10 ting af lave i Februar

IMG_2831

Februar er igang og der sker en masse rundt omkring i København, som jeg gerne vil dele med jer – men jer fra Jylland/Fyn, kan også læse med. Der er nemlig ikke kun events i guiden.

Sidste måned lavede jeg også en lille guide til januar. Her var der meget fokus på at skabe ro for sig selv, at starte januar ud med andet end en kur, og også med nogle events.
I februar synes jeg vi skal fortsætte med at være gode ved os selv – ligesom hvilken som helst anden måned!

Min februar

Min februar tog en drejning i torsdags. Jeg bookede nemlig en tur til Thailand… Jeg tager afsted d. 15/2 og kommer hjem igen d. 1 marts. Så hele 14 dage! Jeg glæder mig så meget, og det hele skete ret spontant.
Grunden til jeg tager afsted er fordi jeg har brug for luft, afslapning, sol, og noget andet end herhjemme. Jeg havde muligheden for at tage 2 uger ud af kalenderen, så det gjorde jeg! For i marts er der noget på programmet igen. Jeg kan kun anbefale at prøve at rejse alene – hvis man er til den slags. Det giver en utrolig meget, og jeg glæder mig bare til at ligge på stranden, og læse bøger. Derudover skal jeg mødes med en ven i Bangkok – så helt alenen blive jeg heller ikke!

Men selvom jeg skal ned i varmen, halvdelen af februar, så skal i ikke snydes for en lille guide.
Rigtig god læselyst 🙂

Festivaller

Første festival jeg har fundet er en Gin festival. Her vil der være gratis smagsprøver (ved køb af entrebillet), på gin og tonic, i de forskellige stande.
Der er både mulighed for at få en del at drikke, men også noget at spise. Hvad jeg kan læse mig frem til er, at spisestederne også bruger gin i deres madlavning. Det lyder spændende!

Du kan bruge dagen til at drikke dig fuld, hygge dig med dem du holder af, finde en ny og spændende gin, eller alle 3 ting! Alt i alt et super fedt event.

Praktisk: Køb billet her. 280 forskellige gin&tonic brands. 60 forskellige stande
Adresse: Lokomotivværkstedet, Otto Bussesvej 5A, 2450 KBH

Udover en Gin Festival, så er der også CPH Light Festival denne måned. Du kan læse meget mere her. Inde på hjemmesiden kan du få et overblik, over hvornår der er guidede ture etc. De fleste event er helt gratis.

Denne festival lyser hele København op med 40 installationer. Det kan opleves rundt i byens gader, på pladser, og nede ved vandet. Der er mange gratis event, og forskellige aktiviteter rundt omkring. Dette gælder både på land og vand.

Praktisk: 2. februar – 2. marts.
Adresse: København. Tjek hjemmesiden for nærmere info

Gør noget spontant

Kan du tage en forlænget weekend, så book en tur! Det er helt latterligt billigt at rejse rundt i Europa, så kan kun anbefale at gøre det. Hvis du har tiden, økonomien &  lysten, så kom afsted. Eller måske har du noget familie i Jylland, som du savner lidt?
Skab tid til at gøre noget der gør dig glad. Jeg er overlykkelig over, at jeg bookede en tur syd på. Jeg ved godt, at det ikke er alle der har muligheden, for at gøre det. Men en enkelt weekend, kan gøre underværker!

Tjek evt. Takeoffer, for gode deals. Der kan man virkelig finde nogle gode tilbud, på oplevelser og rejser.

Loppemarkeder

Jeg synes der er fyldt med loppemarkeder for tiden, så det er bare med at holde øje. Du kan eventuelt tjekke markedskalenderen, for at få et overblik. Jeg elsker især de loppemarkeder, hvor det er muligt at finde keramik (sjovt nok).

Måske har du også selv brug for at få ryddet ud i skabet, ligesom nogle af dine venner/veninder? Så kunne i splejse om en stand, så nogle andre kunne få glæde af jeres ting.

Vinterferie

Vinterferien er lige for døren, og du har måske allerede planlagt at tage ned i varmen, eller også skal du på ski. Hvis du endnu ikke har lagt nogle planer, så se hvad der sker i dit nærmiljø. Der sker utrolig meget rundt i landet, hvis man bare bruger tid, på at undersøge det. Måske kommer der en god film i biffen, eller måske er der åbnet en ny restaurant.

