Go Back

Tærte med kartofler og asparges

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Dejen

  • 180 g hvedemel
  • 80 g grahamsmel/speltmel
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1/2 dl vand
  • 85 g koldt smør (skåret i små stykker)
  • 1 tsk. salt

Fyldet

  • 350 g kogte kartofler
  • 6 grønne asparges
  • 1 porre
  • 10 cherrytomater (eller flere)

Æggemassen

  • 3 spsk. friskost (kan erstattes med flødeost)
  • 80 g fast gedeost (eller en anden fast ost)
  • 4 æg
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. mælk

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bland alle ingredienserne sammen til din dej og ælt den med hænderne.
  • Smør en passende form (til 4 personer), og rul dejen ud. Placer dejen i formen og prik huller med en gaffel. Forbag den 10 minutter i den forvarmede ovnen.
  • Kog kartoflerne i ca. 7 minutter (fra når vandet koger). Skyl asparges, porre og tomater. Skær ud i den ønskede størrelse. Skær kartoflerne i mundrette stykker.
  • Bland alle ingredienserne til æggemassen
  • Bland alt fyldet til tærten sammen, og fordel det jævnt over den forbagte dej i tærteformen. Hæld æggemassen over fyldet.
  • Bag i ca. 30 minutter ved 200 grader i en forvarmet ovn. Server evt. sammen med en let salat