Opskrift: Weekendmad - Kylling med bearnaisekartofler

Weekendmad: Citronkylling med bearnaisekartofler

IMG_0367

Så det fredag, og tid til lidt weekendmad! Har du nogensinde prøvet at lave flødekartofler med smagen af bearnaise? Jeg har selv kun lavet det et par gange, da det ikke lige er det menuen plejer at stå på. Men nogle gange, synes jeg selv, at det er lækkert med noget mad som dette.

Jeg synes ikke engang man kan kalde denne ret for usund, for det hele handler om mængder, og hvor ofte du spiser fed mad. Hvis du kun får fed mad engang imellem, så er der også plads til det! Jeg lover også, at dine gæster ville elske dig, hvis du serverede disse flødekartofler!

Jeg brugte selv alm. fløde i mine kartofler, men du kan sagtens bruge madlavningsfløde, med lidt lavere fedtprocent. Smagen bliver ikke helt det samme, men stadig rigtig god.

Kyllingen er sponsoreret af “De Danske Familiegårde”:

Når man er blogger, så kommer man til nogle events, hvor der er fokus på forskellige emner. I sidste uge, blev jeg inviteret til et event med De Danske Familiegårde, som er ejet af Danpo. Her blev vi inviteret i køkkenet hos Kokkeriet (som er en restaurant i KBH), hvor vi blev inddelt i grupper, og derefter skulle vi alle lave en ret med kylling.

Danskerne spiser i gennemsnit mere end 24 kilo kylling/person årligt, og derfor er det ekstra vigtigt, med mere fokus på dyrevelfærd. Vi ved det alt sammen handler om pris, og derfor vil Danpo, med det nye koncept, imødekomme ønskerne med økologiske kyllinger foruden fritgående kyllinger, der har et lavere prispunkt, men stadig holder den høje kvalitet og den høje velfærd. Det bliver min pung især glad for! Læs mere om produktet her.

Og. . Mangler du inspiration til en sund livsstil med nemme opskrifter ? så læs lidt om mit opskriftshæfte her!

Opskriften er til 3 personer:

Opskrift

Kylling:

 • 1 stk. kylling pr person
 • 1 citron
 • Frisk timian
 • Hvidløg efter behov
 • 1 rødløg pr. person

Flødekartofler:

 • 750 g kartofler
 • 1.5 dl morney sauce
 • 1.5 dl fløde
 • 3 spsk. bearnaiseessens
 • 2 spsk. hakket estragon, frisk + lidt ekstra til pynt
 • Salt & peber

Fremgangsmåde

 • Tænd din ovn på 200 grader, varmeluft
 • Start med at vaske dine kartofler rene for jord, og skær dem i skiver
 • Læg dem i et ildfast fad i rækker, og tilsæt en blanding af: fløde, morney, salt, peber, bearnaiseessens og hakket estragon. Sæt dem i ovnen i en time – Kyllingen skal ind efter 15 minutter
 • Skær dine løg i kvarte og mas hvidløgene med den flade side af kniven (skallen beholdes på). Smid det i et ovnfast fad og læg din kylling i. Tilsæt citronsaft, salt og peber
 • 5 minutter inden kyllingen er færdig, plejer jeg at hælde lidt af kyllingens eget fedt, og krydrer den med lidt paprika
 • Server med det samme – velbekomme!

Fakta: De nye typer velfærdskylling fra Danpo:

 • Økologisk fritgående kylling: Kyllingerne bestemmer selv, hvornår de vil spise og drikke, om de vil være ude eller inde og hvornår de vil rode og skrabe i jorden. Den økologiske kylling er af en langsom voksende race og får en sund og næringsrig kost af økologisk foder. Det gør, at de vokser i deres eget naturlige tempo. Kyllingerne er ø-mærket og anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.
 • Fritgående kylling: Den fritgående kylling går udenfor og vokser langsomt og naturligt i sit helt eget tempo. Den har masser af plads, får grovfoder, og kan frit boltre sig på store grønne marker under åben himmel. Det gode foder, kyllingens adgang til at bevæge sig frit i naturen, samt den langsomme vækst giver en smagfuld kylling med fast struktur. Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.