Måske har du også bare brug for at slappe af, og tage en dag ud af kalenderen? Du kan gøre det alene, eller sammen med nogle. Det kan være alt fra at læse den bog, som alligevel bare ligger på natbordet (det mig selv jeg taler om). Du kan lave stuen om til biograf. Du kan også lave den opskrift, som du længe har kigget på? Husk at koble fra.

Hvis du ikke har ferie, så kommer der forhåbentlig snart nogle fridage på et andet tidspunkt til dig!

Dining week

Dining week af et af de bedste tidspunkter på året. Der er så mange fede steder at undersøge, og hvis bare man havde råd til et nyt besøg hver dag! Jeg har virkelig svært ved at vælge, hvilket sted jeg helst vil besøge. Men jeg kan lige nå at enkelt sted, inden jeg rejser. Så er det bare lige at vælge, hvor det skal være.
Sidste år var jeg på Bodil – virkelig en lækker oplevelse. Jeg synes især at Dining week er fedt ift. at få prøvet nogle nye restauranter. Og især dem som plejer at være dyrere, end de 215 kr, som en billet nu koster. JEG ELSKER DENNE UGE!

Dining Week er Danmarks første restaurantfestival og Europas største af sin slags. Siden 2011 har Copenhagen Food Magazine og San Pellegrino, samlet et udvalg af de bedste, og mest interessante restauranter i Danmark, i vinterferien uge 7.
Under festivalen præsenteres en lang række restauranter. Fælles for dem alle er, at de serverer en tre-retters menu til samme pris inkl. S. Pellegrino-mineralvand. Restauranterne spreder sig ud over alle tænkelige køkkentyper, i alle afkroge af landet.

Udover Dining week, så prøver de også noget nyt i år, nemlig Cocktail Week. Hvem elsker ikke en god drink tænker jeg? Det afholdes i uge 7, ligesom dining week, og koster 100kr pr. person for 2 cocktails. Du kan læse mere om eventet her.

Praktisk: uge 7, den 11. til 18. februar. Pris: 215 kr. + 25 kr. i billetgebyr pr. person for en tre-retters menu inkl. S. Pellegrino-mineralvand. Køb billet her
Adresse: Hele Danmark

Tag til koncert eller i teatret

Personligt elsker jeg at gå i teatret og tage til koncerter. Jeg gik faktisk aldrig i teatret, før et par år siden, men det er jeg blevet kæmpe fan af nu. Jeg elsker også det med, at man skal være lidt fint klædt på, og så sidde og se et skuespil eller en musical.
Jeg har allerede booket mine billetter til det næste stykke. Jeg skal nemlig ind og se Book of Mormon – og det glæder jeg mig for vildt til!

Derudover så er der også en masse fede kunstnere, som spiller rundt i Danmark. Smut på ticketmaster eller billetnet, for at kigge lidt rundt omkring. Måske vidste du ikke engang, at en bestemt kunstner, gav din by et besøg. Det er da et kig værd.

Chokoladefestival

Jeg har været til chokoladefestivalen 2 år i streg nu, og været stor fan hver gang. Sidste år var det lidt federe, pga. lokalerne var større. I år bliver det igen holdt på en ny adresse, men det skal nok også blive rigtig godt. Jeg kan desværre ikke deltage i år, men det er kun noget jeg kan anbefale andre chokoladeelskere at gøre.

Et lille tip: Du får jo smagsprøver rigtig mange steder, og måske kan du ikke spise det hele på en dag. Hos summerbird fik man faktisk en pose chokolade som smagsprøve, så den samlede jeg mine smagsprøver i.
Jeg kom hjem med 2 poser chokolade, uden at have betalt for noget (udover min billet). Måske lidt hustler agtigt, men jeg kunne ikke smage det hele på så kort tid! Så jeg nød det over længere tid i stedet.

Der er så mange lækre smagsprøver derinde, og man får også smagspoletter med, når man køber billetten! Det er forresten ikke alle steder, hvor man har behov for smagspoletter. Det er kun nogle af de større smagsprøver, og de fleste boder har små stykker liggende. Det er virkelig en lækker måde, at bruge sin weekend på.

