10 ting at lave i marts

Det er en ny måned, og tid til en ny guide. Her får I 10 ting at lave i marts, hvor der er en del gratis oplevelser, nye spisesteder, en lakridsfestival og meget mere på programmet. København er ved at leve op igen, og jeg håber I kan finde inspiration i min lille oplevelsesguide i byen. Rigtig god læselyst.

Billedet ovenfor er fra Møller – Bar & Køkken, som I kan læse meget mere om længere nede.

Min marts

Sikke en måned det har været. Hvis I følger fast med  har I nok set, at der ikke har været den store aktivitet fra min side. Det sidste indlæg der kom online, var faktisk en månedsguide til februar måned. Jeg blev opereret i min skulder i januar, hvor der desværre var komplikationer, og jeg er netop blevet opereret IGEN i tirsdags. Det har været et ekstremt hårdt forløb – både psykisk og fysisk.
Jeg har aldrig i mit liv haft så ekstreme smerter, som jeg havde indtil i tirsdags. Min skulder havde låst sig efter den første operation, der var kommet irritationsvæv, en snæver kapsel, og meget andet på lægesprog, jeg ikke helt fangede. Kort fortalt var den eneste udvej endnu en tur i narkose, og det hjalp! Jeg kan nu stå op, trække vejret, gå, og mange andre almindelige ting, uden det føles som en stor kniv der borer gennem kroppen. Jeg er ekstrem taknemmelig lige nu, og jeg er så lettet over at jeg kan bruge min krop (stadig begrænset) igen. Min marts er derfor fyldt med flere ugentlige ture til Bispebjerg hospital, hvor jeg skal i intensiv genoptræning. Her er jeg også taknemlig for vores velfærdssamfund!

Hold nu op det har været nogle hårde uger, som ikke har stået på andet end at ligge ned. Det har været rigtig deprimerende, og jeg er nu ved at samle mig selv op igen. Det bliver hårdt med genoptræning, men intet kan sammenligne sig med det jeg var igennem indtil da. Nu er målet at blive frisk nok, så jeg kan arbejde igen og også begynde på mit speciale, så jeg kan blive færdiguddannet!

Nok om mig, og nu til guiden. Her får I 10 ting at lave i marts, som rummer flere forskellige arrangementer. God fornøjelse! 

Udsolgte events

I samarbejde med Copenhagen Rosé Festival & de Danske Ølentusiaster, vil jeg gerne tippe om de festivaler de afholder i maj. Hvorfor er de så i guiden til marts tænker du måske? Jeg har valgt at tippe om begge festivaler i denne måned også, da de begge risikerer at blive udsolgt.

Copenhagen Rosé Festival finder sted i pinsen d. 30/31 maj i Indre By. I denne weekend introduceres du til en verden af rosé, hvor du får mulighede for at smage og stifte bekendtskab med et hav af rosévine og meget mere. Sessionerne varer i 2 timer, og du finder meget mere info og priser lige her.

Danske Ølentusiaster afholder endnu engang en fantastisk ølfestival, som finder sted d. 14-16 maj i Lokomotivværksstedet. Alle dage er inddelt i sessioner af 5 timer, hvor der forventes op mod 1.500 forskellige øl fra cirka 200 bryggerier. I billetprisen på 300 kr. får du 1 glas og 10 smagspoletter. Jeg var afsted sidste år, og der var rigeligt at vælge imellem. Det var et fantastisk event, og jeg kan kun anbefale at komme afsted. I finder meget mere info lige her.

Finders keepers

Dette event er lige om hjørnet, nemlig d. 7 og 8 marts i Øksnehallen. Finders Keepers, til jer der ikke allerede kender det, er et fantastisk designmarked. Her finder I alt fra smykker til stilfulde møbler hos over 200 kreative designere.

I finder både upcoming designere, kreative iværksættere, kunstnere og etablerede brands som alle udstiller og sælger deres produkter i næste weekend. Det koster 40-50 kr. for en dagsbillet, og studerende, børn (under 12), og pensioniter kommer gratis ind. Find alt info her.

Lakridsfestival

Denne festival glæder jeg mig til – det er en generel ting for mig, når det inkluderer mad. Lakridsfestivalen finder sted søndag d. 15 marts på Langeliniepavillonen i KBH. Der findes også et event d. 8 marts til jer i Odense.

Denne søndag bliver det sorte guld sat i fokus, og der vil være et væld af smagsprøver samt et lakridslaboratorie, hvor I kan blive klogere på de forskellige typer rålakrids og deres anvendelsesmetoder. Eventet er til alle de nysgerrige og til lakridselskeren, og jeg glæder mig selv rigtig meget til at komme afsted.

Entréen koster 180 kr./voksen, 100 kr/børn (4-11 år), og inkluderer velkomstdrik, adgang til udstillerområde med smagsprøver på lakridsaktørernes signaturprodukter samt lakridslaboratoriet. Billetter + praktisk info finder lige her.

Møller – Bar & køkken

Måske kender I allerede Møller – Kaffe og Køkken, som er placeret midt på Nørrebrogade? Her har jeg indtaget utroligt meget morgenmad, men nu åbner Møller altså op for aftenserveringen kaldet “Bar & Køkken“. Det nye koncept er indbegrebet af social dining, hvor maden serveres som mindre delevenlige retter, som skifter efter sæson. Derudover findes der et lækkert udvalg af cocktails på fad fra mikrobryggeriet To Øl (ekstrem gode cocktails), samt cocktails der mikses i baren. Der er selvfølgelig også lækre øl m.m. kortet, men jeg vil dog anbefale at I prøver deres cocktails!

