Kanelstang med glasur
Lækker og blød kanelstang som er nem at lave og smager fantastisk. Server den til kaffebordet, fødselsdagen eller når du bare har lyst til lidt lækkert. God fornøjelse.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 45 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Dej
- 50 g gær
- 2 dl lun mælk
- 100 g smør
- 2 æg (1 til dejen og 1 til pensling)
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. kardemomme
- 1/2 tsk. salt
- 500 g hvedemel
Remonce
- 150 g smør, blødt
- 150 g sukker
- 3.5 spsk. kanel
Dej
Smelt smørret og bland den kolde mælk heri. Opløs gæren i væsken og kom det hele i en røreskål (brug gerne en røremaskine)
Tilsæt 1 pisket æg, sukker, kardemomme, salt og hvedemel. Ælt i 5-10 minutter til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur, i ca. 1 time
Efter hævning rulles dejen ud til en stor rektangel (30x50 cm), ca. 1/2 cm tykkelse
Remonce
Bland blødt smør med sukker og kanel. Fordel fyldet jævnt
Rul din dej sammen som en roulade og skære den over på midten. Kom de to ruller på en bageplade
Klip med en saks diagonalt ned gennem rouladen med ca. 2 cm mellemrum - ikke helt igennem, men næsten ned til bunden (se billedet nedenfor). Kryds dem derefter lidt over hinanden og pres dem lidt sammen. Husk også at luk enderne lidt sammen, så snasket ikke flyder for meget ud
Lad dem efterhæve med et klæde over i 30 minutter
Afbagning og glasur
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft
Pensl stangen med et sammenpisket æg og bag i ovnen i ca. 15 minutte
Bland et par spsk. vand med flormelis, når stangen er kølet af. Velbekomme