10 ting af lave i november

Middag på Maobao

Så blev det en ny måned og tid til endnu et indlæg med 10 ting at lave i november! Det er altid hyggeligt at lave denne slags indlæg, og det giver også mig et godt overblik over månedens oplevelser i København. I min lille guide finder du alt fra lækre nye restauranter, 00’er fest, musikgudstjeneste og meget mere. God læselyst.

Min november

Min november er en lidt hektisk en af slagsen. Jeg går for alvor igang med mine eksamener, og derefter venter specialet på mig. Det er helt vildt at min kandidat snart er færdig, og så skal jeg for alvor ud på jobmarkedet. Jeg glæder mig utroligt meget til fremtiden, men jeg nyder nu også nuet, og alt den fritid studiet giver mig. Det skal man også huske!

Jeg har egentlig bare en utrolig travl og småkedelig november foran mig. Jeg husker dog stadig at prioriterer de små ting, og jeg har lovet mig selv, at jeg holder fri om aftenen. Så er der nemlig tid til de små ting, som stadig betyder utrolig meget i hverdagen. November står derfor også på lidt biografture, koncert, julefrokost og alt det andet, der hører til i hverdagen.

Glæd jer til en november med en masse fede oplevelser på programmet.

Efterår i Absalon

Absalon er ofte et sted jeg besøger, når der er musikbanko og quiz. Absalon er et folkehus der har åbent hver eneste dag, og er placeret på Vesterbro. Det er et hyggelig sted med billig mad/drikke, og så er der rigtig meget på programmet her i november. Du kan finde alt fra yoga til loppemarked, og aktiviteter med børnene. Der er både betalte og gratis arrangementer, og du kan finde en fuld oversigt over deres kalender lige her.

En ny indisk perle

Dhaba er et indisk spisested, som ligger flere steder på Sjælland. Den nyeste på stammen er Dhaba Tandoor, som ligger midt på Strandvejen i Hellerup. Jeg var forleden inviteret til at prøve deres lækre mad, og jeg havde glædet mig utroligt meget. Jeg har selv været forbi den Dhaba, der ligger i Køge, og her var jeg også rigtig godt tilfreds.

Den nyeste hedder “Dhaba Tandoor”, fordi de benytter sig af tandooriovnen, som er omdrejningspunktet for deres koncept i Hellerup. Du spiser med udsigt til køkkenet, så du kan følge med i hele processen. Personligt elsker jeg at kunne følge med i madlavningen, og det var med stor fornøjelse at se dem lave mad.

Maden var helt fantastisk og jeg er vild med fortolkningen af det indiske mad, som de kommer med her. Udover maden er indretningen i restauranten også utrolig smuk, hvor du selv kan se de store tandooriovne, samt hvordan de bruger dem. Den indiske Dhaba er klart et besøg værd, og jeg kommer bestemt igen.

Best of boogielisten – 00’er fest på Christiania

Var du ung i 00’erne, så er denne fest lige noget for dig! Hvis du er i midt 20’erne, så kender du nok samtlige sange, der fandtes på boogielisten, og du har også skreget med til dem.
Dette event finder sted d. 23 november kl 22-04 på Christiania (Operaen). Du finder mig på dansegulvet til “hot”, og så behøver dette event nok ikke yderligere info! Du finder mere information lige her, og så håber jeg I kommer afsted, hvis det er noget for jer! Entré købes i døren til 70 kr.

Live jazz & asiatisk mad

Endnu engang må jeg anbefale live jazz hos Maobao på Nørrebro! Hver weekend kan du nemlig komme forbi og nyde lidt lækker jazz, samtidigt med du indtager asiatisk mad. Der er selvfølgelig også plads til dig i baren til en drink, hvis du ikke er sulten.
De laver fantastisk mad, og jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har været forbi. Det er altid en hyggelig aften hos dem, og ekstra hyggeligt, når der er live musik. Det koster ikke noget at komme forbi til Jazz, men det er god idé at booke bord i god tid, da der hurtigt bliver udsolgt.

Du finder meget mere info om Maobao lige her, hvor du også kan se deres næste event her d. 9 november.

