5 ting at lave i februar

En ny måned nærmer sig, og det er tid til en ny oplevelsesguide. Her får I 5 ting at lave i februar, som jo plejer at være “10 ting“. Jeg blev opereret i sidste uge i skulderen, og pga. manglende bevægelighed, bliver den vante guide lidt mindre i denne omgang. Det tænker jeg I har fuld forståelse for! Guiden vil som altid indeholde fede events for den kommende måned. Her finder I blandt andet en chokoladefestival, nye spisesteder og meget mere. Rigtig god læselyst, og dejlig februar til jer.

Min februar bliver hård. Oveni operationen, har jeg nemlig et speciale der venter på mig. At skrive ens afsluttende opgave samtidigt med at være dopet af morfin/andet smertestillende, er ikke realistisk. Jeg søger derfor forlængelse af specialet, men vil stadig bestræbe mig på at være færdig til tiden. Derudover har jeg holdt fri fra alt der hedder speciale i sidste uge, og holder også fri i denne uge. Med stærke smerter, er det bare ikke muligt, og det påvirker mig kun negativt, at jeg ikke koncentrere mig om at læse etc..

De næste 4-6 måneder står på genoptræning, og det bliver også en hård omgang. Lige nu glæder jeg mig bare til at komme i bedring, hvor jeg ikke sover 2 gange om dagen…. Min kommende måned er derfor utrolig kedelig, men der er dog også nogle sjovere ting på programmet også. Der er fødselsdage, brunch med veninder og ikke mindst en chokoladefestival, som jo ikke er just skidt. Så helt skidt er måneden nu ikke, lige nu er jeg nok bare opslugt af mit smertehelvede, at det er svært at tænke særlig positivt 😉

Nu til guiden, jeg håber I finder inspiration fra mine “5 ting at lave i februar”. God læselyst.

Minimer – Spisested med fokus på mindre madspild

Min dygtige veninde Maria og hendes kæreste Olivier, har åbnet et skønt spisested centralt på Vesterbro. Stedet hedder Minimer, og er en salat -og spisebar, med fokus på mindre madspild. Anretningen I ser ovenfor er fra da jeg besøgte stedet.

Minimer har åbent tirsdag til lørdag, og her kan du både nyde maden i deres lækre lokale, eller tage den med hjem. Jeg var selv forbi for et par uger siden, og maden er fantastisk! Hos Minimer kan du nyde salater og andre lækre retter, hvor de fleste ingredienser er kasseret i landbruget, har kort dato, eller andet der forhindrer det kan sælges i almindelige butikker. Der er absolut intet galt med råvarerne, og jeg er vild med endnu et bæredygtigt tiltag i byen, som kan mindske det overforbrug der findes inden for madverdenen.

Jeg glæder mig til at følge deres rejse, og jeg kan kun anbefale jer at stikke hovedet forbi Dybbølsgade 55 til et fantastisk måltid. Derudover vil jeg da lige bruge anledningen til at linke til deres Facebook og Instagram.

Kæmpe anbefaling herfra!

Chokoladefestival

Endelig er det tid til årets Chokolade Festival. Jeg har været afsted flere år i streg, og jeg elsker virkelig oplevelser som disse – men hvem gør ikke det?? Denne skønne festival finder sted den sidste weekend i februar, d. 29 februar + 1 marts fra 10-17 begge dage.

På Chokoladefestivalen 2020 får du adgang til en verden af chokolade med en større samling af chokoladeproducenter og udstillere samlet på ét sted. Der er demokøkken, hvor de nyeste trends demonstreres, spændende foredrag og lærerige workshops. Det bliver så lækkert! Der vil derudover være rigeligt med smagsprøver som kan indløses med de smagspoletter, som er inkluderet i din billet. Mange boder har også små smagsprøver, hvor du ikke behøver at bytte med en polet. Uanset hvad, lover jeg for at dit chokoladebehov bliver rigeligt dækket ind i denne weekend!

Praktisk: Festivalen finder sted i Tap1 på Raffinaderivej 10, 2300 KBH S, og du finder billetter lige her til 140 pr. stk (90 kr for børn).

Dining week

Dining Week er et af de bedste tidspunkter på året. Der er så mange fede steder at undersøge, og hvis bare man havde råd til et nyt besøg hver dag.
Jeg elsker især Dining Week fordi man kan få prøvet nogle nye restauranter, og især dem som plejer at være dyrere, end de 215 kr, som en billet nu koster. Så kan du (og jeg) både få udvidet horisonten lidt på mad -og drikkeområdet, samt spare lidt penge. Det er altså en win win.

Der findes et hav af forskellige restauranter i Kbh, som byder på lækre menuer, men resten af Danmark er altså også med. Du kan altså deltage i Dining Week, i det meste af landet. Jeg har været inde på nogle af mine favoritter, og menuerne er virkelig lovende. Der er virkelig noget for en hver smag, uanset om du er vegetar, spiser fisk, er til bøffer, eller hvad du ellers kan lide. De forskellige restauranter kan ses på deres hjemmeside.

Praktisk: Afholdes d. 7 – 16 februar. Pris: 215/500 kr. + 26 kr. i billetgebyr pr. person for en 3 retters/10 retters menu inkl. S. Pellegrino-mineralvand (en flaske à 750 ml. pr. 2 pers.). Køb billet her.

Vinterjazz

Er du fan af jazz? Så er dette event noget for dig. Vinterjazz er en landsdækkende fejring af jazz med omkring 600 koncerter spredt ud over hele Danmark. I København kan du stifte bekendtskab med både danske og internationale stjerner, når jazzkoncerterne indtager byens spillesteder. Det er hele februar og der er rigeligt på programmet.

Der er masser af koncerter at vælge imellem, uanset om du er til det store orkester på Københavns største spillesteder, eller hellere vil til intim koncert på en lille vinbar. Personligt er jeg selv til det sidstnævnte, og jeg sidder netop og kigger på programmet for at finde præcis det!

Vinterjazzen finder sted d. 6-29 februar, og du kan se hele programmet her. Der er gratis adgang til nogle af koncerterne, mens andre kræver billetter. Billetterne kan købes på festivalens hjemmeside.

Copenhagen Light Festival

Igen i år kan I komme til Copenhagen Light Festival, hvor der både er betalte og gratis arrangementer. Der vil være mange specielle lysbegivenheder rundt omkring i byen, og efter hvad jeg så sidste år, så kan du kun glæde dig. Det var så smukt, og jeg glæder mig så meget til at se lysene i år. Jeg ved at Tivoli også er en del af CPH light festival, hvor der vil være fokus på flere installationer, end der plejer. Det kan du tjekke ud her.

Festivalen ligger jo også perfekt her i februar måned, hvor der kan være så mørkt og koldt. I finder meget mere om festivalen lige her.

Rigtig god februar til jer, og virtuel krammer herfra.
Smid endelig en kommentar med dine planer for måneden. Og kom også gerne med feedback til “5 ting at lave i februar”.

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.