Praktisk: Lørdag den 24. og søndag den 25. februar 2018 kl. 10 til 17 begge dage
Adresse: Raffinaderivej 10, 2300 KBH S

Vinter i tivoli

I sidste uge åbnede Tivoli op for noget nyt – nemlig vintersæson. De har aldrig haft åbent om vinteren, og jeg glæder mig til at se hvad de har fundet på. Har endnu ikke været derinde, men har kun hørt godt om det. Desuden synes jeg det er så hyggeligt, at gå en tur rundt i Tivoli. Dette gælder til alle årstider.

De har også sat en skøjtebane op foran Nimb, inde i tivoli. Så hvis du elsker at skøjte, så er det bestemt et besøg værd.

Tivoli er også en del af CPH light festival, hvor der vil være fokus på flere installationer, end der plejer. Du kan tjekke det ud her.

Praktisk: Vintersæsonen er fra d. 2-25. februar

Skift fokus

Dette fokus var også i sidste måned. Men det er noget jeg synes, man skal blive ved med at fokusere på.
I januar startede alle fitnesscentrene, med at bombarderer en med tilbud – og det er stadig igang. Reklamerne er fyldt med budskabet: “Skal du ik’ tabe dig lidt efter julen?” etc., og det fylder utrolig meget, hos rigtig mange mennesker. Mange har en travl hverdag i forvejen, og så skal man også tænke over, HELE TIDEN, hvad man spiser. Jeg bliver så træt. Jeg er træt af den måde “sundheden” er bygget op på. Hvad med at finde på noget, som faktisk holder? Hvad fungerer lige nu for dig? Hvad er overskueligt for dig?

Ved et årsskifte, er det nemt at begynde forfra. Men. Skal alt ske på en gang, eller kunne vi måske tage en ting af gangen? Jeg vil altid anbefale at få styr på din søvn og dit hoved først. Så snart du har mere overskud på kontoen, så kan du gå igang med kosten, og til sidst træningen.
Alt sker ikke på en dag, og det er okay. Vælg din sundhed, efter dit behov. Hvis den nye vane så ikke lige var dig, så prøver du bare igen. Det er også okay at blive i dårlig humør, hvis det ikke lige går, som du synes det skal. Men så er der en ny dag i morgen!

Mit råd til dig er at finde ud af, hvad der gør dig glad. Find noget i hverdagen, du har overskud til. Implementer en ny vane af gangen, og find noget som du kan holde i længden. Og sidst men ikke mindst. Ros dig selv og ros dine nærmeste.

Sundhed er ikke nemt, og det hele handler ikke om at spise grøntsager, og træne 6 gange om ugen. Sundhed er forskelligt fra person til person. Men jeg synes primært at sundhed burde handle om det her: At man har det godt, at ens krop har det godt, og at man finder en livsstil, som virker for en selv.

Roller boogie disco

Dette rulleskøjte event finder sted i Nørrebrohallen, KBH, nu på søndag. Det er ikke et event jeg har set før, og det lyder super fedt! Der vil være 70/80’er musik/boogie disco, og de opfordre folk til at klæde sig ud, da det er fastelavn. De kroner også for bedste udklædning – så gå all in på din udklædning!

Hvis du har børn, er det helt sikkert noget de ville elske! Klæd ud og rulleskøjter – win win. Også for de voksne, efter min mening!

Det er et 5 timers langt event, og man bestemmer selv hvornår man ankommer. Du kan også leje rulleskøjter i hallen. Så hvis dine er lidt slidte, er der ingen undskyldning.
De skriver selv at man skal forvente en masse disco / funk / soul / boogie blandet med hiphop / reggae og lidt house. Det lyder da for fedt!

Praktisk: Søndag d. 11/2. Billetter kan købes her – Facebook begivenhed her
Adresse: Nørrebrohallen, Nørrebrogade 208, 2200 København

Rigtig god februar til jer, og virtuel krammer herfra.
Smid endelig en kommentar med dine planer for måneden. Og kom også gerne med feedback til min liste. 

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.