Hjemmelavet kanelstang med glasur

Hjemmelavet kanelstang smager helt fantastisk. Denne opskrift stammer fra min oldemor og er en ægte klassikker, med blød dej og masser af fyld. Rigtig god fornøjelse.

Min opskrift på kanelstang er lige til at gå til og dejen er utrolig nem at arbejde med. Jeg lover du bliver et hit derhjemme, hvis du disker op med sådan en! Jeg laver rigtig ofte kanelstang, når jeg holder fødselsdag. Den tager nemlig ikke længe at lave og så kan man jo gå rundt, og ordne alt det man ellers skal, når man holder fødselsdag.

Hvis du selv skal holde fødselsdag, kan du serverer stangen sammen med nogle bløde fødselsdagsboller. 

Hvis du hellere har lyst til kanelsnegle, så er det faktisk samme opskrift. Du finder fremgangsmåden her.

Opskriften giver 2 kanelstænger og går ca. til 16 mennesker. Jeg lover du ikke bliver skuffet – den er fantastisk.  

 

 

Kanelstang med glasur

Lækker og blød kanelstang som er nem at lave og smager fantastisk. Server den til kaffebordet, fødselsdagen eller når du bare har lyst til lidt lækkert. God fornøjelse.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t 45 min
Samlet tid 2 t
Ret Bagværk, Sødt
Antal 16 personer

Ingredienser
  

Dej

  • 50 g gær
  • 2 dl lun mælk
  • 100 g smør
  • 2 æg (1 til dejen og 1 til pensling)
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. salt
  • 500 g hvedemel

Remonce

  • 150 g smør, blødt
  • 150 g sukker
  • 3.5 spsk. kanel

Glasur

  • 150 g flormelis
  • Vand

Sådan gør du
 

Dej

  • Smelt smørret og bland den kolde mælk heri. Opløs gæren i væsken og kom det hele i en røreskål (brug gerne en røremaskine)
  • Tilsæt 1 pisket æg, sukker, kardemomme, salt og hvedemel. Ælt i 5-10 minutter til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur, i ca. 1 time
  • Efter hævning rulles dejen ud til en stor rektangel (30x50 cm), ca. 1/2 cm tykkelse

Remonce

  • Bland blødt smør med sukker og kanel. Fordel fyldet jævnt
  • Rul din dej sammen som en roulade og skære den over på midten. Kom de to ruller på en bageplade
  • Klip med en saks diagonalt ned gennem rouladen med ca. 2 cm mellemrum - ikke helt igennem, men næsten ned til bunden (se billedet nedenfor). Kryds dem derefter lidt over hinanden og pres dem lidt sammen. Husk også at luk enderne lidt sammen, så snasket ikke flyder for meget ud
  • Lad dem efterhæve med et klæde over i 30 minutter

Afbagning og glasur

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft
  • Pensl stangen med et sammenpisket æg og bag i ovnen i ca. 15 minutte
  • Bland et par spsk. vand med flormelis, når stangen er kølet af. Velbekomme

 

Læs også

1 kommentar

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.