Masterchef 2018 – Mine forberedelser

IMG_2976

Imorgen begynder min indledende runde i Masterchef 2018. Jeg er super spændt, men også ekstremt nervøs. Jeg har jo ingen idé om hvordan de har klippet det sammen, og hvordan de har fået mig til at fremstå. De siger jo selv, at hvis du har sagt noget dumt, så er det nok med – og det har jeg gjort.
Ej men altså, jeg tror det bliver utrolig akavet, og også sjovt at se sig selv i tv’et.

Har du læst mit første indlæg omkring Masterchef? Du kan læse om min audition, samt tanker om at melde sig til programmet lige her

En lille opsummering af hvad der er sket inden da. Mange har skrevet og spurgt om jeg er røget ud, og det er jeg altså ikke. De har inddelt os i flere hold i år, og vi er derfor 6 hold, med 6 personer på hver. Jeg var så på det sidste hold af de 6, og derfor kommer jeg først nu.
Alle de andre er nu klar til næste omgang, undtagen vores hold, og jeg håber i vil se med! Jeg vil forsat blogge om mine oplevelser i Masterchef 2018, så længe det er muligt. Jeg kan jo ikke afslører noget, før det er blevet vist i fjernsynet. Jeg vil derefter dele mine tanker efter hver uge/afsnit, og jeg håber i vil læse med.

Hvorfor meldte jeg mig til?

Jeg meldte mig til programmet for at få en fed oplevelse, og for at vise hvad jeg kunne. Jeg vil selvfølgelig gerne gå hele vejen, og målet er at vinde. Men derudover så vil jeg også prøve at nyde rejsen, og suge alt til mig, som nu er muligt. Men lad og nu se hvor langt jeg kommer! Jeg er så nervøs altså – især fordi jeg synes jeg var så forvirret derinde. Er i klar over hvor presset man er? Jeg har aldrig været så presset, som da vi filmede til programmerne.

Optagelserne

Når man står inde i studiet, er det som om, at man er i en anden verden. Jeg var så presset, at jeg nogle gange slet ikke kunne tænke.
Inden jeg havde prøvet at stå i Masterchef-køkkenet, havde jeg været lidt overlegen, og haft tanker om de tidligere deltagere. Jeg syntes det var så underligt, at de var med i programmet, når de ikke kunne finde ud af nogle basale ting i køkkenet.
Nu ved jeg så hvordan det føles på egen krop og sjæl. Man kunne glemme noget så basalt, som hvordan man koger kartofler. Du er under kontant pres, du bliver filmet, og du skal præstere i noget du synes du er god til. Det i sig selv, kan være pressende nok i forvejen, men nu må vi se hvor langt jeg kommer!

Det værste ved det første afsnit, som jeg har set klip af i reklamerne, er den måde de har sat mit hår. De har simpelthen fået det til at være helt stramt, og jeg hader sådan noget. Efterfølgende fik jeg selv en del mere bestemmelse over mit hår, da jeg virkelig ikke kan fordrage, at mit hår sidder så stramt.

Når alt dette er sagt, vil jeg også nævne at det var noget af det sjoveste jeg har deltaget i. Jeg har aldrig været så presset, så udfordret, og så underholdt på samme tid. Det var en rutsjebane af følelser, og det var så fedt at have været med.

Forberedelserne

Inden de indledende runder begyndte, kontaktede jeg 2 spisesteder, som kunne råde og vejlede mig. Det var de søde mennesker hos Fiskerikajen i Torvehallerne, samt Restaurant Rebel i indre by.

Fiskerikajen

Hos Fiskerikajen, som jeg i forvejen samarbejder med, lærte de mig, hvordan man i det hele taget håndterer sådan en fisk. De lærte mig teknikker, samt hvordan man kan tilberede de forskellige fisk/skaldyr. Jeg vidste en del i forvejen, og har jo selv tilberedt en masse forskelligt – men det ender jo ofte med, man køber en fisk, som allerede er klar, når man er ude at handle. Jeg synes derfor det var super lærerigt, og inspirerende, at gennemgå de forskellige fisk.

I mit sidste samarbejde med Fiskerikajen, lavede jeg denne opskrift på hvidvinsdampede muslinger og sprøde fritter 

Det var virkelig fedt at de gav sig tiden, til at vise hvordan man fjerner skel/ben, fra sådan en fætter. Uanset om du er deltager i Masterchef eller ej, så er de altid søde til at hjælpe, samt dele ud af deres erfaring ift. tilberedning m.m. Derudover så tilbyder de altid at klargøre fisken for dig, så du slipper for besværet selv. Jeg vil dog sige, at hvis du har mod på det, så prøv at gør det hele selv. Det er altså også ret fedt!

Du kan læse meget mere om Fiskerikajen lige her.

Restaurant Rebel

Jeg havde i forvejen været forbi hos Rebel, for at spise aftensmad med en god veninde. Jeg var virkelig stor fan er deres menu! Normalt spiser jeg ikke rigtig røde bøffer, men dette var nok det lækreste stykke oksekød, jeg nogensinde har fået. Derudover fik jeg også en tatar til forret, bestående af oksekød, syltede ribs, urtemayo, sennep, malt og karse. Sammensætningen med bl.a. ribs var helt faktastisk, og hele retten blev meget mere frisk, end den normalt er. Det var virkelig lækkert, og bestemt ikke sidste gang, jeg skal forbi Rebel! Du kan se deres menu, samt læse mere om Rebel lige her.

Kød er faktisk ikke min stærke side, og det var også noget jeg frygtede ift. at deltage i Masterchef. Martin, som er ejeren på Rebel, hjalp mig med stegemetoder, stegetid m.m.
Det lyder jo som om, at jeg er helt nybegynder i et køkken, men det er bare ikke det jeg normalt laver, da det ikke siger mig så meget, som grøntsager gør. Jeg må dog indrømme, at han fik ændret mit synspunkt, og at kød er noget jeg vil inkorporere mere i min madlavning.

En anden grund til, at jeg ikke lavede så meget med kød, er fordi jeg har været “bange” for at ødelægge en ret, ved fx. at give det for meget. Nu har jeg fået øvet mig lidt mere, og er ikke længere ligeså nervøs for at stege en god bøf.

Et godt råd

Mit råd til jer, uanset hvilken madvarer det drejer sig om, er at springe ud i det! Ja, du kan mislykkedes fuldstændig, men du kan også have succes. Det er så ærgerligt at holde sig væk, fra nogle bestemte madvarer, bare fordi man er nervøs. De fleste spisesteder, hvor jeg har spurgt indtil maden, har aldrig sagt nej til at give nogle tips og tricks ud. Derudover kan de også altid hjælpe dig nede i fiske/slagterafdelingen, hvis du er i tvivl om noget.

Spring ud i det, vær modig, og prøv noget nyt! Og så vil jeg da bare råde jer til at se Masterchef fra imorgen, hvis i har lyst til at følge mig! Jeg glæder mig i hvert fald til at se det – men hold nu op jeg er også nervøs!

Rigtig god søndag til jer 🙂

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.