10 ting at lave i februar


Er jeg den eneste som synes at det godt må blive forår snart? Jeg er typen der virkelig ikke er glad for vinter, og derfor bruger jeg også rigtig meget tid på at finde ting man kan lave i løbet af de kolde måneder. Igen har København jo en del at byde på, og i kan godt glæde jer til min liste. Der er alt fra lækre madbegivenheder, en Gin Festival, og andre oplevelser, der måde kan laves inden -og udendørs. Rigtig god fornøjelse!

Billedet af fra min søde veninde Rebecca, som tager de fineste billeder. Du kan finde hendes lækre profil lige her.

Min februar

Min februar er lidt mere pakket end min januar har været. Hvis i fast følger med på bloggen/instagram, ved i nok at jeg har været ved at kaste op over min eksamensperiode. Det var den største eksamen jeg har været udsat for, men nu er den endelig overstået, og jeg er nu officielt et menneske igen. Jeg har fået mere tid til at blogge igen, og det er så dejligt. Men det er også skønt at se, at i stadig har været inde og besøge bloggen i min eksamenstid. Det gør mig så glad!

Min februar byder på lidt af alt det almindelige hverdags-halløj, som alle jer andre, men også på nogle fede begivenheder.
Udover praktiske ting, så har jeg også en masse hygge på programmet. Jeg er blandt andet kommet med i en ny madklub, som du også kan komme med i. Den beskriver jeg lidt mere nedenfor. Derudover skal jeg på Gin Festival og til Dining Week her i KBH, som jeg kun kan anbefale. Dette kan du også læse mere om i dette indlæg.
Sidst og ikke mindst, så skal jeg på et lille hotelophold med min veninde, som har barsel lidt endnu. Hun er ekstra træt for tiden, fordi hendes dreng ikke gider det der med søvn. Vi besluttede os hun havde brug for lidt ekstra afslapning, så det skal vi altså. Det glæder jeg mig til.

Så starter jeg også på nyt forløb på kandidaten, med mindre læsning (Halleluja), og i denne forbindelse har jeg booket et par ture ned til varmen. Jeg kunne simpelthen ikke lade vær! Hurra for at være studerende med ekstra fritid.

Nok om min måned og nu til hvad i kan opleve. Rigtig god læselyst. 

Dameklubben KBH

Jeg er netop kommet med i en ny *Dameklub“, igennem en sød dame ved navn Nynne på Instagram. Jeg har endnu ikke mødt hende personligt, men hun har nævnt hun ville starte en dameklub i KBH. Den er endelig kommet igang, og du kan også komme med.

Klubben er til dig, som savner nye bekendskaber, vil ud og spise god mad og bare hygge dig. Klubben er for alle kvinder, og den er ligeså meget din, som den er min. Jeg glæder mig allerede til vores første lille spisearrangement allerede i februar!

Indtil videre er planen at mødes 1 gang om måneden, og et nyt sted hver gang. Det kan være alt fra en hverdagsaften, til en brunch en søndag formiddag.
Der er allerede 114 medlemmer på Instagram, og jeg er sikker på den vokser sig meget større! Gad vide hvad det kan blive til? Jeg synes det er så fedt med sådan nogle tiltag, og måske bliver det meget oftere vi mødes i fremtiden.

Jeg talte selv med Nynne om, at det nogle gange er svært at få aftalt middage med nogle af ens egne veninder. De har måske allerede børn, hus og mand, og det har vi f.eks. ikke. Måske sidder du selv og tænker du kunne trænge til nye veninder, eller bare et frisk pust til hverdagen.

Uanset hvad kan du finde gruppen lige her, hvor du finder mere info om næste event. Ses vi?

Copenhagen Gin Festival

Jeg var på denne festival sidste år omkring samme weekend, og den kan kun abefales. Gin Festivalen er et must for alle gin-elskere, og også for jer andre nysgerrige mennesker! Jeg skal selv med i år om lørdagen, og jeg glæder mig. Jeg elsker virkelig events som disse.

Festivalen er Europas største ift. temaet og foregår midt i KBH. Der skal nydes en masse gin, og der vil være 71 stande med gin, hjemmebarudstyr, mad & snacks og tonic.
Når du køber dig en billet medfølger et stort G&T glas, en masse gratis smagsprøver og mulighed for at købe cocktails fra 1 polet (værdi DKK 50,-). Disse poletter kan kun købes på selve festivalen.

Udover du kan smage dig igennem dagen, er der selvfølgelig også mulighed for at købe flasker med hjem, hvis du finder noget du kan lide. Det tænker jeg i hvert fald jeg skal have, hvis jeg finder noget lækkert

Praktisk: 15-17 februar, Lokomotivværkstedet, Otto Busses Vej 5A, 2450 København
Du finder facebookeventet lige her.

Copenhagen Light Festival

Den 1. februar er den store åbning af Copenhagen Light Festival, hvor der både er betalte og gratis arrangementer. Der vil være mange specielle lysbegivenheder rundt omkring i byen, og efter hvad jeg så sidste år, så kan du kun glæde dig. Det var så smukt, og jeg glæder mig så meget til at se lysene i år.

Du kan finde facebookeventet lige her. Vær opmærksom på, at nogle dele af begivenhederne kan opkræve betaling eller kræver en reservation.

Dining week & Cocktail week

Dining -og Cocktail Week er en af de bedste tidspunkter på året. Der er så mange fede steder at undersøge, og hvis bare man havde råd til et nyt besøg hver dag. Jeg har virkelig svært ved at vælge, hvilke steder jeg helst vil besøge, men mon ikke jeg finder ud af det!
Jeg elsker især Dining Week fordi man kan få prøvet nogle nye restauranter. Og især dem som plejer at være dyrere, end de 215 kr, som en billet nu koster. Så du (og jeg) både kan få udvidet horisonten lidt på mad -og drikkeområdet, men også kan spare lidt penge. Det er altså en win win.

