Bløde chokoladeboller

Det er weekend og måske har du lidt ekstra tid i køkkenet? Hvis du har vil jeg gerne foreslå disse bløde chokoladeboller, som et element til weekenden! Jeg lavede dem i sidste uge til en sommerhus-tur, og alle var vilde med dem. De er nemme at lave, og smager helt fantastisk med lidt koldt smør på. 

Sidste weekend var jeg i sommerhus med nogle gode venner, hvor vi hyggede max i Nordsjælland. Det er nok et af mine “voksen-mål” at købe mig et sommerhus. Det skal ikke være så langt væk, men stadig langt nok til at, man føler sig hjemmefra. Det er drømmen! Men uanset om man har et sommerhus eller ej, så er de her chokoladeboller helt fantastiske! De er nemme, bløde, bamsede og fungerer til mange forskellige lejligheder.

Vild med chokolade? Jeg har også denne lækre opskrift på hjemmebagte scones!

Du kan lave bollerne på en almindelig bradepande, men jeg kan bare godt lide når de bliver ekstra bløde om kanterne. Jeg laver dem derfor i et firkantet fad, hvor jeg placerede dem med ca. 1/2 cm fra hinanden. Åhhh, jeg må snart lave dem igen – jeg kan altid spise en lun chokoladebolle med koldt smør på.

God fornøjelse med opskriften!

Chokoladeboller

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 40 minutter
Ret Bagværk, Dessert
Antal 16 boller

Ingredienser
  

 • 3 dl mælk
 • 30 g gær
 • 2 æg (1 til dejen + 1 til pensling)
 • 2.5 tsk. kardemomme
 • 3 spsk. sukker
 • 1 tsk. salt
 • 100 g smør
 • 570 g hvedemel
 • 100 g grahamsmel/spelt
 • 100 g mørk chokolade/mælkechokolade (eller en blanding)

Sådan gør du
 

 • Lun mælken op til den er fingervarm
 • Tag mælken af varmen og tilsæt æg, sukker og gær (Husk: mælken skal kun være lun – ellers slår du gæren ihjel, og dejen vil ikke hæve)
 • Bland din mel, kardemomme, og blødt smør sammen i en skål/røremaskine
 • Ælt de to blandinger sammen, til dejen er lækker og smidig (ca. 5 min)
 • Tilsæt derefter hakket chokolade og ælt godt ind i dejen 
 • Hæv dejen et lunt sted i ca. 1 time (+/-)
 • Del din dej i ca. 16 boller og kom i en form, med bagepapir. Placer dem tæt på hinanden, men uden de rører hinanden. Lad dem efterhæve i en halv times tid. 
 • Pensl dine boller med et sammenpisket æg, og bag dem i ca. 13-15 minutter på 200 grader, varmluft
 • Serveres lune med smør på. De kan naturligvis også nydes kolde! De er lækre på alle tider af døgnet!

Læs også

2 Kommentarer

 • Svar
  Camilla
  10. september 2020 at 7:40

  Ser super lækre ud – dem må jeg prøve til vores søndagskaffemøder.
  Rører du dem på røremaskine ellers hånden? Hvad giver bedste resultat?

  • Svar
   Camille Maja
   10. september 2020 at 13:10

   Hej Camilla, Det lyder også rigtig dejligt! Det er jeg sikker på de andre ville elske også ;). Jeg rører dem på en maskine til dejen slipper kanterne, men den kan sagtens æltes i hånden også! Bare ælt den godt sammen i hånden, hvis du ikke har en maskine. Så længe dejen er lækker og ikke for klistret, så er det fint! Men jeg tror man skal ælte længe med hånden, hvis det er. Håber det giver et svar. God fornøjelse!
   Kh Camille

Skriv et svar

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.