Når I besøger Møller – Bar & Køkken kan I både vælge retter fra kortet enkeltvis, eller lade køkkenet bestemme. Her kan I prøve ’A taste of Møller’, som består af 11 udvalgte retter over 4 serveringer. Hvis I synes 11 retter er for meget, så kan I også nøjes med ’Lille Møller’, der byder på 8 retter over 4 serveringer. Her finder I alt fra en lækker burrata, til andre vegetariske muligheder, lette kødserveringer, og meget mere.

Stor anbefaling herfra – Tjek dem og deres menu ud lige her.

Bastard Café – Brætspilscafé i Indre By 

Bastard er en fantastisk brætspilscafé, beliggende midt i København. Der findes vel hundredevis af brætspil, og dermed en del at vælge imellem. Bastard er dejlig alle tider på året, da der både er inden -og udendørspladser. Det er dog ekstra hyggeligt her i den lidt koldere tid, hvor man kan sidde indenfor og hygge med et godt brætspil. I kan også tilmelde jer til quiz/brætspilsaften og andre sjove arrangementer.

Hvis du selv har spilleaftener med dine venner, kender du måske allerede til stedet. Uanset hvad fortjener de lidt omtale, da jeg synes stedet er noget specielt. Bastard har åbent det meste af dagen alle ugens dage, og dermed kan der også nydes mad & drikke på stedet. De har rigtig gode sweet potato fries… Blot et lille tip!

Stenbiderrogn er i sæson

Stenbiderrogn er i sæson, og det giver altså forårsfornemmelser i køkkenet. Stenbider er et populært alternativ til de prismæssige meget dyrere størrogn, der bruges til ægte kaviar. Det betegnes som den “danske kaviar”, og jeg synes det smager fantastisk på blinis, og hvad man ellers kan finde på. Jeg har for eksempelvis lavet nogle lækre “spinatvafler med stenbiderrogn“, som kan findes lige her.

I finder stenbiderrogn hos nogle supermarkeder & selvfølgelig også hos fiskehandleren.

Melodi Grand Prix i Absalon

Til alle jer der holder af Melodi Grand Prix! Den 7 marts kan du komme til den 50. udgave af Dansk Melodi Grand Prix i Absalon på Vesterbro. Det er gratis at være med til visningen af Melodi Grand Prix, men hvis du vil være med til spisning starter det kl. 18 og koster 100 kr. 

Så hvis du elsker glimmer & Grand Prix musik, så er denne aften lige noget for dig. Undervejs vil der være quiz i Melodi Grand Prix viden, afstemning af jeres favorit sange og meget mere. Efter selve visningen tændes musikken & diskokuglerne og Absalons DJ sørger for “at det bliver smukt som et stjerneskud på dansegulvet”, som de selv skriver. Du finder alt info lige her

Danmarks bedste osteret

Den 29 marts udfordrer Ost & ko og Mejeriforeningen endnu engang alle Danmarks restauranter til at lave Danmarks bedste osteret, og du kan komme med!

Billetten koster 175 kr. + gebyr og inkluderer en lækker anretning fra Rørt, en øl/most fra Kølsters, bagværk fra Møllers Hjemmebag, Kaffe, et ostemagasin OG det vigtigste af det hele smagsprøver! Undervejs er der mulighed for at smage på retterne fra de nominerede, samt smage på ostene, som indgår i retterne. Dette var højdepunktet fra sidste år for mit vedkommende. Det var nogle helt fantastiske og kreative retter, som man som publikum fik lov til at smage på.

Eventet finder sted i Kødbyen d. 29/3, kl. 12-16, og I finder meget mere info lige her.

Kredit: Ost og Ko

Fiskens dag i Torvehallerne

Torvehallerne inviterer til “Fiskens dag” søndag 29. marts kl. 11-17. Her kan du blive klogere på diverse fisk, få svar på hvordan en rødspætte paneres til perfektion, hvilke danske fisk der er i sæson hvornår, hvordan producenter sikrer et bæredygtigt hav og meget mere. Alt sammen finder sted på Torvepladsen, hvor du kan møde danske fiskere og østerseksperter, smage dampede muslinger, lære hvordan man fileterer en fisk, og så kan du få et godt tilbud til Havs store fiskeauktion.

Lyder det som noget for dig? Sæt kryds i kalenderen, og så kommer der lige straks mere information på Torvehallernes hjemmeside.

Best of boogielisten – 00’fest på Christiania

Denne begivenhed fandt også sted i januar og var simpelthen så populær at de laver det igen. Jeg er så ked af, at jeg ikke har kunne deltage nogle af gangene, men derfor skal I da ikke snydes for nyheden!

Var du ung i 00’erne, så er denne fest lige noget for dig! Hvis du er i midt 20’erne og op af, så kender du nok samtlige sange, der fandtes på boogielisten, og du har også skreget med til dem alle.
Dette event finder sted d. 21 marts kl 22-04 på Christiania (Operaen) og du finder mere information lige her. Jeg håber I kommer afsted, hvis det er noget for jer! Entré købes i døren til 70 kr.

Det var alt for denne gang! Jeg håber I kunne bruge min liste med “10 ting at lave i marts” til noget. Rigtig god fornøjelse med det hele – og del endelig flere oplevelser i kommentarfeltet.

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.