Koldhævede rødbedeboller - Til både hverdagen og weekenden

Koldhævede rødbedeboller

Hvis du endnu ikke har planlagt din søndag, så er der her en idé til morgenbordet – Koldhævede rødbedeboller. De er både smukke i farven, er fugtige i konsistensen, og så smager de skønt! Her får du en opskrift, som blot skal røres sammen aftenen før, og derefter nemt kan sættes over om morgenen. Den perfekte måde til lune boller, både i weekenden, og i hverdagen. 

Mindre madspild

Disse rødbedeboller er lavet med nogle rødbeder, som skulle kasseres i landbruget. Og hvad mener jeg så med det?
Jeg har indgået et mindre samarbejde med Eat Grim, som leverer grøntsagskasser lige til døren. Grøntsagerne kommer fra det danske landbrug, hvor de er blevet kasseret pga. skønhedsfejl. Det er altså grøntsager som intet fejler, og hvor fedt er det lige, at nogle som Grim, sætter fokus på det! Jeg er meget begejstret og støtter gerne op om projektet, med et par opskrifter. Disse opskrifter bliver både delt her på bloggen, og så med deres kunder. Du kan læse meget mere om deres projekt lige her.

Grøntsager i boller smager helt fantastisk, og gør brødet dejligt sødt og fugtigt. Jeg har blandt andet lavet disse gulerodsboller, som helt klart skal prøves, hvis du endnu ikke har været forbi. Udover at det smager dejligt, så er det også en god måde, at få tømt ud i køleren på. Hvis dine grøntsager er lidt for triste, til en frisk salat, så smager de altså stadig lækkert i nogle nybagte boller.

Bollerne kan snildt også spises til frokost. Her ville jeg blot gøre dem lidt større, og bruge dem som sandwichbrød.

Rigtig god fornøjelse og dejlig weekend til jer. 

Koldhævede rødbedeboller

Forb. tid10 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid55 min
Ret: Morgenmad
Antal: 12 boller

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 2.5 dl lunken vand
  • 50 g solsikkekerner
  • 60 g havregryn
  • 1 dl yoghurt (naturel)
  • 150 g revet rødbede
  • 85 g fuldkornsmel
  • 260 g hvedemel
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du

  • Bland lunken vand og gær og pisk rundt
  • Tilføj solsikkekerner, havregryn, yoghurt og revet rødbede. Vend det hele sammen
  • Vej mel af, og bland det med din masse. Tilføj derefter salt 
  • Vend det hele godt sammen, så der ikke er nogle klumper. Dejen skal være klistret, men ikke tynd 
  • Dæk din skål med film, og sæt på køl natten over 

Dagen efter:

  • Tænd din ovn på 200 grader (varme luft), og form dine boller. Her plejer jeg at stille en skål med koldt vand, som jeg dypper hænderne i. Så klistrer bollerne ikke, og jeg kan nemt forme dem med hænderne
  • Form en lille håndfuld pr. bolle og placer på en beklædt bageplade. Lad dem hæve i 20-30 minutter derefter
  • Pynt evt. med græskarkerner og giv dem ca. 15 minutter i ovnen
  • Smager helt fantastisk lune, med lidt smør på - Velbekomme

Hvis du mangler mere inspiration til et lækkert morgenbord, så klikker du bare lige her.

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.