Nissekugler til den søde tand

img_5986

Nu er det snart jul og jeg må ærligt indrømme, at jeg overhoved ikke er kommet i stemning! Jeg går faktisk ikke så højt op i højtiden, efter mine forældre blev skilt. Ikke at jeg ikke kan lide at holde jul, men den siger mig bare ikke så meget mere. Jeg elsker alt lyset, hyggen og maden (vigtigst med maden faktisk) og jeg glæder mig endnu mere til, når jeg selv får børn en dag.

I år skal jeg holde jul hos min tante og onkel, og jeg glæder mig! Min tantes bror er kok og jeg ved, at maden bliver fantastisk og der vil være masser af vin. Det er jo aldrig dårligt…

Der er en masse ting at glæde sig ved julen, og især i år. Det er lidt spændende!
Disse julekugler lavede jeg i tirsdags og var et kæmpe hit. De er cremede, chokoladeagtige og julede med sin røde farve. Derudover er der også lidt kanel i – mums! Kuglerne indeholder jo en del kalorier, pga. dadler og nødder, så det er ikke nogle du skal spise hele portionen af.

Jeg er ikke så meget for at skifte alt ud i julen med sundere alternativer, da jeg synes man skal nyde julen med alt hvad det indebærer. Men med noget som dette, så er jeg helt klart fan af, at man kan lave en “sundere” version, som smager som de originale nissekugler.

Jeg fik ca. 20 stk ud af denne opskrift. Man kan jo altid selv bestemme størrelsen på kuglerne, men jeg kan bedst lide, når de er i små mundfulde.

img_5954

Opskrift

 • 20 mandler
 • 15 hasselnødder
 • 1 tsk kanel
 • 1 spsk hampefrø (Urtekram – købes i bl.a. Meny)
  – Kan undlades, men de giver en lækker og nøddeagtig smag
 • 2 spsk kakao
 • 5 spsk kokos med top
 • 1 spsk kaffe til 0.5 dl kogt vand (opløst)
 • 20 g. mørk chokolade
 • 12 dadler uden sten

Idéer til krymmel:

 • Frysetørret hindbær og kokos i en minihakker
 • Lakrids
 • Kakao og kokos
 • Kokos
 • Kanel og kokos

Fremgangsmåde

 • Minihakkeren er din ven. Jeg hakkede absolut alt i den.
 • Smid kokos, mandler, kakao, kanel, hampefrø og hasselnødder i en minihakker og hak til det er fint som mel. Derefter skal blandingen ned i en anden skål
 • Kog vand til kaffen og lav et vandbad til din chokolade
 • Hak dadlerne
 • Tilsæt dadler, kaffe og smeltet chokolade til din “mel”blanding
 • Rul dem til små kugler og tril dem i en valgfri krymmel. Jeg brugte selv frysetørrede hindbær og kokos, som var hakket fint i en minihakker. Det blev så flotte!
 • God fornøjelse og jeg håber i får en skøn 1. advent!

img_5962

Indlægget er sponsoreret. 

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.