Bløde chokoladeboller - Lækre boller med mørk chokolade,

Bløde chokoladeboller

Det er weekend og måske har du lidt ekstra tid i køkkenet? Hvis du har vil jeg gerne foreslå disse bløde chokoladeboller, som et element til weekenden! Jeg lavede dem i sidste uge til en sommerhus-tur, og alle var vilde med dem. De er nemme at lave, og smager helt fantastisk med lidt koldt smør på. 

Sidste weekend var jeg i sommerhus med nogle gode venner, hvor vi hyggede max i Nordsjælland. Det er nok et af mine “voksen-mål” at købe mig et sommerhus. Det skal ikke være så langt væk, men stadig langt nok til at, man føler sig hjemmefra. Det er drømmen! Men uanset om man har et sommerhus eller ej, så er de her chokoladeboller helt fantastiske! De er nemme, bløde, bamsede og fungerer til mange forskellige lejligheder.

Du kan lave bollerne på en almindelig bradepande, men jeg kan bare godt lide når de bliver ekstra bløde om kanterne. Jeg laver dem derfor i et firkantet fad, hvor jeg placerer dem lige med 1/2 cm fra hinanden. Åhhh, jeg må snart lave dem igen – jeg kan altid spise en lun chokoladebolle med koldt smør på.

God fornøjelse med opskriften!

 

Chokoladeboller

Forb. tid30 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 30 min
Ret: Bagværk
Antal: 12 boller

Ingredienser

 • 3 dl mælk
 • 40 g gær
 • 2 æg (1 til dejen + 1 til pensling)
 • 1.5 tsk kardemomme
 • 1 spsk sukker
 • 1 tsk salt
 • 100 g smør
 • 520 g hvedemel
 • 150 g grahamsmel
 • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

 • Lun mælken op til den er fingervarm
 • Tag mælken af varmen og tilsæt æg, sukker og gær (Husk: mælken skal kun være lun – ellers slår du gæren ihjel, og dejen vil ikke hæve)
 • Bland din mel, kardemomme, og blødt smør sammen i en skål/røremaskine
 • Ælt de to blandinger sammen, til dejen er lækker og smidig
 • Kom hakket mørk chokolade i til sidst, og vend i dejen 
 • Hæv dejen et lunt sted i ca. 1 time (+/-)
 • Del din dej i 12 boller og kom i en form, med bagepapir. Placer dem tæt på hinanden, men uden de rører hinanden. Lad dem efterhæve i en halv times tid. 
 • Pensl dine boller med et sammenpisket æg, og bag dem i ca. 13-15 minutter på 200 grader, varmeluft
 • Server lune eller kolde med smør på. De er lækre på alle tider af døgnet!

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.