Elton John musikgudstjeneste

Jeg har før nævnt musikgudstjeneste i mine guides, og det gør jeg også i denne måned! Den 15 november kan du komme til “Elton John” musikgudstjeneste i Natkirken på Strøget. Eventet finder sted kl. 19-20.30 og er ganske gratis. Jeg ville dog anbefale at komme lidt før, da der ofte er lidt kø til disse arrangementer.

Sidst jeg var til musikgudstjeneste var det med disneytema, og det var helt fantastisk. Her var der fællessang i kirken, hvor koret sang for, med uddelte sanghæfter. Det var en rigtig sjov oplevelse, og hvis du er fan af Elton, så er det da turen værd. Du finder mere info lige her.

Bogforum

Et event til alle jer der elsker en god bog. Den 15-17 november slår årets bogmesse dørene op i Bellacenteret, hvor der findes et hav af interviews, debatter, bogsigneringer og meget mere til dig. Du kan møde flere forskellige forfattere, og måske er der den forfatter, du særligt synes om? Det lyder som et utroligt hyggeligt arrangement, med masser af inspiration til bogreolen!

Udover det almindelige bogforum, findes der også “Børnebogsforum”, hvor der vil være oplæg, aktiviteter og konkurrencer for hele familien. Du finder alt info lige her.

Copenopen Poetri Slam

Det her event lyder utroligt sjovt! Poetry slam er en battle på poesi mellem 8 digtere, hvor publikum er dommere og bestemmer, hvem der vinder. Eventet finder sted i Huset-KBH i indre by, og det koster kun 30 kr at komme med til poetry slam.
Her har hver digter max 3 minutter på scenen, og så er det op til publikum derefter! Jeg tror da selv jeg skal prøve at komme forbi til det her event. Det lyder meget sjovt!

Hvis du selv har en lille digter i maven, så kan du også selv deltage. Du kan læse meget mere om eventet og deltagelse lige her.

Copenhagen Irish Festival

Torsdag d. 7 til og med søndag d. 10, kan du komme til irsk festival midt i København. Her kan du komme til koncerter, dans, teater, jamsessions og meget mere, og jeg er sikker på det bliver en fest.

“En meget hyggelig og populær feature på festivalen er sessions. Det er de særlige irske jamsessions, hvor musikere deler de traditionelle melodier med hinanden og spiller sammen på kryds og tværs af bands, nationalitet, alder, amatører og professionelle. Spiller man irske melodier, kan man medbringe sit instrument og spille med. Man er også meget velkommen til at komme for at lytte til musikken over en kaffe eller øl og nyde den særlige irske stemning. Forskellige musikere vil være værter for jamsessions i løbet af weekenden”. 

Der findes et samlet program på deres hjemmeside, og du kan finde alt info om festivalen her.

Spilleaften på Bastard Café

Er du vild med brætspil? På brætspilscaféen Bastard, i indre by, har de uendelig mængder af spil. Det er ligemeget om du aldrig har spillet et spil, kun er vant til 500, ludo og matador eller er spil-nørd! Alle er velkomne, og derudover har Bastard altid en frivillig brætspilsguru, der står klar til at hjælpe med reglerne. Jeg har selv været forbi Bastard mange gange, til nogle hyggelige aftener. De har også nogle sjove temaaftener, hvor de afholder turneringer og andre selskabslege.

Udover de hundredevis af spil, kan du naturligvis også finde mad, kaffe, øl og meget andet i baren. Du finder alt info om Bastard lige her.

Kødbyens Julemarked

Dette event er sidst på måneden, hvor december også er lige om hjørnet. Julemarkedet finder sted d. 29 november til og med d. 1 december på adressen Slagtehusgade 44, 1tv, Vesterbro. Eventet afholdes af Stinde Brandt Studio, og her kan du købe kort, print, posters, porcelæn, bøger, scrup og meget mere. Derudover er der naturligvis hvid gløgg, æbleskiver, julegran, og andet drikkelse.

Bliv inspireret til nogle hyggelige gaveidéer, eller noget til dig selv – Du finder eventet lige her.

Jeg håber I kunne bruge min november-liste til noget. Rigtig dejlig november til jer! 

En aften på Dhaba

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.