Opskrift: Fødselsdagsboller - Nemme, lækre og overskuelige

Fødselsdagsboller

IMG_3333

Disse fødselsdagsboller er lige til at gå til, og kræver ikke særlig mange ingredienser. Jeg laver oftest lidt grovere boller, men denne gang var det altså 100 % hvede, der skulle til. Kender i ik’ det?

Min veninde Anna og jeg (fra Anna-mad), havde længe aftalt, at vi skulle holde en hyggedag, med boller, nattøj og film. Vi sås så her i påsken, hvor jeg havde sat denne dej over, inden vi tog til træning. Derefter stod den på max afslapning med lune boller, netflix og en lang gåtur i solskin. Det er altså lækkert med sådan nogle dage, og vi planlægger allerede den næste!

Opskriften er lige til at gå til og jeg er sikker på du kan lide dem!

Denne opskrift giver 18 boller:

Opskrift

  • 4 dl lun mælk
  • 50 g gær
  • 100 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Evt. 1 tsk kardemomme
  • 900 g hvedemel (jeg bruger mel fra Grøn Balance lige for tiden)

Hvis du elsker at bage, så skal du helt sikker også prøve disse: Gulerodsboller// Koldhævede speltboller//Chokoladeboller

Fremgangsmåde

  • Kom mælk og smør i en gryde, og lad det hele smelte sammen
  • Bland gæren med mælk/smør, i en stor skål. Blandingen må ikke være over 37 grader, men blot lunken
  • Tilsæt to æg og pisk det sammen
  • Tilsæt sukker og salt
  • Tilsæt mel og ælt det hele sammen. Ælt gerne i 10 minutters tid – her vil du være glad for en røremaskine
  • Dejen skal være lidt klistret, men samtidig kunne slippe skålen. Sæt dejen til hævning i ca. 30 minutter – husk at dække dejen til
  • Efter hævning kommer du dejen på et meldrysset bord, hvor du hurtigt slår luften ud af dejen, ved at ælte den igennem
  • Tril derefter dejen til en lang pølse, og skær den ud i ca. 18 stykker. Hvis du vil have større/mindre boller, så skærer du dem bare i den størrelse du vil have
  • Rul dine boller og sæt dem på en beklædt bageplade
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter, med et viskestykke over
  • Tænd ovnen på 200 grader, varmeluft
  • Pisk 1 æg sammen, og pensl herefter dine boller grundigt
  • Bag dem midt i en varm ovn, i ca. 12 minutter
  • Lad bollerne køle lidt af, og spis dem lune med et lag smør på – eller hvad du ellers har lyst til! Min favorit er helt klart en lun bolle med smør og pålægschokolade. Eller blot smør, mums!

Rigtig god fornøjelse og velbekomme 🙂

Læs også

2 Kommentarer

  • Svar
    Anna
    9. april 2018 at 21:06

    Ej jeg er bare så klar på at gøre det snart igen! ♡

    • Svar
      Camillemaja
      10. april 2018 at 8:41

      Også mig! #Hvede4ever

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.