Go Back

Lun rødbedesalat

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Hovedret, Salat, Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 400 g rødbede (ca. 1 rødbede)
  • 2 dl perlecouscous (eller bulgur, couscous, perlespelt)
  • 2 håndfuld blandet salat
  • 50 g blåskimmel
  • 1/2-1 pære
  • frisk persille
  • Olivenolie, salt, peber og evt. lidt citronsaft

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1/2 fed hvidløg
  • salt, peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Skræl rødbede, skær i mundrette stykker og vend i olie, salt, peber og lidt citronsaft. Giv rødbederne ca. 35 i ovnen
  • Mens du venter koger du din perlecouscous i 5 dl vand + lidt salt. Når det koger, giver du det ca. 10 minutter. Hæld derefter vandet fra og kom din dressing over, som du har rørt i mellemtiden. Når dressingen kommer over den varme couscous, suger det meget mere smag ind
  • Skær ost i små stykker, snit din pære og vend derefter med perlecouscous, rødbeder og top med persille. Drys med lidt salt og peber og server lun