Abrikosmarmelade er nemt at lave og smager fantastisk. En lidt anderledes version, end de klassiske marmelader med diverse bær. Brug din marmelade på et stykke nybagt brød, til osten, på yoghurten, eller i diverse kager. Jeg håber du kan lide opskriften.
Ønsker du mere inspiration til dit morgenbord, finder du det lige her.
Abrikoser er i sæson fra maj til august, hvorfor jeg i denne opskrift bruger tørrede abrikoser. Hvis du bruger friske abrikoser til sommer, kan jeg anbefale at bruge ca. 360 g abrikoser til 160 g sukker. Grunden til at jeg har skruet ned for sukkeret i denne opskrift, er fordi de tørrede abrikoser er sødere end de friske. Jeg glæder mig også allerede til at lave denne marmelade til sommer. Jeg tror nemlig den ville være endnu mere lækker, med solmodne abrikoser.
I det hele taget glæder jeg mig bare til sommer. Det er simpelthen så ekstremt mørkt for tiden og måske kunne en frisk marmelade hjælpe lidt på det! Tror du ikke? Det er min forhåbning i hvert fald.
Tips til hjemmelavet marmelade
Når du skal lave hjemmelavet syltetøj er det vigtigt at der er styr på hygiejnen. Det er i det hele taget vigtigt, når du står i køkkenet.
- Først og fremmest skal du have et rent glas, med låg, som kan tåle varme. Derefter skal de skylles i kogende vand. Du kan også skylle glasset 1 tsk. atamon eller vodka, for at forlænge holdbarheden.
- Husk at rengøre den frugt du bruger grundigt.
- Du kan bruge syltesukker for at få den rigtige konsistens til marmeladen og for at sikrer holdbarheden.
- Kom aldrig varm marmelade på et koldt glas. Det kan risikere at sprænge.
- Det er vigtigt at låget kan holde helt tæt og at marmeladen opbevares på køl.
God fornøjelse med den lækre abrikosmarmelade. Jeg håber den smager.
Abrikosmarmelade
Ingredienser
- 200 g tørrede abrikoser
- 5 dl vand (evt. lidt ekstra)
- 1 vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljepulver/2 tsk. vaniljesukker)
- 1/2 dl syltesukker
- 1/2 citron, saft og skal heraf
- 1 tsk. atamon til dit sylteglas - eller vodka
Sådan gør du
- Skær dine abrikoser i små tern og kog dem i vand i ca. 15 minutter, med låg.
- Bland kornene fra vaniljestangen med 1 spsk. af sukkeret, så kornene skilles helt. Tilsæt vanilje, sukker, citronsaft og skal i gryden og kog i ca. 5 minutter. Blend så med en stavblender, til du får en marmelade-konsistens. Tag gryden af varmen.
- Skold et sylteglas og tilsæt 1/2 tsk. atamon, eller vodka. Hæld det ud og kom din varme marmelade i glasset. Kom låget på med det samme og opbevar på køl.
Ingen kommentarer