Seawaterpizza på Mother

IMG_5717

Har du planer i december og skal en tur forbi indre by, København? Så har jeg her et fantastisk forslag til jer: ET BESØG PÅ MOTHER!
Jeg har selv været forbi både Mother og Mother Wine flere gange og har nydt mit besøg hver gang.

I sensommeren var jeg til lidt pizzasmagning på Mother, hvor de introducerede mig for deres nye havvandspizza. Først var jeg ret skeptisk og tænkte “nu kan det da snart ikke blive mere hipsteragtigt” – men jeg blev glædeligt overrasket og forskellen var markant bedre!

I har måske allerede hørt om deres nye pizzaer, men jeg vil også gerne fortælle lidt om det ernæringsmæssige indhold og hvorfor det både er sundere og bedre for din krop.

På mother laver de ca. 500 pizzaer om dagen, og dertil 50 liter filtreret havvand – det er en seriøs mængde pizza og jeg kan godt forstå de sælger så mange. Da jeg var forbi spiste jeg også meget mere end jeg plejede, da pizzaen føles meget lettere i maven pga. dens tyggevenlige konsistens. Det er jo både lækkert og lidt farligt ;)! Men, jeg står stadig for, at man har lov til at synde, og hvis det skal være med pizza, så go for it! Der skal være plads i livet til fornøjelser som disse.

Nerdfact: Ifølge Mediterranea er havvand fyldt med en masse oxygen, mineraler og næringsstoffer. Det indeholder ingen kemiske tilsætningsstoffer, hvorimod køkkensalt indeholder aluminum, som er skadeligt for nervesystemet.
Det filtrerede seawatersalt består af 86 procent salt og 14 procent mineraler og metaller. I naturligt havsalt er fordelingen henholdvis 97 og 3 procent.

Mothers havvandspizza indeholder derfor en del mindre salt end en almindelig pizza. Fra et enæringmmæssigt perspektiv er det kun positivt, at man kan få samme smag i en pizza, hvis ikke bedre, med et lavere saltindhold.

Der er 15-20 procent mindre salt i pizzaen, og havvandet giver dejen en bedre struktur, en bedre fordøjelse og dermed en bedre fornemmelse i maven. Samtidig giver proceduren et løft til ingrediensernes smag, uden de behøver at tilsætte mere salt. Win win!

Da jeg talte med David, udvikleren og Mothers sjæl, er det dog kun en bonus for ham, at pizzaen er sundere end en almindelig pizza. For ham handler det om at give pizzaen ekstra smag og struktur.

BONUS I JULEN:

Hver fredag og lørdag indtil jul vil Mother, i samarbejde med “Slagter ved Kultorvet”, give dig mulighed for at smage forskellige lækre vine fra Italien, samt smage nogle af Jens’ hjemmelavede pølser. Derudover kan du få et gavekort til en gratis vinsmagning på Mother Wine, hvor de kan hjælpe dig med at finde nogle lækre vine til julen og julefrokosterne! Jeg kan kun anbefale deres vinsmagning og mad – det er et af mine absolut favorit spisesteder i KBH og så er det super billigt at både spise og drikke. Mon ikke jeg snart skal forbi igen 😉

Hvor: Frederiksborggade 4, 1360 København K. 

Håber i får en fantastisk december!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.