Syltede svampe

IMG_0328

Syltede svampe er utroligt lækkert på mange ting – det kunne være på leverpostejsmaden, til en bøf, i en pastaret eller i en hønsesalat. Mulighederne er mange, og så smager de virkelig godt i sig selv også.

Opskriften er til et lille glas med 200 g svampe. Du kan altid vælge at fordoble opskriften.

Opskrift

  • 200 g svampe (jeg brugte kejserhatte)
  • 1.5 dl æblecidereddike/hvidvinseddike
  • 1.5 dl vand
  • 4 spsk. honning
  • 1/2 skalotteløg, finhakket
  • 4-5 stilke timian
  • Saften fra 1/2 appelsin
  • 1 tsk sort peberkorn
  • Nip salt

Fremgangsmåde

  • Rens og skær dine svampe ud i mundrette stykker
  • Tilsæt løg, eddike, honning og vand i en gryde –  lad simre ca. 10 minutter, til der ca. er halvdelen tilbage
  • Kom svampe, timian, appelsinskal, salt og peber i lagen og lad simre under låg i 5 minutter
  • Kom på rent glas og køl af. Lad dem gerne stå og trække i en dag, før du bruger dem. De kan også bruges med det samme, men smagen er kraftigere dagen efter

God fornøjelse! 🙂

Forresten.. Mangler du inspiration til en sund livsstil med nemme opskrifter ? så læs lidt om mit opskriftshæfte her!

Læs også

3 Kommentarer

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.