbefalet et populært madmarked, kaldet a piscaria, som jeg helt sikkert skal besøge.

Afrunding

Selvom der er meget på programmet og 100 ting at se, så er det vigtigt for mig at det bliver en afslappet ferie. Det kan være nogle af planerne bliver skrottet, fordi man finder noget andet, man hellere vil. Der skal være plads til det hele og der skal være plads til at nyde, og suge alle indtrykkende til sig. Jeg glæder mig utrolig meget til en kulinarisk oplevelse med Eliza was here, og jeg er næsten sikker på, at det ikke bliver sidste gang jeg skal Italien. Jeg har fået de bedste anbefalinger gennem bureauet, og indtil videre, kan jeg kun anbefale at booke gennem hende.

Fra d. 28 april og en uge frem vil jeg poste på Instagram hver dag. Derudover vil jeg også dele oplevelser på min story, og efterfølgende komme med et blogindlæg, om min tur. Jeg håber i vil følge med på rejsen, og skriv endelig en kommentar, hvis du har nogle tips!

Ps. Hvis du elsker at rejse, og snart skal til Thailand, så kan du læse min rejseguide lige her

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.