Igen i år præsenteres også Cocktail Week, som foregår samtidigt med Dining Week. Så hvis du ikke har lyst til at aftenen ender, så byder ‘Cocktail Week’ også på en del arrangementer. Igen er oplevelsen spredt udover hele København, på et væld af barer, som du kan tjekke nærmere ud lige her.

Praktisk – Dining Week: Afholdes i uge 7, den 10. til 17. februar. Pris: 215 kr. + 26 kr. i billetgebyr pr. person for en tre-retters menu inkl. S. Pellegrino-mineralvand (en flaske à 750 ml. pr. 2 pers.). Køb billet her.

Praktisk – Cocktail Week: Afholdes også i uge 7, hvor billetter koster 100 kr. + 11 kr. i billetgebyr pr. person for to cocktails. Læs mere om hvilke barer der deltager, samt hvilke cocktails de serverer på deres hjemmeside.

Natkirken på Strøget

Er det her noget nyt, eller har jeg bare ikke set det før i år? Jeg har nu set flere events på facebook, hvor Natkirken på Strøget inviterer til gratis events med musik.
Temaet er: “Musikgudstjeneste med ….”. Det er da for fedt! Derudover er det heller ikke hvilke som helst sangere/temaer, der er på programmet til disse musikgudstjenester. Det er alt fra Beatles til Disney, Anne Linnet og Justin Bieber. Ej men altså. Det skal jeg i hvert fald prøve.

Indtil videre kan jeg allerede se flere tusinde der er interesserede, så man skal nok komme i god tid.
Praktisk: Du kan finde alle datoer, placering og information lige her.

Terkel – The Motherfårking Musical

Denne her musical har jeg glædet mig til. Jer der selv har set Terkel i Knibe som barn/ung, er nok også ret glad for denne begivenhed!

Tekst fra Facebook:
Fans af Terkel, Jason, Fede Dorit, Stewart Stardust, Saki og alle de andre fede karakterer fra Anders Matthesens vildt populære Terkel i knibe (2004) bliver nu vakt til live igen! Den får premiere i Tivolis Koncertsal 14. februar og derefter skal de på turné landet rundt til Holstebro, Aalborg, Aarhus, Odense og Vejle. Billetsalget er allerede startet.

Praktisk: Koncertsalen, Tivoli (14. februar – 24. marts 2019). Billetter kan købes lige her.
Du finder facebookeventet lige her.

Vinterjazz

Er du fan af jazz? Så er dette event noget for dig. Vinterjazz er en landsdækkende fejring af jazz med omkring 600 koncerter spredt ud over hele Danmark. I København kan du stifte bekendtskab med både danske og internationale stjerner, når jazzkoncerterne indtager byens spillesteder. Det er hele februar og der er rigeligt på programmet.

Der er masser af koncerter at vælge imellem, uanset om du er til det store, forkromede orkester på Københavns største spillesteder, eller hellere vil til intim koncert på en lille vinbar.

Praktisk: 1-24 februar alle dage i ugen. Du kan se hele programmet her. Der er gratis adgang til nogle af koncerterne, mens andre kræver billetter. Billetterne kan købes på festivalens hjemmeside.

Vinter i Tivoli

For andet år i streg holder Tivoli åbent over vinteren. Her kan du opleve smukke Tivoli i lidt koldere temperature, med glitrende lys, frostklare farver og spændende oplevelser. Her kan du blandt andet opleve den smukke have, sjove vinteraktiviteter og lækker mad fra udvalgte restauranter. Jeg kan kun anbefale det – uanset om du vil prøve forlystelser, eller bare gå en tur i haven. Og husk lige varme sko.

Tivoli er også en del af CPH light festival, hvor der vil være fokus på flere installationer, end der plejer. Det kan du tjekke ud her.

Praktisk: Vintersæsonen er fra d. 1-24. februar

Åbning af picnic på Glyptoteket

Har du været på Københavns smukke Glyptotek før? I anledning af omrokering fejrer de åbningen med Picnic på Glyptoteket torsdag den 7. februar kl. 18-21.30.

Her vil de byde på små anretninger fra køkkenet, friskbrygget kaffe, og kolde fadøl. Caféen Picnics menu er moderne mad serveret i Københavns smukke, grønne åndehul. Der er åbent hele året – også selvom vejret er gråt og kedeligt udenfor.

Du kan se programmet for dagen lige her.

Tag på Babbo-ria

Jeg er nødt til at give tippet videre om denne nye restaurant på Frederiksberg. Jeg har allerede været her en del gange, og jeg kan kun anbefale stedet!

Du finder Babbo-ria på Godthåbsvej, og det er det hyggeligste lille intime spisested. Her kan du få alle dagens måltider, til ekstremt gode priser. Du kan endda komme forbi til aftensmad, og få lækker italiensk mad, til omkring 100 kr for en pasta/pizza. Jeg er virkelig fan af små priser, og især når maden er så god som den er.

Jeg har også været forbi til morgenmad, og fået en lækker surdejsbolle med ost, for omkring 30kr. Altså kan det blive bedre? Her har jeg siddet og arbejdet i nogle timer, nydt lidt kaffe og godt brød.

Praktisk: Morgenmad, frokost & aftensmad på Godthåbsvej 10, Frederiksberg. Se deres menu lige her.

Rigtig god februar til jer, og virtuel krammer herfra.
Smid endelig en kommentar med dine planer for måneden. Og kom også gerne med feedback til min liste. 

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.