Squashkage med ostecreme – Perfekt til weekenden

For et par uger siden fik jeg æren af at lave en opskrift til magasinet Ostekultur i samarbejde med Ost & ko. Jeg fik til opgave at lave en ret med ost, i det søde køkken. Jeg tænkte straks på en lækker squashkage med ostecreme! Det er virkelig en klassikker – men det smager jo helt fantastisk, med sådan en krydret kage & cremet ostecreme på toppen…. Jeg savler!

Det er første gang jeg får en af mine opskrifter trykt i et magasin, så jeg er faktisk ret så stolt. Det er noget jeg længe har ønsket, og så er det ret stort for mig at blive spurgt til sådan en opgave. Jeg håber der kommer langt flere opgaver som disse i fremtiden. Du kan se hele magasinet ‘Ostekultur‘ lige her.

Jeg vil gerne fortælle lidt om dagen, og hvis i ikke er interesseret, så ruller i bare videre til opskriften.

Dagen med Ost & ko

Jeg fik faktisk 3 opgaver af Ost & Ko. Jeg skulle lave en opskrift til det søde køkken, og to opskrifter til det grønne køkken. De næste to opskrifter kommer her i foråret, og dem glæder jeg mig virkelig også til at se, samt dele med jer. Opskrifterne har jeg selv udviklet og billederne blev taget af dygtige Signe Bay (som du kan se lige ovenover), som var med hele dagen. Det var virkelig en dejlig dag (med masser af ost), og det var også fedt at møde de andre dygtige mennesker, som også lavede opskrifter til magasinet.

Hvis du er vild med krydrede kager har jeg både en en opskrift på gulerodskage og ølkage – begge perfekte til årstiden!

På selve dagen smagte vi alle på hinandens mad, og alt smagte jo fantastisk. Jeg kan i hvert fald anbefale at i kigger i magasinet og prøver de andre, og selvfølgelig også min opskrift.
Da jeg fik opgaven med de 3 opskrifter tænkte jeg meget over hvilke jeg ville lave.. Jeg kiggede en masse rundt på nettet og fandt på nogle helt andre retter, end jeg faktisk endte med. Grunden til jeg skiftede mening var da jeg stillede mig selv spørgsmålet; ‘Viser de her opskrifter hvem jeg er, og ville jeg have dem på min egen blog’?.

Jeg skiftede derfor mening, da opskrifterne ikke viste hvem jeg var. De var alt for fancy, og det mad jeg gerne vil repræsentere er almindelig mad, og noget mad alle kan være med til. Det skal være nemt, men stadig fuld af smag! Magasinet er derfor blevet en rigtig fed blanding af alt fra gourmet og gastro til helt almindelig hverdagsmad, hvor jeg især repræsenterer denne kategori.

De næste to opskrifter, som kommer i foråret, er en lækker vegetarisk tærte med gedeost, samt hjemmebagt sandwichbrød med laksemousse lavet på laks, grønt og friskost. Ej jeg glæder mig meget til at dele det med jer! De blev så gode, og jeg har endnu ikke set de færdige billeder. Men af hvad jeg så fra selve dagen, bliver jeg bestemt ikke skuffet. Signe er en sindssyg dygtig fotograf.

Billedet nedenfor er fra dagen magasinet kom ud, og jeg var så glad! Men nu til opskriften…

Opskriften er til 8-10 personer, er dejlig krydret og smager helt fantastisk!! Enjoy! 

Opskrift

Squashkage

 • 3 æg
 • 160 g brun farin (rørsukker kan også bruges)
 • ½ dl rapsolie
 • 3 tsk. kanel
 • 1 tsk. natron
 • 2 tsk. bagepulver
 • 4 tsk. vaniljesukker 
 • 1 tsk. kardemomme
 • Nip salt
 • 300 g. revet squash med skræl
 • 250 hvedemel
 • Tilføj eventuelt hakkede nødder

Ostecreme

 • 150 g friskost, Arla Unika – du kan også bruge alm. flødeost
 • 70 g blødt smør
 • 90 g flormelis
 • 1 tsk. vaniljepulver
 • Revet skal af 1/2-1 økologisk citron (smages til) 
 • Eventuelt citronsaft

Fremgangsmåde

 • Start med at tænd ovnen på 175 grader, varmeluft
 • Pisk æg og brun farin/sukker til en luftig masse
 • Bland de resterende ingredienser sammen, undtagen mel, i sukkermassen
 • Sigt dit mel og vend med en dejskraber
 • Giv kagen ca. 35-40 minutter i en forvarmet ovn
 • Mens du venter, kan du piske din ostecreme sammen
 • Pisk alle ingredienser sammen og smag evt. til med ekstra citronsaft. Stil derefter på køl
 • Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af, før du kommer ostecreme på
 • Server kagen kold, med et godt lag ostecreme på toppen. Jeg lover du bliver glad for resultatet!

 

Fotograf: Liv Kastrup for Ost & ko / Mejeriforeningen 

Læs også

1 kommentar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.