Hjemmelavet kanelstang – Klassisk med glasur

Er i klar til den bedste opskrift på en hjemmelavet kanelstang? Jeg deler min oldemors opskrift, som bare smager helt fantastisk, med blød dej og masser af fyld. Det er den bedste hjemmelavede kanelsnegl jeg har smagt, og du kan få opskriften lige her.

Opskriften er lige til at gå til, og kræver ikke den store kok at få bikset sammen. Jeg lover du ville være populær hvis du laver den til næste gang du har gæster. Den går i hvert fald sikker hjem her hver gang!

Jeg plejer faktisk at lave snegle ud af denne her opskrift, men jeg havde lyst til at lave en stang i sidste uge, da jeg holdte fødselsdag for familien. Opskriften minder mig virkelig om min oldemors gamle kogebog, og min far var simpelthen så god til at flette den her snegl. Jeg har endnu ikke mestret at kunne flette hele sneglen, men den her metode er ligeså flot, og meget nemmere!
Jeg deler et billede af hvordan jeg gjorde længere nede.

Opskriften er til 2 x kanelstang og jeg lover i ikke bliver skuffede. God fornøjelse 

Opskrift

Dej:

 • 50 g gær
 • 2 dl lun mælk
 • 100 g smeltet smør
 • 1 sammenpisket æg
 • 2 spsk sukker
 • 1 tsk kardemomme
 • 1/2 tsk salt
 • 500 gram hvedemel

Remonce:

 • 150 blødt smør
 • 150 sukker
 • 3.5 spsk kanel

Glasur: 

 • Flormelis
 • Kogt vand

Fremgangsmåde

 • Start at blande alle de våde ingredienser i en stor skål (evt i en røremaskine). Det er vigtigt at smørret og mælken ikke er varmt, så du ikke ødelægger gæren. Jeg gør ofte det at jeg blander det kolde mælk ned i det smeltede smør.
 • Tilsæt mel, sukker, kardemomme og salt. Rør det hele sammen, evt. i en røremaskine, ælt i 5 minutter, og lad dejen hæve i 30 min (tildækket og et lunt sted)
 • Så skal du lave din remonce/fyld, hvor smørret skal være blødt. Bland det sammen med en gaffel
 • Når dejen er hævet, rulles den ud med en kagerulle til en stor firkant. Dejen skal være ca. 1/2 cm flad
 • Så skal fyldet på og smørres jævnt ud på hele firkanten
 • Rul din dej sammen som en roulade og skære den over på midten. Kom dine to ruller på en bageplade
 • Klip med en saks diagonalt ned gennem rouladen med ca. 2 cm mellemrum – ikke helt igennem, men næsten ned til bunden (se billedet nedenfor). Kryds dem derefter lidt over hinanden og pres dem lidt sammen. Husk også at luk enderne lidt sammen, så snasket ikke flyder for meget ud
 • Lad dem efterhæve med et klæde over i 30 minutter
 • Tænd ovnen på 200 grader, varmeluft
 • Pisk endnu et æg, eller brug lidt smeltet smør til at pensle den med.
 • Ind i ovnen i ca. 15-20 minutter. Den skal være gylden. Min stang fik ca. 15 minutter og den var perfekt blød indeni
 • Glasur af flormelis og kogt vand og først på når de er kølet af!

Velbekomme! Jeg lover i ikke bliver skuffet!

 

Læs også

1 kommentar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.